Aku Ankka lukemisena sekä keräilykohteena on minulle tuttu aihe jo vuosien ajalta.


Aku Ankka lukemisena sekä keräilykohteena on minulle tuttu aihe jo vuosien ajalta. Se alkoi ehkä vuonna 2002 äitini tilatessa minulle Akkaria loppuvuodesta. En ollut silloin viisivuotiaana vielä kovin kiinnostunut lukemisesta – hyvä kun olin edes lukemaan oppinut. Tilaaminen päättyikin siltä erää vuoden loppuun. Tämä kuitenkin antoi luultavasti sen verran tietoa Akkarista, että sitä saattoi hyvillä mielin alkaa tilata taas hieman kasvettuani, vuoden 2004 alusta. Taisi ollakin nro. 07/2004 ollut ensimmäinen Akkari joka kolahti postiluukusta sisään tuon päälle vuoden tauon jälkeen.

Osaltaan tähän Aku Ankan maailmaan sisäänpääsemiseen saattoi auttaa se, kun löysin olohuoneeni hyllystä äitini taannoin, joitakin vuosia sitten ostamat Aku Ankan Taskukirjat, numerot 25 ja 46. Kyseiset Taskukirjat olivat räsäisiä kolmansia painoksia, eivätkä keräilyarvoltaan mitenkään hääppöisiä, vaan eipä se paljoa haitannut, ei sen ikäinen hyvässä kunnossa niitä saisi pidettyäkään. Kun kiinnostuminen alkoi nousta, myöskin unelma suuresta Aku Ankka -kokoelmasta alkoi saada tuulta purjeisiin. Aloitin keräämiseni lähinnä Taskukirjoista, joita alunperin keräsin oikeastaan vain lukemiseksi. Kerääminen jatkui entistä innokkaampana ja vuonna 2008 aloitin tämän hauskan, kiinnostavan, joskin rahaa vievän harrastuksen toden teolla. Siitä lähtien on keräily kuulunut suurena osana Aku Ankka -innostukseeni. Nykyisin kokoelma sisältää mm. kaikki Taskukirjat, Roope-sedät ja yli 200 kovakantista.

On monia syitä, miksi lukea Aku Ankkaa. Yksi niistä on pelkästään se, että saa piristystä päivään nauraessaan lyhyille vitsisarjoille tai lukiessaan kiinnostuneena hyvin onnistunutta seikkailusarjaa. En ole aivan varma, mistä tämä innostus 'maailman hauskimman kuvasarjalehden' lukemiseen ja keräilemiseen syttyi, mutta joka tapauksessa Aku Ankka kuuluu suurena aktiviteettinä nykyiseen elämääni. Kyseisen sarjakuvan lukeminen ja keräileminen antaa sisältöä ja iloisia yllätyksiä arkeeni.

Kommentit (15)

HENRI K J L
Liittynyt29.11.2009

Jaha, on saanut tomitus vihdoin käyntiin tämän lukijablogi jutun. Hieman jo odottelinkin missä se viipyy, mutta kylllä se siletä sitten lopulta tuli.Hyvä blogiteksti tämä Akuhullun. Seuraavaa sitten vain! Jos tekstit jatkuvat näin ''maukkaina'' niin aktiivisuutenikin kasvaa.

HENRI K J L

Vierailija

Aplodit Akuhullulle! Mukavasti kirjoitus sujui, teksti on helppolukuista ja jouhevaa, asiatkin on saatu hienosti tiivistettyä ilman turhia jaaritteluja. Teksti oli mielenkiintoista, vaikka tarinaa olenkin kuullut (lukenut) ennenkin. Seuraavaa odotellessa...

Vierailija

Onnea Akuhullu! Hieno aloitus.

Onnittelin jo Facebookista, koitappa päätellä kuka niistä olen jos olet faces ;')

Kalamies
Liittynyt22.6.2008

Siis tosi hienon tekstin olet väsännyt tänne. Ei minulta onnistuisi tälläisen teksin tekeminen.

Kalamies aina kalastamassa.

Kalamies aina kalastamassa.

Kroope
Liittynyt18.6.2012

Kiitoksia tuosta hienosta lukija-blogista! Arvostan sitä suuresti, että tavallinen lukijakin viitsii ja osaa ennenkaikkea kirjoittaa blogin jostain aiheesta. Hienoa ja mukavaa, myös lukemisena. Toivottavasti tulevatkin lukijoiden blogit ovat yhtä mielenkiintoisia kuin tämä Akuhullun kirjoittama.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Tyylikäs avaus lukijablogille, kiitokset tästä.:) Erityisesti keräilystä oli kiva kuulla, vaikka olenkin jo aiemmin huomannut, ettei kyseessä ole mikään parin lehden kokelma..:P

Vierailija

Jopas, oli todellakin järki puhetta, aattelin jo et kuka mode tän on väsänny, mutta sehän olitkin sinä. Upea aloitusviesti todellakin!

Vierailija

Olet todellakin nähnyt tämän eteen vaivaa, ja se on kiva huomata. On myös todella mielenkiintoista seurata muiden lukukokemuksia. Upeaa!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011