Hollannissa on monia mahtavia sarjakuvapiirtäjiä, mutta näistä haluan nostaa esille tunnetuimmat ankkapiirtäjät: Daan Jippes, Wilma van den Bosch, Bas ja Mau Heymans sekä Michel Nadorp.


Daan Jippes on mielestäni myös todella taitava piirtäjä. Hän pitää esikuvanaan Carl Barksia, ja onkin piirtänyt uudestaan jo lähes kaikki Barksin käsikirjoitukset… Hänen tyylinsä myös vaikuttaa paljon Barksilta, vaikka vähän ”suttaisempaa” onkin… Hän on myös tehnyt Disney-uransa aikana paljon yhteistyötä Freddy Miltonin kanssa. Daan Jippestä voisi sanoa nykyajan Barksiksi…

Wilma van den Bosch on mielestäni todella taitava piirtäjä. Hänen tyylinsä on hienoa, mutta ehkä asteen liian tavallista. Hän myös piirtää todella paljon kansia Suomen Aku Ankka -lehtiin. Van den B osch osaa piirtää kunnolla kaikkia ankkahahmoja, ja itse ainakin olen ihmetellyt, kuinka melkein joka AA-lehden kannessa on ollut W. van den Boschin piirtämä kuva…Mau ja Bas Heymans ovat veljeksiä ja mahtavia hollantilaisia tekijöitä. Basin ja Maun tyyli on todella samanlaista, eikä sitä oikein tahdo erottaa. Mutta itse olen huomannut hyvän konstin muistaa, kumpi on kumpi. Bas ei nimittäin piirrä ankoille sieraimia, toisin kuin Mau. Eniten tarinoita Bas on tehnyt esim. veljensä Maun kanssa, Frank Jonkerin ja Jan Krusen kanssa. Mau tekee eniten tarinoita Kirsten de Graafin kanssa, mutta piirtää ne itse. Kummatkin piirtävät ankoilleen vähän liian pitkiä kauloja, mutta ei se ainakaan minua haittaa, sillä mahtavia ovat molemmat.

Michel Nadorp on Wilma van den Boschin kanssa niitä kansipiirtäjiä. Hänkin on piirtänyt todella monta kantta Suomen Aku Ankka -lehteen. Hänen tyylinsä on myöskin hienoa, mutta aika tavallista… Tyyli saisi olla vähän omaperäisempää, mutta ihan hieno tuokin on. Hänen tyylinsä siis on hienoa. Ilmeet ovat hänen piirtäminään todella hauskoja, ja asennotkin hienoja.

Hollannissa osataan siis tehdä muutakin kuin esimerkiksi valmistaa puukenkiä – siellä osataan piirtää upeita ankkoja! Paras hollantilainen piirtäjä näistä monista taitaa olla mielestäni Daan Jippes, jonka piirrosjälki on todella hienoa. Kertokaapas tekin mielipiteitä näistä tekijöistä, sillä olisi kiva kuulla, mitä mieltä muutkin hollantilaisista mestareista ovat.

Kommentit (12)

Vierailija

Täytyy myöntää etten ole mikään suuri hollantilaisten ihailija... Heistä paras taitaa olla May Heymans.

Vierailija

Hyvä kun päätit ottaa esille. Hollantilaiset ovat minustakin yksi parhaista piirtäjistä! Tässä sen näkee, ettei niiden kaikkien tarvitse sieltä Italiasta aina olla...

Vierailija

Hollantilaiset ovat todella hyviä heistä suosikkini ovat Daan Jippes, Mau Heymans ja Sander Gulien. Harmikseni olit kuitenkin jättänyt Gulienin pois. No joka tapauksessa ihhan hyvä kirjoitus : )

Vierailija

Akupoju: Sander Gulien ei kuulu Hollantilaisiin mestareihin, ja siksi jätin hänet pois. Häntä ei edes löydy hollantilaiset mestarit kirjasta, että sillain... :)

Vierailija

Minäkin pidän Jippesistä, Nadorpista ja Heymanseista, mutten Boschista. Tyyli ei oikein näytä hyvältä. Mielenkiintoinen blogi.

Vierailija

Eikös "Frank Joker" ole Frank Jonker? Eniten hollantilaisista piirtäjistä pidän Wilma van den Bochista. Hänen kansikuvansa ovat mielestäni hienoja ja huolella tehtyjä. May ja Bas Heymansin käsikirjoittamissa tarinoissa on aina hauska juoni, ja molempien piirrosjälki tekee tarinoista entistä hauskempia. Jippes on ihan hyvä piirtäjä, mutta hänen piirrostyylistään puuttuu mielestäni se jokin. Nadorpista vielä, että hänen kansikuvansa ovat mielestäni hieman "suttuisia", mutta hauskoja. Ja se on plussaa!

Vierailija

Minunkin mielestäni Lara on hyvä piirtäjä, yksi suosikeistani! Mutta ei hän silti Don Rosalle pärjää! =)

_DonRosa_

Vierailija

_DonRosa_, puhuit varmaan vahingossa Lara Molinari blogistani, sillä eikat tuo tänne kuulu... ; )

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011