Maailma on paha paikka, ja myös auvoisassa lintukodossa Ankkalinnassa vilisee roistoja ja ryöväreitä varsin taajaan.

Maailma on paha paikka, ja myös auvoisassa lintukodossa Ankkalinnassa vilisee roistoja ja ryöväreitä varsin taajaan. Ankka- ja hiiriuniversumin rikolliskattauksesta löytyy kriminaalia jos jonkinmoista: on rikollisjengejä (Karhukopla), järjestäytynyttä rikollisuutta (Kelmien kerho) ja yliluonnolliseen turvautuvia maagikkoja (Milla Magia), joiden onnistuminen alallaan vaihtelee paitsi henkilöiden myös tapausten välillä. Vaikka Karhukoplaa ei ehkä ensimmäisenä ajattele erityisen menestyksekkäänä rikollisorganisaationa, se on kuitenkin onnistunut kähveltämään Roopen rahat monta monituista kertaa.

Ilahduttavaa on myös alamaailman sankareiden rötöskohteiden monipuolisuus. Siinä missä Karhukoplalle kelpaavat Roopen rahasäiliön ohella pankit ja pienemmätkin näpistykset, Millan päähänpinttymänä on vain yksi tietty kolikko. Ehkä erikoisimpia ovat sellaiset epärehelliset lurjukset, jotka eivät tavoittele mitään konkreettista, kuten rahasäiliön sisuksia. Kulta-Into Piille riittää, että Roopen menettäessä mittavan omaisuutensa hänestä tulee maailman rikkain ankka, ja Musta Ritari alias Arpin Lusène tahtoo slurpata Roopen rahat olemattomiin. Keskeistä Ankkalinnan rikollisuudessa onkin Roopen houkuttelevan suuri omaisuus, jonka katoamista joko omiin taskuihin tai katoamista ylipäätään toivovat monet henkilöt.

Kuinka pahiksen sitten erottaa Ankkalinnan katukuvasta? Silmiinpistäviä tunnusmerkkejä ovat ainakin sänki, suupielestä roikkuva sikarinpätkä tai sätkä sekä tuima ilme. Näyttävät kulmakarvat näyttelevät merkittävää osaa monen rötösherran naamataulussa. Valtaosa rötöstelijöistä on myös miehiä, vaikka tasapuolisuuden nimissä on sanottava, että järkähtämättömät oikeuden puolustajatkin ovat lähes yksinomaan miespuolisia. Virkistävistä poikkeuksistaan rikas Ankkalinna toki tekee poikkeuksia näissäkin asioissa, esimerkkinä voi ottaa vaikkapa naissupersankari Viitattaren sekä Pekan vaimon Hertan, jota ei miehensä tapaan voi laskea kunnialliseksi veronmaksajaksi.

Siinä hieman turinointia Ankkalinnan pimeämmästä puolesta, ja tämä bloggaus toimikoon samalla aasinsiltana erääseen tapahtumaan akuankka.fi-sivustolla: ankkalinnalaisrikollisuuteen liittyvä Koodinmurto-seikkailu starttailee tätä kirjoittaessani aivan näillä näppäimillä, joten älkää unohtako osallistua siihen! Viime kerrasta on varmasti vielä parannettu, myös foorumin puolella aiheeseen liittyvässä keskustelussa, ja Koodinmurto kakkosesta saadaan epäilemättä vähintäänkin yhtä hauska tapaus sivuston historiaan kuin edeltäjästään.

Kuka on suosikkirikollisesi Ankkalinnasta, entä aiotko osallistua koodinmurtoon? Sana on vapaa, kommentoi tätä tekstiä, liity Koodinmurto-keskusteluun foorumilla tai tartu suoraan toimeen arvoituksen ratkaisemiseksi!

Kommentit (9)

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Jälleen kerran loistavaa tekstiä..ja se ajankohtaisuus löytyi myös tästäkin tekstistä..=) On kyllä jännä miten niin monet rikolliset havittelevat Roopen omaisuutta tavalla tai toisella ja eri käyttötarkoituksiin. Jotkut haluavat rahat konkreettisesti, joku haluaa kadottaa ne ja joku haluaa vain yhden kolikon. Ankkalinnasta löytyy todellakin monia erilaisia rikollisia, joista suosikkini on Mustakaapu. Hän on nerokas rikollinen ja välillä tuntuu, että hänen tarinansa ovat liikaa jopa Akkariin..=D, Myös Samu Suutari kuuluu suosikkeihini kuten myös Musta Ritari..

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

On se jännä, miten juuri Wondyn bloggausvuoron kanssa samaan sattuivat nämä jääkiekon mm-kisat ja Aku Ankan koodinmurto. Niistähän saikin sitten sopivasti ajankohtaiset blogit aikaiseksi. :) Tottakai minä osallistun koodinmurtoon ja keskusteluja pyritään pitämään aisoissa, jottei kukaan tule kertomaan suoria vastauksia ja näin pilaa ratkaisemisen iloa muilta. Vielä parasta Ankkalinnan konnaa kyseltiin.. Se on ehdottomasti Arpin Lusene, sillä tämä häikäilemätön konna on yhtä aikaa sekä elegantti herrasmies että salakavala älykäs varas, jolle kukaan ei mahda mitään (paitsi Roope). Onkohän hän kenties Ankkalinnan ainoa oikeasti rikoksillaan menestynyt konna? Hän voisi jo siirtyä viettämään auvoisia eläkepäiviä rikkaana miehenä, mutta veri vetää tekemään maailman suurinta ryöstöä, jotta hänet muistettaisiin ikuisesti. Valitettavasti Roopen rahoja ei voi huomaamatta viedä minnekään, joten parempi vain slurpata ne olemattomiin ja väittää ryöstön onnistuneen. Hieno konna! :D

Vierailija

Hyvä blogi jälleen Wondy! Tosiaan käynyt aika munkki, kun MM-Kisat ja Koodinmurto sun blogivuorojen aikaan, niin niistähän saa tehtailtua hyvääkin parempia blogeja : ) Hyvä blogi tosiaan.

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

heh, repesin ihanalle tekstillesi. niin vaan kaikki ajankohtainen sattuu juuri silloin kun sattuu olemaan sinun blogisi! Kyllä sinä olet sitten hyäv kirjoittelemaan näitä blogeja! koodinmurto osa ykkösen kohdat olen jo ratkaissut. hieno juttu tämä koodinmurto!

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Kiitos paljon! Kävi todellakin siinä mielessä munkki, että olen päättänyt blogitekstini aiheet (lätkätekstiä lukuun ottamatta) jo viime lokakuun tietämillä, ja vasta tämänkin puoliväliin kirjoitettuani tajusin, että Koodinmurtohan liittyy tähän täydellisesti..:D Oli siis hyvin lähellä, etten olisi edes tajunnut yhdistää Koodinmurtoa tähän rikollisjuttuun.

Don Rosa1
Liittynyt11.2.2011

Hieno blogi Wondy, enkä olisi keksinyt parempaa käyttäjä kirjoittamaan juuri tästä asiasta, joka liittyy Koodinmurtoon. Suosikkipahikseksi voisin valita Arpin Lusenen, kyllä hänestä voisi muutaman muunkin tarinan kirjoittaa, eikä sen tarvitse liittyää Kertalaaki-haarniskaan. Toisena suosikkina voisin pitää Kivisyömmi Karhulaa, jota ei tarvitse muuttaa Karhuvaariksi, vaan esim. hänen nuoruuden tekojaan. Ja vielä kerran hyvä teksti.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011