Kuten moni muukin, aloitan oman vuoroni kertomalla miten itse tutustuin Aku Ankkaan ja miten tutustuminen vei pidemmälle, aina lukuelämysten pariin

Ensimmäisen kerran näin Aku Ankka -lehden varmaan jo nollavuotiaana, mutta siinä iässä en tietenkään osannut vielä lukea. Veljeni ovat lukeneet koko pitkän ikänsä Aku Ankkaa, samoin isäni, joten lehden lukeminen on ikään kuin "sukuvika".

Ensimmäisen Aku Ankka -lehteni taisin lukea siinä viiden vanhana. Silloin se tuntui vain hassulta lehdeltä, jossa kerrotaan hassusta ankasta, joka ei käytä housuja. En innostunut lehdestä mitenkään erityisemmin ennen kuin kahdeksanvuotiaana, kun kaverini kertoi hassun tarinan, jonka oli lukenut Aku Ankasta. Kiinnostukseni heräsi, ja lukaisin seuraavan lehden, joka meille tuli. Huomasin pitäväni lehdestä, ja niinpä aloin lukea sitä joka viikko aina kun se tuli. Siitä muodostui pian ns. perinne, ja se perinne on säilynyt tähän asti vahingoittumatta.

Olen saanut huomata, että yllättävän moni lukee Aku Ankkaa. Se on kenties kaikkein suosituin lehti, ainakin Suomessa. Puhun nyt tietysti vain oletuksesta, koska en ole tarkistanut asiaa mistään tilastoista.

Koulussakin kuulee monen juttelevan tuosta mainiosta lehdestä ja Aku Ankoista kuulee lainauksia vähän väliä. Opettajat sitovat joskus oppitunnin asiat Aku Ankkoihin ja sitä kautta innostukseni sen lukemiseen onkin kenties säilynyt. Tähän lehteen ei kyllästy, koska tietää aina saavansa korvikkeen odotukselle. Siksi keskiviikkoa kannattaakin odottaa!

Kommentit (24)

Vierailija

En tiedä pystyykö vielä ilmoitautumaan, mutta pitää ilmotautua yhdessä toimituksen blogissa ja sitten saa sähköpostia, jos/kun saa oman vuoron.=)

Ja kiitos kehuista Veli Huilu!

Vierailija

Toimitus lukee kyllä näitä kommentteja, joten sinäkin olet jo bloggaajiksi ilmoittautuneiden listalla, Veli Huilu. (Taisit ilmoittaa halukkuutesi joskus alkuvuodesta.) Jaan vuoroja aina pariksi kuukaudeksi kerrallaan, joten odotelkaa vain sähköpostia, te halukkaiksi ilmoittautuneet! Muistakaa lukea sähköpostianne, sillä kaikki ilmoittautuneet eivät sitten kuitenkaan ole vastanneet, kun olen yrittänyt tarjota vuoroa. Terveisin Kati toimituksesta

Vierailija

Myös candyking on jo listalla. Nyt ilmoittautuneilla lukijabloggaajilla päästään syyskuulle asti, jos kaikki ottavat kysyttäessä pestin vastaan. Hienoa!

Vierailija

Lukijabloggaajaksi pääsee ensin jokainen halukas kerran, sen jälkeen voidaan toki jakaa toisiakin vuoroja. Kuvat lisätään blogeihin täällä toimituksessa, ja ellei kirjoittajalla ole omaa ehdotusta kuvan aiheeksi, yritämme keksiä sen itse...

Vierailija

Tarjoan vuoroja ilmoittautumisjärjestyksessä ja aina kuukautta tai paria ennen kuin vuoro tulee ajankohtaiseksi. Tällöin sovitaan päivämäärät eli se kahden viikon jakso, jolloin se oma kirjoitusvuoro on. Jos juuri siihen on osumassa jokin loma, sovitaan toinen aika. Listalla on nyt yli kymmenen nimeä ennen sinua, candyking, joten näillä näkymin lähetän sinulle sähköpostia joskus kesällä ja kysyn, käykö sinulle vuoro syyskuun alkuun. Jos moni jättäytyy välistä pois, saat vuoron aiemmin. Jos on vielä kysyttävää, ehdotan, että lähetät sähköpostia osoitteeseen aku.ankka@sanomamagazines.fi koska tässä olisi tarkoitus kommentoida nöösin kivaa kirjoitusta.

Vierailija

Moi mä oon candykingin veli ja haluisin lukijabloggaajaks ja kene jälkee pääsen lukijabloggaajaks?

Vince
Liittynyt18.6.2012

Hieno blogi, oli kiva lukea kokemuksistasi. Teksti oli selvää ja helppolukuista, eikä kirjoitusvirheitäkään näyttänyt olevan. Hienoa työtä.

Vierailija

Hyä, hauska, erilainen blogi ;D. Oli todella hauska lukea tämä blogi. Toivottavasti sinultakin Nöösi tulee lisää tällaisia blogeja. Jatka samaan malliin!

Vierailija

Tekstiäsi oli hauska lukea, ja positiivistä kirjoitusta piisasi todellakin sinulta, Nöösi :). Ja juu, minäkin hinkuisin bloggaajaksi, ja minulle kannattaa lähettää sähköpostia, kun en niin muista, milloin on seuraava vuoroni =). Kiitos jo etukäteen, ja onnittelut Nöösille mahtavasta blogista!

DONUONTYHMÄ
Liittynyt11.7.2010

Hieno blogikirjoitus.

Minä olen ilmoittautunut blogikirjoittajaksi jo tuossa joulukuussa, milloinhan olisi vuoroa tarjolla...?

Vierailija

Vielä on jonossa lokakuussakin ilmoittautuneita, joille ei ole vielä tarjottu vuoroa. Odotelkaahan kärsivällisesti.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011