Tämän blogin kyhään minun mielestäni hyvästä tekijästä, Lara Molinarista, joka on saanut niin kehuja kuin moitteitakin.

Tämän blogin kyhään minun mielestäni hyvästä tekijästä, Lara Molinarista, joka on saanut niin kehuja kuin moitteitakin. Minusta Lara ei ole niin huono kuin väitetään, vaan päinvastoin. Lara on yksi Italian mestareista, ja naispuolinen sellainen. Italiassa ei paljon näitä naispuolisia piirtäjiä ole, mutta Lara Molinari sitäkin parempi. Hänen piirrostyylinsä on hienoa ja erittäin omalaatuista. Siinä on hiven Enrico Faccinia, mutta joitain pieniä merkkejä myös Barksista (ainakin minusta). Molinari osaa piirtää hyvin, enkä ymmärrä, miksi hän aina saa yhdessä Aku Ankan sivujen keskustelussa arvosanakseen korkeintaan 6-. Siitä olen kovasti hämmentynyt, koska mielestäni Molinari ansaitsisi parempaa… Oikeastaan en minun lisäkseni taida tietää ketään, joka Molinarin tyylistä pitäisi… Lara on aika useasti nähty tekijä, ja melkein joka Taskarissa hänen tekemä tarinansa löytyy. Eli paljon sarjoja hän piirtää!

Paras Molinarin piirtämä sarja taitaa olla mielestäni Sulosointujen lumo, jossa seikkailevat Roope ja Milla. Tämän on käsikirjoittanut yksi minun mielestäni hyvä kässärintekijä, Rodolfo Cimino. Minusta Lara osaa piirtää Millan todella hyvin, mihin ei ihan kovin moni tekijä yllä… Tai oikeastaan, Lara taitaapi olla neljänneksi tai viidenneksi paras piirtämään Millan… Hän saa Millan näyttämään todella hienolta, ja ilme on aina upea… Hän piirtää Millan oikeastaan kauniiksi, eikä vain sellaiseksi tavalliseksi Millaksi, mitä todella moni piirtäjä piirtää. Hän tekee minusta hienoja taustoja. Ei ehkä ihan niin täydellisiä, mutta ovat ne silti hienompia, kuin esim. Valerio Heldillä tai Bernadólla. Yhtä hienoja taustoja (näistä taskaripiirtäjistä)  taitavat piirtää vain Enrico Faccini, Andrea Freccero ja Giorgio Cavazzano. Taskaripiirtäjistä Molinari taitaakin sijoittua todella hyvälle sijalle, joka on 10. sija. Se on todella hyvin se, kun otetaan huomioon montako piirtäjää Taskareissa yleensä esiintyy… (Siis puhun niistä tekijöistä, joiden tarinoita taitaa olla melkenpä joka Taskarissa.)

Minusta Lara Molinari ei ansaitse arvosanakseen mitään surkeaa viitosta, vaan itse voisin antaa hänelle 8½, mikä on erittäin hyvä arvosana. En ole nähnyt kuin vain yhden vähän rumemman hahmon: Roope-Setä, mutta sekin oli vain siinä ruudussa. Tuo ei kyllä ole niin suuri moka, jolla kovin surkeaa arvosanaa voisi saada…

Mitäs te pidätte Molinarista? Olisi kiva saada tietää.

Kommentit (20)

Vierailija

Lara on hyvä piirtäjä, ainoa asia mikä minua ärsyttää on se, että yleensä Laran sarjojen alussa on pitkät vuoropuhelut, jotka sotkee ruutua.

Vierailija

Aluksi en pitänyt Molinarista(kaan), mutta nyttemmin olen hänen tyyliään ruvennut diggaamaan, enkä suinkaan suotta. Laralla on kieltämättä vähän erikoinen tyyli, mutta hienoa katseltavaa se on ainakin!

Vierailija

Nimeä en ollut aiemmin kuullut, mutta tuosta kuvasta tunnistin, kenestä on kyse, täytyykin pistää nimi korvan taakse. Ihan hyvä tämä piirtäjä on, yksi parhaista taskareiden piirtäjistä.

Vierailija

Molinari kuuluu parhaimmistoon. Naistekijöistä hän on ehdotonta kärkeä, tylli on hienoa ja lennokasta.

Vierailija

Et ole aino Lara Molinarin suosija, hän on ehdottomasti yksi taskarien parhaimmista piirtäjistä.:D Hänen tyylinsä on hienoa ja lennokasta. Pidän myös mm. Flemming Andersenista ja Giorgio Cavazzanosta.

vikke98
Liittynyt20.4.2010

Molinari on kyllä mahtava piirtäjää, varmaan toiseksi paras. ;) Joo, Laralla on kieltämättä erikoinen tyyli, mutta pidän siitä. Hyvä blogiteksti jälleen kerran, hessu hissu. :)

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Taskaripiirtäjät eivät ole suurimpia suosikkejani, mutta Molinarin Millat ovat ihania!:D Taskareissa tällaista jälkeä katselisi mielellään enemmänkin, ei missään nimessä huono tekijä.

Vierailija

Wond, minustakin Molinari on erittäin hyvä piirtämään Millan.. kiitos kommenteista kaikille muuten!

Vierailija

Minäkin pidän Molinarista, vaikka monista taskari-piirtäjistä en niin kovin pidäkään. En oikein ymmärrä että jotkut eivät voi sietää häntä, sillä minusta moniin muihin verrattuna hän on hyvä. Ja hei, hyvä blogi!

Vierailija

Minäkin pidän Molinarista, vaikka monista taskari-piirtäjistä en niin kovin pidäkään. En oikein ymmärrä että jotkut eivät voi sietää häntä, sillä minusta moniin muihin verrattuna hän on hyvä. Minustakin hän on hyvä piirtämään Millan. Ja hei, hyvä blogi!

Vierailija

Yhdyn joukkoon!

MInä suorastaan ihannoin Molinarin piirros-tyyliä se on omalla tavallaan hieno. Niinkuin wondykin sanoi, ettei välitä taskari piirtäjistä niin en kyllä minäkään ainoat jotka erottuvat joukosta ovat Molinari ja Gavazzano...

Vince
Liittynyt18.6.2012

Hyvä blogi ja hyvin kirjoitettu, sitä oli mukava lukea. Minusta Lara on perushyvä ja tyyli on kivan omaperäistä. Millan hän piirtää aika söötiksi ja Akukin on aika nuorekas. Korrin hän kyllä piirtää vähän pyöreähköksi. Mut ehkä linnut eivät ole hänen vahvuuksiaan.

Vierailija

Hän on mielestäni varsin mainio piirtäjä, tyyli on hauskan pehmeää ja ilmehdintä verratonta.

Ton Roza
Liittynyt19.11.2010

Lara piirtää minusta sopivan rennosti. Enpä tiedä, miksi häntä niin pohjalle arvostellaan.

On se hurja. On se hurja kaveri.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011