Aku Ankka ilmestyi kääkättämään hypähdellen asuntolaivansa kannelle Silly Symphoniesin lyhytelokuvassa The Wise Little Hen, joka sai ensi-iltansa 9. kesäkuuta 1934.

Elokuvassa hilpeä hanuristi, Petteri Possu ja Aku välttelivät rouva Kanaa, joka yritti ensin saada heidät kylvämään maissia. Eiväthän Laiskurein Klubin jäsenet työntekoon alistu! Petteri ja Aku voivottelivat kipeää vatsaansa, ja niinpä kanarouva kylvi maissin lapsineen. Myöhemmin rouva Kana pyysi heiltä apua maissin keräämisessä, eiväthän laiskurit siihenkään alkaneet. Kana joutui taas tyytymään pienten tipusten auttavaan siipeen. Sato oli kerätty, ja oli leipomisen aika. Pöytä oli koreana, ja täynnä jos jonkinmoista herkkua. Pieni Kana pyysi kaksikon "nauttimaan pöydän antimista", kaverukset ryntäsivät oitis vesi kielellään herkuttelemaan. Ovela kanarouva heitti pihalle valkealla liinalla peitetyn korin. Ahnehtijat hyökkäsivät korin kimppuun, mutta mitä löytyikään korista. Ruskealla litkulla täytetty pullo, jossa luki: Tasty Castor Oil for tummy aches. Seitsemän minuutin pätkä päättyy ahneen ja laiskan eläimen potkiessa toisiaan pyrstöön, kanaperheen ahmiessa herkkuja.

Tästä filmistä on kulunut 80 vuotta, ja paljon on ehtinyt ankalle sattua ja tapahtua sinä aikana. Äreä ankka sai kuluneiden vuosikymmenien aikana niin ystäviä, sukulaisia kuin kotikaupunginkin. Eipä tuosta elokuvasta kulunut kuin kolme vuotta, kun Akun taloon ilmestyivät kolme vekkulia sisarenpoikaa, vuonna 40 Akun naapuriin ilmestyi viehättävä ankkaneito, Iines, ja seitsemän vuotta äsken mainitusta eteenpäin ilmestyi kuvioihin äreä eno, Roope, ja vuotta myöhemmin raivostuttava onnenpekka, Hannu, ja 60-luvulla Akun ovelle ilmestyi innokas Touho-serkku.

Sukulaisten ja ystävien, kuin vihollistenkin lista olisi loputon, joten se on pakko päättää tähän. Mutta nämä vaktat pitää vielä loppuun mainita: Ilman Carl Barksin uurastusta ei olisi Ankkalinnaa, ja ilman Ankkalinnaa ja sen asukkaita Aku ei olisi mitään.

Onnea Akulle kahdeksankymmenvuotisesta vaappumisesta riemunamme!


Kommentit (9)

Turha
Liittynyt27.1.2013

Mahtava blogi, Arttu! Oli hyvä idea tehdä blogi tästä aiheesta. Tämä oli kyllä ihanneblogi! :)

-Turhis-

-Turhia topiceja jo vuodesta 2013!

Ankanpää
Liittynyt1.10.2013

No joo, kyllähän tämä hyvin onnistui, vähäsen vain odotin, että myös lähettämäni piirrustus laitettaisiin blogiin mukaan. Julkaisemattomuuden syynä lienee viikonloppu yms.

Olen aina oikeassa! Olen oikeassa silloinkin, kun olen väärässä!

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Erittäin kiva ja ytimekäs blogi. Ytimekkäästi kerroit tästä merimies asuisesta kääkättäjästä. Et jaaritellut mitenkään pitkästi juttuja. Hyvä että tälläisiä lyhyempiä blogejakin on välissä:)

''wuffe

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

OIkein hyvä blogi!

Blogi oli parhain sitten lukijablogin uudistuksen! Muut ovat olleet ehkä vähän liian pitkiä. On mukavaa lukea vaihteeksi tällaista lyhyempää tekstiä, joskus kun pitkät alkavat kyllästyttämään. Oman kuvasikin olit saanut mukaan! 9 ja puoli :)

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Mutta miksi kuvassa on kaksi Iinestä? Yksi on lahjapaketti kädessä Akun auton takana ja yksi Mummon pään vasemmalla puolella.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Ankanpää
Liittynyt1.10.2013

Toinen on Leenu, Liinu tai Tiinu. (En tiiä niitten nimiä :S)

Ja muuten,kiitos kehuista.

Olen aina oikeassa! Olen oikeassa silloinkin, kun olen väärässä!

omppu

Aivan mahtavaa kiitos teille kaikille että teete tälläsiä niitä on tosi kiva lukee luen muuten3minassa ton:-o

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011