Ensimmäisessä blogissani kirjoitan tietenkin siitä, koska aloin lukemaan Aku Ankkaa ja miksi.

Kaikki alkoi vuonna 2003. Silloin minulle alettiin tilaamaan Aku Ankkaa, vaikka olinkin vasta 2 vuotta. Silloin en muistaakseni vielä lukenut Aku Ankkoja. Taisi olla vuosi 2004 kun joku ilta menin äitini luokse ja näytin sen vuoden Akkaria, ja halusin että äitini lukisi jonkun tarinan siitä minulle. Äitini luki sen minulle, ja sitten taisin mennä nukkumaan. Kun vuosi 2004 oli mennyt, tilaus loppui. Mummolassani oli paljon Akkareita ja taskukirjoja ja on nykyäänkin.

Vuonna 2008 otin mummolan hyllystä jonkun Taskarin ja aloin lukemaan sitä. Mutta en muista enää siitäkään taskarista mitään. Sinä vuonna piirtelinkin jo Aku Ankka sarjakuvia. Siinä Ankkalinnalaiset olivat tikku-ukkoja, kun en osannut niitä tavallisina piirtää. Aku oli tikku-ukko jolla oli Akun lakki, Roope taas tikku-ukko jolla oli Roopen lakki ja pojat tietenkin tikku-ukkoja joilla oli heidän omat lakit. Samana vuonna kun siivosin isäni kanssa huonettani, löysimme kaapista ison kasan vuoden 2003 ja 2004 Akkareita, ja aloin innostuneena lukemaan niitä. Ne ovat edelleenkin isäni luona pöydälläni. Suunnileen vuonna 2009 aloin piirtämään heille takkeja, kenkiä, ja kaikenlaista mitä Ankkalinnalaisilla nyt onkaan. Ne näyttivät silloin siis normaaleilta. Paitsi että piirsin tarinat sivulta kuvattuina. Vuosina 2008 ja 2009 piirsin Aku- sarjakuvat yhdelle paperille. Monta tarinaa yhdelle paperille. Ruudut olivat nimittäin suunnilleen 4:n senttimetrin kokoisia neliöitä, ja kaikissa tarinoissa oli suunnilleen vain 20-30 ruutua.

Sain nimipäivä lahjaksi vuonna 2009 mummoltani todella hyvän lahjan: Hän alkoi tilaamaan äitini kotiin Akkaria! Tilaus alkoi heti 2010 vuoden alussa, jossa oli Barksin klassikko Kultaa ja Kalavelkoja. Sen vuoden puolivälissä olinkin jo ihan Ankka-hullu. Kaupasta ostettiin Aku Ankka- kirjoja, kirjastosta lainattiin Aku Ankka- kirjoja, minulle tilattiin Akkaria.. Mutta Taskaria ja Roope-setää minulle ei tullut. Samana vuonna minulle tuli vasta lempihahmo, koska en ollut edellisinä vuosina niin kiinnostunut Akusta, että olisin alkanut heti miettimään lempihahmoa. Ja lempihahmoni oli, ja on edelleen: Tupu, Hupu ja Lupu! Syy oli osaksi se, että on kivaa katsella mitä minun ikäisilleni tapahtuu, hehän ovat jotain 11-12 vuotiaita, niin kuin minä. Vuonna 2011 Akkaria tuli vielä, ja niin tietenkin tänäkin vuonna tähän päivään asti. Taskukirjaa ja Roope-setää minulle ei vieläkään tule, mutta ostan kyllä suunnilleen joka toisen numeron kaupasta. Nyt kun Roope-setä lehti on uudistunut, ostan jokaisen numeron kaupasta aina kun se ilmestyy. Isäni onkin ajatellut alkaa tilaamaan minulle Roope-setää, ettei joka kerta tarvi hakea erikseen kaupasta.

Siinä se blogi sitten olikin! Seuraavassa blogissani kerron lempihahmoistani, miksi ne ovat lempihahmojani, ja miten niistä tuli lempihahmojani..Daniel10

Kommentit (12)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

No nyt blogi ilmestyi! Tosin kuva on ihan väärä. Toivoin Akkarin kantta 1/2012, en Ropsun kantta..

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Äh. Kun ei ole muokkaus mahdollisuutta, korjaan: Toivoion vuoden 1/2010 kansikuvaa.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Touhula
Liittynyt25.8.2008

Ihan hieno blogi. Tuosta osui kuitenkin silmään parikin kertaa lause siitä, että sinulle ei tule taskaria. Taskukirjaa ei edes voi tilata, se on ostettava aina kaupasta.

Vierailija

Mainio blogi. Taisi olla pitkään aikaan sellainen, joka kiinnosti lukea loppuun. En osannut aavistakaan, että olet noin nuori - Ymmärtääkseni nuorempi kuin minä. Muistaakseni jossakin oli, että ankanpojat ovat neljännellä luokalla, eli 10- vuotiaita. Mutta - Hämmästyttävä blogi verrattuna ikääsi!

Lisää samanlaisia blogeja sinulta!

tsot
Liittynyt24.6.2011

Loistava blogi. Itse ostan kuitenkin joka taskarin ja joka roope-sedän nykyään.

-Hannu XD

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Muistelin jonkun takia että Ankanpojat olivat viidennellä.. Minä olen täyttänyt jo 12 vuotta, en ole 10 vuotias.

~ DanielTen

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Ihan kiva blogi. Jos et olis maininnu että blogiis tuli väärä kuva en olis ees huomannu sitä.Mutta kyllä mulle tossa näkyy Barksin Kultaa ja kalvelkoja kuva ja eikös se olekin 1/2010 nro: akkari? Kirjotaha lisää blogeja ni pääsen lukeen.:))

Vierailija

Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen blogi, mutta silmääni pistivät useat kirjoitusvirheet. Muuten blogi oli erinomainen. Ensi kerralla muista tarkistaa virheet.

~Simppu, Viva La Roja~

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Taisi toimitus tuon kuvan vaihtaa heti kunhan Daniel tuosta huomautti. :)

Mielestäni joitakin lauseita olisi voinut yhdistää yhdeksi virkkeeksi, mutta noita juttuja opit varmasti myöhemmin yläasteella kunhan alkaa se kunnon aineiden kirjoittaminen.

Miksi otsikko ja ensimmäinen lause on samat? Etkö laittanut itse otsikkoa, jolloin toimitus on tuon laittanut otsikoksi vai miksi tuo on noin. Otsikon olisi hyvä olla aihetta kuvaava, tuo kaikki vain on hieman huono otsikkoon. Mitä kaikkea tarkoitetaan? Sen tilalla olisi siis hyvä olla jotakin asiaa selventävää.

Hyvä blogi kuitenkin, varsinkin ikään suhteutettuna. :) Kerronta ihan sujuvaa! Toki parannettavaa löytyy, mutta niin melkeinpä kaikilla ja siintähän se paranee enemmän kirjoittelemalla.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Voiko muuten jotenkin saada toisenkin blogi- vuoron? One Piecehän kirjoittelikin juuri blogeja, ja ihan kuin olisin lukenut häneltä blogeja ennenkin..

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011