Tässä blogissa kerron mietteitäni, faktoja ja kokemuksiani Akuankka.fi:stä, blogi käsittelee etenkin uudistuneita sivuja (2008–).

1. Sivujen uudistuminen

Kun sivut maaliskuussa 2008 uudistuivat, rekisteröidyin tänne varsin pian sen jälkeen kun kuulin uudistuneista sivuista. Sivujen uudistuminen on tietysti selvä käännekohta sivujen historiassa. Sivusto muuttui aika lailla, ja se oli paljon houkuttelevamman näköinen kuin vanha sivusto. Sanoisin tuon vuoden 2008 alkupuolen olleen sivuilla parasta aikaa. Jotenkin niin moni käyttäjä oli ihmeissään uusista sivuista, koska ennen ne eivät olleet läheskään nykyisen näköiset.

2. Kaikkea uutta

Sivuilla oli kaikkea uutta, mitä siellä ei aiemmin ollut. Keskustelu oli kaikille uusi asia Akkarin sivuilla. Myös Akupedia ja galleria olivat mielenkiintoinen lisä ja Akupediaan kirjoittelin itsekin aktiivisesti pari kolme vuotta sitten. Galleriasta kiinnostuin vasta paljon myöhemmin. Ja totta kai sivustolla lähes kaikki paikat uudistuivat täysin.

3. Trollit

Sivuilta on jäänyt varsin hyvin mieleen trollit, joita täällä on liikkunut koko ajan, vuodesta 2008 lähtien. Myös krakkereita on ollut paljon jotka huijaavat peleissä laittamalla itsellensä ylihyvän tuloksen. Spämmäreitä liikkui paljon etenkin sivuston alkuaikoina, jolloin monet tuplapostasivat ja kirjoittelivat varsin alkeellisia viestejä. Nimeltä en viitsi trolleja alkaa mainita, sillä en usko että kukaan haluaa nähdä nimeään jossain kirjoituksessa negatiivisessa mielessä. Trollit ovat tuoneet väriä sivuille, vaikka se ei ehkä niin hyvä asia olekaan. Moni varmasti myös muistaa, kun eräs käyttäjä sotki valtavasti Akupediaa. Trolleja on siis liikkunut useissa osioissa, eikä trollaaminen ole todellakaan jäänyt ainoastaan keskusteluihin. Ylläpidossa on kuitenkin mielestäni oltu suhteellisen hyvin hereillä ja suurimmat trollit on bannitty miltei heti. Itseäni eivät trollit pahemmin ole häirinneet, annan vain niiden olla rauhassa enkä ole pyrkinyt ruokkimaan trollia, niin kuin valitettavan monet ovat tehneet.

4. Kultaryntäys

Kultaryntäys oli tapahtuma, joka on jäänyt mainiosti mieleeni. Itsekin tuli osallistuttua siihen melko aktiivisesti, vaikken nyt kuitenkaan varsinaisesti niitä hippuja yleensä yrittänyt etsiä. Mikäli sellainen sattui kohdalle, niin totta kai silloin klikkasin sitä. Kultaryntäys on mielestäni sivujen historian paras joukkotempaus, ja toivoisin, että sen voisi joskus kokea uudelleen.

5. Suuri käyttäjämäärä

Suuri käyttäjämäärä sivuilla aiheutti joskus sen, että sivut kaatuilivat eikä tänne päässyt ollenkaan. Tämä saattoi ärsyttää varsin paljon, jos sivut lagittivat juuri kun kirjoitti viestiä keskustelupalstalle. Nykyään noita ongelmia ei enää ole juurikaan ollut. Juuri kultaryntäyksen aikaan sivut toimivat varsin huonosti. Suuresta käyttäjämäärästä on kuitenkin se hyöty, että sivuilla ei juuri koskaan ole täysin hiljaista, aina keskusteluissa on joku ja todennäköisesti monet vierailevat sivustolla kirjautumatta.

6. Aktiivisuus

Sivuilla porukka on ollut varsin aktiivista koko ajan. Käyttäjiä menee ja tulee, mutta monet ovat pysyneet aktiivisena vuosikausia. Kaiken lisäksi aktiivisuutta löytyy keskustelujen lisäksi mm. Akupediasta. Akupedian aktiivisuus oli huipussaan sivuston alkuaikoina, jolloin monet artikkelit kaipasivat täydennystä. Moni käyttäjä on myös ahkerasti lisäillyt piirroksiaan galleriaan. Useat käyvät myös katsomassa toisten töitä. Itsekin olen ollut varsin aktiivinen käyttäjä.

