Tässä ensimmäisessä blogissani tarinoin siitä, kuinka löysin Akun päivittäiseksi kaverikseni. Kerron myös omat suosikkijulkaisuni ja -tarinani.

Ensimmäisen kerran luin Aku Ankkaa jo viisivuotiaana, kun kahdelle isosiskolleni tilattiin Aku Ankka -lehti vuosien 2006 ja 2007 vaihteessa. Silloin katselin enimmäkseen kuvia ja nauroin Akun toilailuille. Kun täytin kuusi, isäni ja äitini antoivat lahjaksi AATK:n numero 300. Siitä lähtien aina, kun kävimme kaupungissa, suostuttelin äitini ostamaan uusimman Taskarin. Lopullisesti tykästyin Akuun vuoden 2007 joulukuussa, kun Aku Ankka -lehti tilattiin yksin minulle (ja on tilattu aina tähän päivään asti). Kun oli murheita, Aku auttoi aina.

Omistan nyt 150 taskukirjaa, kahdeksan vuoden AA-lehdet (isosiskojeni lehtiä on suurin osa), 31 kovakantista Aku-kirjaa, neljä Mini-Taskaria ja muutama erikoisnumero. Suurimman osan olen ostanut omilla säästöilläni, ja muutaman niistä ovat lahjoittaneet vanhempani. Olen laskenut, että olen kuluttanut noin 300 euroa Taskareihin, Mini-Taskareihin, kovakantisiin ja erikoisnumeroihin.

Paras Aku Ankka -julkaisu (siis kirja/lehti/muu) on Aku Ankan Parhaat. Kirjassa on pari ihan mahtavaa tarinaa, esimerkiksi Don Rosan Suurin Kurpitsa on ihan loistava, vaikka itse sanonkin. Ei Carl Barksin Kulmikkaat munat -tarinakaan ollut huono.

Paras Aku Ankka -tarina on mielestäni Don Rosan Matka maan keskipisteeseen. Erittäin huvittava tarina höystettynä mainiolla aiheella ja Donin erittäin pikkutarkalla piirrosjäljellä. Tulos on mitä mainioin. Paras kohta on se, kun Roope ”kelluu” Kertalaaki™:n kanssa Maan keskipisteessä.

Kommentit (6)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Kukaan ei ole kommentoinut tätä...?????? Outoa, kuinka hiljaisia blogien kirjoittajat ja niiden kommentoijat ovat...

Todella hyvä blogi, ei liian pitkä eikä lyhyt :) Tee lisää blogeja, jos ehdit.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

ajk master
Liittynyt19.9.2013

jos ihmettelet miks vain ei paha. no koska keräilen mieluummin taikaviitta 2000 lehtiä mutta aika hyvä kokoelma silti

Lucar
Liittynyt10.3.2012

"Vaikka itse sanonkin" -sanonta toimii vain jos on itse luonut asian, jota kehuu.

snʇıoɾɹıʞǝll∀

SalmonSnake_
Liittynyt5.6.2011
Kamile

Kiva juttu :) Saako kuka tahansa muuten tehä blodin? (:

 

Kyllä vain! En valitettavasti osaa selittää tarkemmin mutta blogi piti lähettää Aku Ankan toimitukselle sähköpostina, mutta ennen kuin lähetät sen niin kysy vaikka Wondyltä tai Hiidenkirnulta ensin.

 

ent. Wedi

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011