Mitä tulee ensimmäisenä mieleesi tavallisesta perheestä? Isä ja äiti, kaksi lasta, asuntolaina ja kultainennoutaja?

Mitä tulee ensimmäisenä mieleesi tavallisesta perheestä? Isä ja äiti, kaksi lasta, asuntolaina ja kultainennoutaja? Jotain tällaista hahmottuu ainakin allekirjoittaneen päässä. Siksi hieraisinkin silmiäni, kun taannoin törmäsin kummeksuttavaan väitteeseen Akkarin vanhoillisuudesta. Väite jäi muhimaan alitajuntaani, ja tulin pohtineeksi asiaa ankkalinnalaisperheiden kautta.

Ajatellaanpa päähenkilöämme Aku Ankkaa. Lapsuutensa Aku on luultavasti viettänyt Mummo Ankan maatilalla, mitä ilmeisemmin ei kuitenkaan vanhempiensa kanssa. Tätä nykyä Aku asuu kolmen ankanpojan kanssa, ja poikia kutsuttiin pitkään veljenpojiksi. Äidin henkilöllisyys on sittemmin kirkastunut niin, että poikia voidaan jo nimittää sisarenpojiksi, mutta isästä kenelläkään ei ole minkään valtakunnan tietoa. Akulla puolestaan on setä, tai oikeammin eno (niin, Aku-setäkin on oikeastaan eno), joka on käytännössä katkaissut välinsä molempiin siskoihinsa ja elää betonikuutiossa rahojaan rakastaen.

Pariskuntia ankkalinnalaisista on ilmeisen vaikeaa muodostaa. Roopen ja Kultun vuosikymmenten takainen teerenpeli ei koskaan tuottanut varsinaisesti mitään, vaikka ankkaparin välillä jännitettä oli (tai on) enemmän kuin muuntajassa. Oma lukunsa on Iines, joka puolestaan seilaa suvereenisti kahden miehen välillä. Jos Aku on kärttyisä, voi aina rimpauttaa Hannulle. Erityisen hyvä keino on myös kiristäminen, jolla Iines saa tarvittaessa lietsottua urhonsa mitä kummallisimpiin kilpailutilanteisiin. Erikoista kyllä palkintona on usein jotain niinkin houkuttelevaa kuin naisyhdistyksen luento korinpunonnasta. Helpompi olisi ymmärtää, jos herrojen nahistelu koskisi ennemminkin sitä, kumpi Iineksen kavaljeeriksi joutuu. Kutakuinkin normaalia suhdetta ylläpitävät yleensä lähinnä Mikki ja Minni.

Vaan osaa se Mikkikin: siimahännällä sekä paras ystävä (Hessu) että lemmikki (Pluto) ovat samaa lajia. Koira todella on ihmisen, tai oikeammin hiiren, paras ystävä, ainakin jos Mikiltä kysytään. Paitsi Mikillä myös Iineksellä on lisäksi salaperäisiä sisarusten lapsia, jotka ilmestyvät satunnaisesti paikalle ilman selittelyjä. On myös mainittava keksijänero Pelle, jonka asuinkumppani on itse rakennettu hehkulamppupäinen robotti. Tuskin kovin monen tuttavapiiristä löytyy sentään tällaisia tapauksia.

Kadonneista vanhemmista huolimatta suku on Ankkalinnassa selvästi tärkeä. Esimerkiksi Karhukoplan veljekset asuvat edelleen yhdessä, vaikka ovat aikaa sitten ehtineet miehen ikään. Näiden pienten havaintojen perusteella voin vain ihmetellä konservatismisyytöksiä, sillä näin moderneja perhemalleja on tuskin television saippuasarjoissakaan.

Lukijabloggausvuoroni päättyy tähän kirjoitukseen, joten kiittelen tekstejäni seurailleita ja kommentoineita ja teen tilaa seuraavalle kynäniekalle. Palautetta saa toki vieläkin antaa, luen kommentteja aina mielelläni.

Kommentit (6)

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Arvasin oikein mihin sitä muuntajaa tarvittiin. :D Huomasin juuri, että blogin aihe olisi hyvin voinut olla myös tämän päiväiseen epäonnenpäivään liittyvä, jolloin olisi säilynyt tuo blogien ajankohtaisuus kivasti. Vaikka tämä blogi ei edustakaan mitään ajankohtaista asiaa, voivat kaikki sen lukeneet yksimielisesti todeta, ettei se ole yhtään sen huonompi kuin muutkaan Wondyn blogit. Näin ainakin omasta mielestäni. Ehkäpä tämä jopa kruunaa Wondyn blogivuoron enkä oikein muuta osaa sanoa, kuin kiitos Wondy. :)

Paapoja
Liittynyt17.12.2009

Kaikki Wondyn blogit ovat olleet mahtavia. Niissä on käyetty rikasta kieltä, joka elävöittää tekstiä kummasti. Aivan mahtavaa työtä!

Save me from the dark.

Vierailija

Äiti ja isä, kaksi lasta, asuntolaina ja kultainen noutaja? : ) Tuollainenhan se käsitys yleisesti ottaen on.

Ihan oikeassa olet, mutta ainahan siitä on ollut puhetta että miten tämänkin asian kanssa on.

se on vähän niinkuin pohditaan että onko oikein että Ankoilla on vain paidat päällään.

Mutta erinomainen blogi taas kerran Wondyltä, aloitus oli iskevä ja asia ajankohtainen :)

Vince
Liittynyt18.6.2012

Hieno kirjoitus, Wondy, sitä oli mukava lukea. Sulla on se kirjoitustaito tiukasti hallussa. :) Tuo aloitus on upea, samaten tuo selvennys siitä, että Aku ja Roope ovat enoja. Sinun tekstejä lukisi kernaasti lisääkin. ;)

Vierailija

Oikein hyvä kirjoitus, Wondy! (näinhän se kommentoiminen aina aloitetaan) Tämä oli ehkä paras blogisi! Aihe oli hyvä, näin kaikkien pitäisi oppia kirjoittamaan!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011