Tämän ja ensi viikon lukijablogeista vastaa foorumilta parin vuoden aikana tutuksi tullut ”Hiidenkirnu”.

Tämän ja ensi viikon lukijablogeista vastaa foorumilta parin vuoden aikana tutuksi tullut ”Hiidenkirnu”. Blogeja lukee varmasti myös henkilöitä, jotka eivät minua ole aiemmin tavanneet, joten on syytä hieman esitellä itseäni.

Olen Kouvolassa asuva tarkalleen tänään 16 vuotta täyttävä poika, joka on päättämässä peruskoulunsa keväällä. Miten minä sitten päädyin Akkarin pariin?


Don Rosaa

lainatakseni voin sanoa, että kasvoin Akkarin parissa. Veljeni tilasi Akkareita jo ennen syntymääni eli minulla oli paljon lehtiä luettavana, kun Akkareista itse kiinnostuin. Oma kiinnostukseni Aku Ankkaan taisi syttyä vuonna 2003, kun olin vasta koulutaipaleen aloittanut ekaluokkalainen. Sain tuolloin Aku Ankan lukulahjan eli lehden, jonka Aku Ankan toimitus oli lähettänyt kaikille vuoden 2002 koulunsa aloittaneille ekaluokkalaisille. En osannut vielä tuolloin lukea, joten lehti oli vielä minulle pelkkä huvittava julkaisu, jossa ankat ystävineen seikkailivat.

Opin lukemaan nopeasti ja osaksi siitä voi kiittää myös Akkaria, joka tuli säännöllisesti meille isoveljen sitä tilattua. Akkariin jäi koukkuun eikä siitä olisi päässyt millään irti, kun se joka viikko tuli kotiin ja ainahan sitä oli luettava. Hiljalleen isoveli kyllästyi Akkariin, mutta olihan meillä vielä minä sekä kaksoisveljeni, jotka Akkaria lukivat eli tilaaminen jatkui. Muistan vielä kun joka keskiviikko oli taistelu siitä kumpi saa lukea Akkarin ensin. Veljen lopetettua Akkareiden tilaamisen hän antoi meille kaikki ankkajulkaisunsa, joihin kuului vuodesta 1993 lähtien olevat Akkarit, vuodesta 1997 Roope-sedät sekä joitakin Taskareita. Niissä todellakin riitti luettavaa ja täytyy myöntää etten ole ehtinyt vieläkään kaikkia lukemaan.

Isoveli ei ollut pitänyt Akkareita minkäänlaisessa järjestyksessä vaan ne olivat kaikki pinoissa kaapissa. Olen luonteeltani aina paikat järjestyksessä pitävä ihminen eli pakkohan minun oli nekin sitten järjestää. Kansioista löytäisi helpommin esimerkiksi jossakin lehdessä alkaneen jatkosarjan lopun. Homma oli pitkä, mutta kuitenkin palkitseva. Nykypäivänä kaikki Akkarini löytyvät hienosti järjestyksessä yhdessä hyllyssä (nyt on kuitenkin pulma, sillä tämän vuoden jälkeen on hylly täynnä).

Olen toisen polven Akkarin lukija, sillä isäni on lapsuudessaan tilannut Akkaria. Tämän takia vanhimmat lehteni ovat 60-luvulta. Ne eivät ole enää kovinkaan hyvässä kunnossa, mutta kyllä niitä pystyy edelleen lukemaan. Kokoelmani ei ole kovin suuri, mutta se on juuri sopiva minulle.

Nykyisin minut Akkarin parissa pitää se, etten ole edelleenkään kyllästynyt siihen. Se jaksaa viihdyttää edelleen enkä ole suunnitellut Akkarin tilaamisen lopettamista. Muita sarjakuvia en lue enkä ole pahemmin koskaan lukenutkaan.

Olenpa minä vielä ollut onnekas, kun olen syntynyt keskiviikkona eli samaisena päivänä on myös ilmestynyt Akkari. Tuo kyseinen numero (8/1995) löytyy kokoelmista ja on erityinen lehti juuri minulle. Akkari on antanut minulle paljon vuosien aikana ja toivon että se viihdyttää minua vielä pitkään.

Kommentit (22)

HENRI K J L
Liittynyt29.11.2009

Jaaha, että Hiidenkirnu kirjoittaa tällä kertaa. Hyvä blogi kuitenkin. Sinunkin harrastuksesi alkoi näköjään samalla tavalla kuin minun, ainakin lähes. Minulle taas tuo "koulun aloittamisakkari" vuonna 2006 tai 2007.

