Kesä kuluu monilla varmasti lepäillen, mutta myös matkoja tehdään paljon sinne sun tänne. Kaikilla on varmasti omat haaveensa siitä, minne joskus tahtoisi reissata elämänsä aikana.

Kesä kuluu monilla varmasti lepäillen, mutta myös matkoja tehdään paljon sinne sun tänne. Kaikilla on varmasti omat haaveensa siitä, minne joskus tahtoisi reissata elämänsä aikana. Monet käyvät monia kertoja samoissa paikoissa lomailemassa, toiset suuntaavat aina eri maihin tutustumaan. Toiset taas tyytyvät liikkumaan oman maamme rajojen sisäpuolella, mutta on niitäkin, jotka eivät liikautta pyrstösulkiaan minnekään. Mutta miltä tuntuisi matkustaa Amerikan länsirannikiolle, maahan nimeltä Calisota ja varsinkin erääseen sen hyvin tunnettuun kaupunkiin – Ankkalinnaan?

Ennen kuin ostamme matkalippuja tuohon kaikkien tuntemaan kaupunkiin, täytyy siihen ensin tutustua. Jotta voimme pakata mukaan oikeanlaisia asioita, täytyy tietää jotakin Ankkalinnan ja Calisotan ilmastosta, kasvillisuudesta, eläimistöstä, kulttuurista ja tietenkin, missä se tarkalleen nyt sijaitseekaan? Ohessa on kuva, josta valtio näkyy punaisella, mutta kerrottakoon vielä, että Calisotan nimi tulee Kalifornian ja Minnesotan yhdistelmästä, johon siis on liitetty Californian alku ja Minnesotan loppu. Tästä päästäänkin ilmastoon: Calisotan ilmasto on kesäisin yhtä kuuma kuin Kaliforniassa ja talven yhtä jäätävä kuin Minnesotassa. Toki välillä on ei-niin-kuumia ja ei-niin-kylmiä aikoja. Kevät on kuten meillä Suomessa, syksykään ei kovin poikkea meidän tuntemastamme. Calisotasta löytyy kaikkea mahdollista ilmastoon ja maantietoon liittyvää. Eläimistö ja kasvillisuuskin on niin moninaista, että lienee myös parasta pakata mukaankin kaikkea mahdollista!

Nyt siirrytäänkin itse Ankkalinnaan, Calisotan pääkaupunkiin (huom. minä itse pidän Ankkalinnaan Calisotan pääkaupunkina, todisteita ei ole). Mitä ovat Ankkalinnan nähtävyydet? Toki niitäkin täytyy reissulla nähdä! Apunamme on nyt Saksassa julkaistu Ankkalinnan matkaopas ja kartta, josta ohessa kuva myös. Maantieteellisesti kiinnostavimmat nähtävyydet ovat tietenkin Ankkalinnan läpi virtaava Ankkajoki ja hirvittävän korkea Peikonhammas-vuori. Rakennuksista Roope Ankan rahasäiliö on todellakin näkemisen väärti, joskaan tuskin pääsemme turhan läheltä sitä katsomaan ilman ruhtinaallista korvausta sen omistajalle (mokomakin kitupiikki!). Roope Ankan lisäksi Ankkalinnassa oli aikoinaan myös toinen suurmies, jonka patsas jokaisen täytyy nähdä kunnioittaakseen tuota herraa, Ankkalinnan perustajaa. Kyseessä on tietenkin Julle Ankanpään patsas. Yksi Ankkalinnan moderneimmista rakennuksista on Notre Ankan katedraali, joka on täynnä salaovia ja -käytäviä. Lisäksi Ankkalinna on täynnä museoita (Ankallismuseo jokaisen täytyy nähdä!) tutkittaviksi ja gallerioita katseltaviksi, sekä paljon muuta.

Nyt tiedämme kaiken tarvittavan perustiedon. Ankkalinnastahan voisi kirjoittaa vaikka tuhat kirjaa, mutta jätettäköön se homma muille. Eikun kapsäkkejä pakkaamaan ja lippuja ostamaan. Matkasitpa sitten laivalla, lentokoneella taikka junalla, Ankkalinna on silti Ankkalinna – joten riemua ja seikkailua matkasta ei ainakaan puutu!

Kommentit (7)

Vierailija

Tuo(kin) oli hyvä blogi, niin hyvin kerrottu että jäin kaipaamaan jatkoa vesi kielellä... :~) Ehkäpä voiit tehdä aiheesta joskus kirjan, kuka tietää? Mutta kuitenkin jätit esittelemättä "Peikonhampaan" ja vähän muutakin. arvosanana 4/5

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Olipa piristävän erilainen blogi. Keskittyä nyt fiktiiviseen maailmankolkkaan aivan kuin olisimme viikon päästä lähdössä turistikierrokselle kyseiseen paikkaan. :D Mitään varsinaisesti uuttahan tässä blogissa ei monelle varmastikaan tullut, mutta se missä valossa asiat esitettiin sai koko Ankkalinnan näyttäytymään jotenkin uudessa valossa. Kuin turistin silmin. Hianoa! :)

Vierailija

Hienoa työtä OP! Oli hieno "matka esittely", iha niinku ollas lähössä lomalle Ankkalinnaan :) Hienoa työtä, jatka samaan malliin!

Vierailija

Tämä oli todella mahtava blogi! Kuten muut ovat sanoneet, aivan kuin oikeasti olisi matkalla Ankkalinnaan. Ja jos ei halua liikauttaa eväänsä minnekään, voi Ankkalinnaan matkata sarjakuvien kautta. Minua nauratti tuossa kohdassa, kun mainitsit rahasäiliötä ja sitä, kun Roope on kitupiikki. Kuitenkin, erittäin hyvä ja hauska blogi. Jatka samaa rataa.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011