En halunnut aloittaa ensimmäistä lukijablogiani tylsällä ja käytetyllä otsikolla "Ensimmäinen lukijablogini", "Kuinka tutustuin Aku Ankkaan", tai muullakaan vastaavalla. En tohtinut millään keksiä sopivaa otsikkoa, kunnes honasin sudenpentuarvonimet.

En halunnut aloittaa ensimmäistä lukijablogiani tylsällä ja käytetyllä otsikolla "Ensimmäinen lukijablogini", "Kuinka tutustuin Aku Ankkaan", tai muullakaan vastaavalla. Omiin korviini ne eivät kuulosta hyvältä, ovat tylsiä eivätkä herätä mielenkiintoani. En tohtinut millään keksiä sopivaa otsikkoa, kunnes honasin sudenpentuarvonimet. Niistähän saisi väännettyä ties mitä! No, sitten piti keksiä jokin järkevä vaihtoehto. Lopulta päädyin tuohon mikä tuossa nyt komeilee, vaikka täytyy myöntää, että onhan se vähän hömelö.

Sudenpentuarvonimet tulivat mieleeni siksi, että ihka ensimmäinen Aku Ankka -lehti, joka postilaatikkoon ilmestyi eräänä kesäisenä keskiviikkona, kun oma äitini vain arveli ryhtyvänsä tilaamaan sitä kaikkien huviksi, sisälsi jo erään arvonimen. Kyseinen lehti oli vuodelta 2006, numero 23. Arvonimi tuli vastaan Carl Barksin käsikirjoittamassa sekä piirtämässä tarinassa Lemmikkieläinten paraati. Näinpä tutustuin yhteen suosikkiankantekijöistäni jo ensimmäisen lehden myötä! Lisäksi lehti oli Aku Ankan juhlanumero, tuittupäinen "merimies" vietti nimittäin tuolloin 72-vuotisjuhliaan.

Näin alkoi taipaleeni herra Ankan parissa. Vuosien karttuessa innostuin ankkailusta aina vain enemmän. Törmäsin Aku Ankan Taskukirjojen ihmeelliseen maailmaan ja ne jättivät komeudellaan lehdet varjoonsa, vaikkeivät suinkaan peittäneet niitä näkymättömiin. Myöhemmin innostuin myös Roope-setä-lehdistä, joita pidän Taskukirjojen tavoin yleensä normaaleja lehtiä parempina. Näitä kolmea pääjulkaisua aloin kerätä hieman myöhemmin oikein toden teolla ja nyt omistankin kaikki Aku Ankka- ja Roope-setä-lehdet sekä Taskukirjat vuoden 2005 ensimmäisistä numeroista lähtien (kyllä, 2005, ei 2006. Muutama taskari tuli ostettua vuodelta 2005 ja koska 2005–2006 taskarien selkämykset muodostavat yhtenäisen kuvan, piti kaikki hankkia. Ja koska olen perfektionisti, myös Akkarit ja Ropsut piti tuolta ajalta hankkia).

Kovakantisten historia omassa keräilyssäni alkoi taasen, kun innostuin Don Rosasta. Etsin käsiini kaikki julkaistut Don Rosan parhaita -sarjan kirjat ja nykyisin omistankin ne kaikki. Kovakantisten maailmaan pääsyä ei voinut välttää Rosan kirjojen jälkeen: kovakantiset nousivat ykkössijalle ankkajulkaisuissa.

Tänä päivänä minulle tulee edelleen Aku Ankka- ja Roope-setä-lehti. Taskukirjat ostan säännöllisesti, teemataskareita lukuun ottamatta. Kerään mieluisia kovakantisia, joihin lukeutuvat lempitaiteilijoideni kirjat ja erinäisiä lempisarjojani sekä juhlakirjoja. Nykyisin tilaan myös englanninkielisiä Aku Ankka -kirjoja netistä, sillä Suomessa ei julkaista kaikkea mitä haluan, tai monetkin haluavat. Lisää näistä asioista kirjoittelen jatkossa. Yritän välttää samanlaisia tekstinpätkiä kuin muut, joten älkää tuomitko tuon viittauksen perusteella tai tämän tylsähkön kirjoituksen, jollainen lähes jokaiselta löytyy. Jonkinmoista toivoa herättääkseni kerron, että minulla on monen monituista ei-nähtyä ideaa, joista aion vielä kirjoittaa lukijablogin.

Loppuun vielä kertoakseni, jos joku ei minua muista (olenhan nykyisin olemattoman epäaktiivinen näilläkin sivuilla), tässä pääasiat: Olen fantasiakirjallisuusfriikki, elokuvahullu, sekä Aku Ankan mahdoton fanittaja, eli kaikille tuttu OP. Katsotaan, josko tämän tahikka seuraavien tekstieni myötä epäaktiivisuuteni vähän korjaantuisi ja Ankkain sankka keskustelukerho(mme) elävöityisi paluustani.

Lisää tulossa (toivoitte taikka sitten ette!), terveisin One Piece**

*Kuinka Aku Ankka Tuo Uutta Iloa Surkeaan Arkeen

**Omituinen, Nälkiintynyt Ensirakastaja ja Poropeukalo, Ihastuttava Elokuvafriikki sekä Chattaileva Esilukija

Kommentit (1)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011