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Hidis, tämä on blogiksi todella hyvä:)

Tämäkin on mielenkiintoinen blogi. Olet oikeassa siinä että Akkaria parempaa sarjakuvalehteä ei ole, ja minä en haluaisi ainakaan koskaan luopua Akkareiden lukemisesta:)

~wuffe

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Taisipa tähän tulla käytettyäkin silloin kolme vuotta sitten hieman aikaakin. Ensimmäisessä blogissa aina muutenkin erilainen jännitys, kun itsekään en aiemmin ollut kirjoittanut sitten minkäänlaista blogia. :D Sanoin tuolla Wondyn blogin kommentissa, että hänellä sattui ajoituksen kanssa hyvä kohta, kun aiheita keksi helposti. Täytyy myöntää, että mullekin tämä sattui aika kivasti, kun tosiaan bloggailu lähti käyntiin nimenomaan omasta syntymäpäivästä ja tämä vuoro oli muutenkin jonkun peruma tuolloin. :)

Joka tapauksessa ehkäpä pidän enemmän noista tämän jälkeen kirjoitetuista teksteistäni, vaikkakin vain tämä blogi koskettaa näistä kolmesta omaa ankkaharrastustani. Ehkäpä se vaikuttaa, että samanlaisen blogin vääntää jokainen ja siten tälläisellä on hieman vaikeampi erottua joukosta... Muutenkin, jos oikein muistan niin nuo toiset keräsivät paljon enemmän kommenttejakin aikoinaan.

Tämä blogi oli ainut, johon tuota kuvaa toivoin. :D Oli muuten onnistuneet valikoinnit kuvissa tuolloin noihin kahteen muuhun!

Kiitos kommentista, saatiin tällekin ketju auki. Mietin muuten Wulffi kirjoititko sinä vuorosysteemin aikana blogeja?

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

JKP
Liittynyt29.5.2008

Joo niin kuin muutkin ovat sanoneet niin tuo blogi oli hyvä, mutta niin odotinkin sinulta. :D Sillä tiesin, että sinä osaat kirjoittaa... Tossa on kaikki oikeastaan hyvin ja kerrontakin on sujuvaa, joten tekstiä oli mukava lukea. Hyvä blogi siis! :)

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Lainaus:
Mietin muuten Wulffi kirjoititko sinä vuorosysteemin aikana blogeja?

En ole vielä kirjoittanut ainuttakaan blogia;) Aijon kyllä kirjoittaa kunhan saan päähäni jonkun hyvän aiheen, kaippa itsekin voisin aloittaa tuolla     ''minä ja Aku Ankka'' jutulla;D Saa nyt nähdä(heh)

~wuffe

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Hyvin kirjoitettu blogi, jota oli mukava lukea. Kirjoitus etenee hyvin ja teksti on todella hyvää. Hieno blogi siis..

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

No sitten muisti pelittää yhä, kun mitään mielikuvaa ei tuosta ollut niin päätin vain kysäistä asiasta. :D Jäi vain vaivaamaan tuo eilinen, kun sanoin ideoiden hupenemisesta, mutta sullahan onkin vielä käytettävissä tuo ensimmäisen blogin aihekin. Todellakin sillä kannattaa aloittaa, nuo ovat oikeasti mukavia luettavia, jos niihin on kunnolla panostettu. Se on mukava tietää minkälainen muiden suhde on ollut Akkariin, minkälaista kokoelmaa löytyy jne... Ei pidä ajatella sen aiheen olevan tylsä, koska monet muutkin siitä kirjoittanut, jokaisella on oma tarinansa. :)

Kyllä multakin varmaan blogi ilmestynee, kunhan keksin hyvän aiheen ja inspiraatiota kirjoittaa.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Olen kirjoitellut paperille jo jotain:) Blogin teen ehkä huomenna.

Muuten Hidis oletko piirtänyt galleriaan jotain?(ei kyllä kuulu tähän topaan, mut..)

~wuffe

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Siitä se lähtee Wulffi, uuden bloggaajan ura. :D Ei kannata välittää, jos ekassa blogissa vielä tuntuu kirjotus hieman töksähtelevän, se paranee kyllä enemmän kirjoittaessa.

