Joulukuu alkaa piakkoin, ja pian saakin jo availla joulukalenterin ensimmäisiä luukkuja. Siksi ajattelin viimeisessä blogissani käsitellä joulua Ankkalinnassa.

Perinteiset joulutarinat, joita ovat mm. Barksin Aku Ankka pelastaa Tyhjälän joulun, ovat varmasti jääneet monen Ankka-fanin mieleen. Vaikka Barks itse ei niin paljoa välittänyt joulusta, on hän silti taiteillut monta ikimuistoista jouluista tarinaa ja niitä on koottu kahteen Carl Barksin joulu -kirjaan.

Puhuttaessa joulutarinoista ei voi tietenkään olla mainitsematta Roope Ankkaa, jonka ensiesiintyminen tapahtui Barksin Joulu Karhuvuorella -tarinassa. Kitupiikki tuntui tarinassa vihaavan joulua, mutta kenties mummon jouluruuat ovat nykyään saaneet Roopenkin hieman pehmenemään.

Jouluisuus näkyy usein myös Taskareissa. Vuoden viimeisimmästä numerosta löytyy usein ainakin yksi jouluun liittyvä tarina. Taskarin teemanumeroissa on aiheena yleensä joulu, kuten Teemataskareissa 12 (Lahjajahti), 15 (Puhu pukille) ja 24 (Joulun taikaa).

Ankkalinnassa joulun perinteisiin kuuluu usein kalkkunan syönti, kuusen koristelu ja lahjojen avaaminen (kaikki mainituista ovat oivallisia tilaisuuksia Akulle aiheuttaa usein vahingossa jonkinasteisen katastrofin). Suomessa harvemmin syödään kalkkunaa, mutta muuten Ankkalinnan joulu muistuttaa hyvin paljon suomalaista.

Syökää paljon pipareita ja odotelkaa joulua rauhassa!

Kommentit (9)

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Akkarin jouluaiheinen tarina on varma merkki kyseisen juhlan lähestymisestä.:) Joulufiilistä on muutenkin hyvä lämmitellä vanhojen Akkareiden joulutarinoita lukemalla.

nupu ankka
Liittynyt1.3.2011

Hyvä blogi! Itse joulukuussa luen illalla joulutaskareita pöytälampun valossa ja katson miten ulkona sataa lunta. Paras tapa saada Ankistille joulumieli :)

Vierailija

Mukava blogi. Ja itse odottelen jo että lunta tulisi. Itse ollaankin jo poskeen pistelty pipareita... Loistava blogi joka tapauksessa, Ninnu!

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Noita teemataskareita, joissa on joulu teemana on noiden Ninnun mainitsemien lisäksi vielä numero 8, 18, 21 ja uusin teemataskari eli 27. Kannattaa käydä tuo uusin ehdottomasti käydä ostamassa, jos tykkää näistä joulu tarinoista, ostin sen jo ainakin puoli kuukautta sitten, mutta lukea sen aion vasta joulun ollessa lähellä. : ) Niin ja onhan sitten nämä jouluparaatitkin. Todellakin joulu lähestyy ja niitä jouluisia tarinoita haluaisi näkyvän akkareiden sivuilla. Tosin tunnelmaan pääsee vasta, kun sitä lunta alkaa tulla maahan ja muutenkin alkaa tunnlma vaikuttamaan jouluiselta. Hyvä blogi kuitenkin ja hieno päätös näille Ninnun blogeille, hienosti suoritit vuorosi ja kirjoitit ne kolme blogia mitä yleensä odotellaan jokaiselta, moni ei siihen ole pystynyt.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Ninnun blogissaan mainitsemien ja Hidiksen mainitsemien jouluaiheisten Teemojen lisäksi myös Teema numero 6 (Rekiretki) oli jouluaiheinen.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011