7. Uudistukset

Vuonna 2008 uudistuneiden sivujen jälkeen porukka oli varsin tyytyväinen sivustoon, mutta pikkuhiljaa käyttäjäkunta halusi kuitenkin muutoksia. Monet halusivat uutta kultaryntäystä, jotkut halusivat käyttäjämoderaattoreita, eräät halusivat muutoksia muihin paikkoihin sivuilla. Mitään merkittävää ei kuitenkaan tapahtunut, ja osa käyttäjistä oli varsin närkästyneitä. Vuonna 2009 sivuilla tuli huoltotauko, jonka aikana sivuille ei päässyt, mutta silloinkaan mitään merkittäviä uudistuksia ei tullut. Yksi vuoden 2009 uudistuksista oli kommenttien lisääminen galleriatöihin, joka oli mielestäni ihan hyvä uudistus. Huomaa kyllä, että kommentointimahdollisuus innoittaa sekä työn tekijää että kommentoijaa käymään enemmän galleriassa. Käyttäjämoderaattoreita saatiin odotella varsin pitkään, mutta viimein viime kesänä ne sitten tulivat. Mielestäni modeiksi valittiin ihan oikeat henkilöt. Pian keskusteluihin tuli myös viestien muokkaustoiminto. Mielestäni uudistuksia olisi voinut tehdä nopeamminkin ja kenties hiukan enemmän, mutta kaikki tähän mennessä tulleet uudistukset ovat mielestäni olleet ihan hyviä, niissä ei ole ainakaan epäonnistuttu. Yksi merkittävä uudistus oli keskusteluajan pidentyminen, oli hienoa että illalla sivujen keskustelu sulkeutuu klo 22 (aiemmin sulkeutumisaika oli klo 21), eikä sitä aiemmin.

8. Ulkoasu

Sivut ovat varsin selkeät, ja ne on suunniteltu hyvin. Sivujen ulkoasu ei juuri ole muuttunut viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta mielestäni sitä ei ole edes tarvinnut muuttaa. Etusivulle tullessa näkee jo selkeästi, mikä on foorumin aihe. Kaikki oleellinen on hyvin näkyvillä ja näin on aina ollut uudemmilla sivuilla.

9. Nykytilanne

Akkarin sivut ovat nykyään ihan hyvässä kuosissa. Aina joskus sivuille eksyy joku trolli taikka sivut eivät toimi, mutta ongelmat on hoidettu hyvin pois ja sivutkin toimivat nykyään mainiosti ilman ongelmia. Parannettavaakin totta kai on: sivuilla voisi mielestäni keskustella vuorokauden ympäri. En usko, että yöaikaankaan keskusteluissa olisi mitään ihmeempiä ”vaaroja”.

Kommentit (11)

Vierailija

Täytyy myöntää että sangen ajankohtaista tekstiä, kun asiasta on nyt ollut keskusteluissa paljon puhetta.

Blogi oli tällä kertaa hieman erilainen kuin aiemmin lukemani,mutta se ei kylläkään ole mikään huono juttu, koska uusia asioita ja tyylejä on mukavaa lukea.

Vaikka aika monessa kohtaa olen samaa mieltä, myös

sellaisia kohtia oli joista jaksetaan väitellä ja pohtia.

Viitsisikö toimitus lisätä minutkin listalle?

Vierailija

Kuriton koira, sinä olet ilmoittautunut listalle jo tammikuun alussa. Loppukesän vuoroa tarjotaan sinulle jo ihan parin kuukauden sisällä!

HENRI K J L
Liittynyt29.11.2009

Muuten olen samaa mieltä blogisi kanssa, Otto Ankka, paitsi minä en suosi oikein sitä "yöaikuoloa". Modeille tulisi 9 tuntia lisää työtä ja kovin moni tuskin kirjoittelisi täällä yöllä!?...

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Kultaryntäys olisi toisaalta hauska saada uudelleen, mutta toisaalta sen idea kärsisi toistossa.. Onneksi mun ei tarvitse päättää asiasta.:D Ja nostalgiaa näkyi muuallakin, tottahan parhaat ajat ovat aina "ne silloin aiemmin". Kiva bloggaus, turhaan tuosta pituudesta huoleksit.:)

Vierailija

Kiinnostava blogi, ja sitä oli hauska lukea ; D. Muuten Kati, Aki tai joku muu, milloin minun vuoroni on?

Vierailija

lupuhullu8, arvioisin, että vuorosi osuu lokakuulle. Vuoroja on kuitenkin turha jakaa niin pitkälle eteenpäin, sillä joku saattaa aina peruuttaa vuoronsa sieltä välistä jne.

Kati

Vierailija

Ihan hyvä kirjoitus. Yhteen kohtaan otan kuitenkin kantaan.

"Kultaryntäys on mielestäni sivujen historian paras joukkotempaus, ja toivoisin, että sen voisi joskus kokea uudelleen."

Kultaryntäys oli ja meni. Uuden toisto on harvoin hyvä asia, eikä tämä aihe kuulu harvinaisuuksiin. Kenties ylläpito voisi kehittää jonkun toisenlaisen tapahtuman.

---

Muutama parannusehdotus koskien sivustoa:

- Kommentointiboxi isommaksi. Harvinaisen ärsyttävää kirjoittaa tulitikkuaskin kokoiselle alueelle pitempää tekstiä.

- Foorumi auki 24/7. Tuskin spämmerit hyökkäävät niin pahasti sivustoa kohtaan, etteikö aamulla pystyisi poistamaan turhia viestejä.

Nopeasti ei mieleen tule oikeastaan muuta. Aina löytyy parannettavaa.

aweymaj
Liittynyt18.6.2012

Kultaryntäys oli hyvä mutta en ihan heti tajunnut jutun juonta joten siltä osin minulta kultaryntäys oli epäonnistunut ja kannatan sitä että tulisi vähän samantapainen kilpailu.

aweymaj
Liittynyt18.6.2012

Kultaryntäys oli hyvä mutta en ihan heti tajunnut jutun juonta joten siltä osin minulta kultaryntäys oli epäonnistunut ja kannatan sitä että tulisi vähän samantapainen kilpailu ja uudetkin käyttäjät saisit kokea sitä.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011