En ole piirtänyt galleriaan koskaan yhtikäs mitään. Entisillä sivuilla oli ne mitalit ja mulla galleria oli ainoa kohta, mikä oli tyhjänä. :D Mulle ei ole tuota piirtämistaitoa suotu niin eipä tule pahemmin piirreltyä vapaaehtoisesti mitään. Muiden töitä on kivaa ihastella (todella moni muuten naispuolisista ystävistä, joihin netissä tutustunut, osaa piirtää tosi hyvin. Liekkö korvaa sitä etten itse osaa?) ja tietenkin galleria on osa sivua ja yhtä tärkeä asia mulle pitää aktiivisena ja siistinä kuin tämä foorumikin. :)

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Kyllä kyllä kyllä!!! Nyt vasta joudan tätä kommentoimaan koulun takia. Osasin kyllä odottaa tätä innolla, kun yhdessä topicissa blogivuorostasi jo mainitsinkin. Erittäin hyvä blogi. Juoni on hauska, ja tuokin pientä plussaa, jossa kerrot itsestäsi. "Kuinka sitten päädyin akkariin"? -Mahtavasti sanottu. Herättää lukijan mielenkiinnon. :) Jatka samaan malliin!

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Lainaus:
Ei kannata välittää, jos ekassa blogissa vielä tuntuu kirjotus hieman töksähtelevän, se paranee kyllä enemmän kirjoittaessa.

Mietin melkein joka sanassa että meneekö tämä nyt äidinkielellisesti oikein;D

Lainaus:
(todella moni muuten naispuolisista ystävistä, joihin netissä tutustunut, osaa piirtää tosi hyvin. Liekkö korvaa sitä etten itse osaa?)

Tytöillä on yleensä se taito, paitsi että Akkarin piirtäjiiin kuuluu paljo miehiä ja harva on naisia... kaikki siskonikin ovat todella hyviä piirtäjiä....

''wuffe

Vierailija

Onneksi Olkoon,en tarkoita nyt synttäreitä (tietenkin nekin)

mutta se mitä onnitelen on että sait tämän nuoren miehenalun lukemaan koko tekstin,kiintoisa,minultakin löytyy tuo syntymäpäiväsi lehti.sillä minulla on 94-00 kaikki vuosikerrat!:)

toivottavasti jatkossakin teet näitä.itse en pystyisi samaan.

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Olen jäänyt paitsi koulunaloittajais-Akkarista.:( Hyllypulmaan sen sijaan samaistun! Juuri tällä hetkellä pitäisi taikoa tyhjästä lisätilaa Akkareille, sillä tilaus ei lopu niin kauan kuin voin asiaan vaikuttaa.:P

Vierailija

Muuten hyvä blogi, mutta olisit voinut laittaa aiheesta ehkä hiukan kattavammin, esim. mistä hahmoista ja minkä tyyppisistä juonista pidit eniten pidit eniten etc. Mutta tärkeimmät asiat käsittelit hienosti :)

Ankkarock
Liittynyt14.5.2008

Joo, nyt on hidiksen vuoro kirjotella täällä. Tätä onkin jo ootettu, joten mielenkiinnolla tuli tää blogi luettua. Hyvä blogi on joo, huomasin tossa aika paljon yhtäläisyyksiä oman akkaritaipaleen kanssa.Veljeltä iteki perin lähes tulkoo kaikki sen vanhat Akut ja ne luettua aloin sitte kiinnostua hieman enemmän.

Ja kokonaisuudessa oli yks mielenkiintosimmista vastaavista (aiheena Aku Ankan osuus käyttäjien arkeen) aiheista kertovista blogeista. Onhan se hauska tietää miten muiden henkilöiden ankkataipale on sujunu. Hyvä blogi siis! Mielenkiinnolla odotan seuraavaa.

Vince
Liittynyt18.6.2012

Upeaa ja helppolukuista tekstiä, Hiidenkirnu! On mukavaa ja mielenkiintoista lukea kokemuksistasi. Sä todella ansaitset paikkasi blogikirjoittajan. Itse en edes tiedä, miltä minun blogini, jos joskus saisin vuoron.

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Kiitos kaikille kommentoinneille. Palautetta omasta kirjoittamisesta/työstä saa antaa. Oli se sitten positiivista tai negatiivista on se aina tervetullutta. Rakentava palaute on aina kehittävää. Mielenkiinnolla luin kommenttejanne ja toivon kommentteja ilmestyvän myös tuleviin blogeihin. Hiirikebab huomasikin hyvin sen asian mikä jäi kirjoittamatta, mutta kenties niistä saa kirjoitettua aivan oman artikkelinsa : ). Tästä tuli muutenkin melko pitkä eli parempi lukioiden mielenkiinnon kannalta ettei tätä kasvata ihan älyttömiin mittoihin.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Hyvää tekstiä ja kiinnostus tekstiin pysyy yllä.

Aiheet ovat mielenkiintoisia ja kaikki pystyvät samaistumaan tuohon :).

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011