Viimeisessä kirjoituksessani kirjoitan lempipiirtäjästäni ja -käsikirjoittajastani, joka on Don Rosa.

Varmaankin suurin syy, miksi jotkut tykkäävät Don Rosasta, on hänen hirveän tarkka piirrosjälkensä. Mutta se on myös syy, minkä takia jotkut eivät  kauheasti pidä Don Rosan piirrosjäljestä.

Itse pidän Don Rosasta juuri sen hyvin tarkan piirrosjäljen takia – sekä hänen hienojen tarinoidensa. Ensimmäinen lukemani Rosa-tarina oli White Agony Creekin vanki, joka on myös lempitarinani. En tiedä, mikä siinä tarinassa oikein viihdyttää. Ehkä tarinan  huumori tai jokin muu asia. Hänen piirrosjälkensä on niin pikkutarkkaa, ja sen takia minusta Rosan tarinoista on kiva etsiä kaikkea piilotettua. Kuten vaikka D.U.C.K.-merkintää tai Mikki Hiirtä.

Käsikirjoittajanakin Don Rosa on hyvä. Kun hän ujuttaa tarinoihin kivaa huumoria, ja muutenkin hänen käsikirjoittamansa tarinat ovat hyviä. Hänen itse keksimänsä hahmo Musta Ritari on myös hyvä.

Kommentit (4)

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

Hieno blogi! Urhea lopetus, paras kaikista näistä kolmesta blogikirjoituksestasi. Joopa joo, mäkin rakstan niitä mikkejä!

Ton Roza
Liittynyt19.11.2010

Rosa laittaa myös jotain historiallisia viittauksia ja alkutekstit on kiva lukea

On se hurja. On se hurja kaveri.

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Rosaa paremmaksi on vaikea pistää.:) Loistavaa huumoria, taustatietoa, koskettavuutta ja viittauksia milloin mihinkin - yksinkertaisesti parhautta.

Vierailija

don rosa on ehdottomasti paras! muttakyllä barcs on ehkä kumminkin vielä vähän parempi loistavia kummatkin

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011