Tämän viikon lukijablogeista vastaan minä, Otto Ankka-94. Olen pian 17 vuotta täyttävä poika pääkaupunkiseudulta. Nyt kerron miten minusta tuli Akkarin lukija.

Sarjakuvia olen lukenut selvästi yli puolet elämästäni. Kiinnostuin sarjakuvista noin viisivuotiaana, ja Aku Ankoista kiinnostuin pian sen jälkeen, kun opin lukemaan. En muista aivan tarkalleen milloin minulle alettiin Akkaria tilata, mutta vuosi taisi olla joko 2001 tai 2002. Minulla ei ole tallessa ensimmäistä tilattua Akkaria, mutta jostain tuntemattomasta syystä omistan pari vuosien 1999 ja 2000 lehteä. Vanhempani lukivat joskus muinoin Akkaria, mutta heiltä ei jäänyt minulle yhtä ainuttakaan lehteä.

Aluksi lähinnä katselin kuvia, vaikka osasinkin suhteellisen hyvin jo lukea. Kuitenkin joidenkin juonien tai sanojen käsittäminen oli ekaluokkalaiselle haastavaa, ja esimerkiksi Rosan tarinoihin ei jaksanut juonen osalta ihan täydellisesti keskittyä. Kuitenkin lukutaito ja ajattelumaailmani kehittyi pikkuhiljaa, ja pian opin arvostamaan kaikenlaisia tarinoita.

Kiinnostus Akkaria kohtaan oli suurimmillaan ehkä viime vuosikymmenen puolivälin paikkeilla, jolloin odotin aina innoissani Akkaria keskiviikkoisin, eikä se 30 sivun lukuelämys tahtonut millään riittää. Halusin vain lisää ja lisää. Tuolloin myös piirtäjänura kävi hiukan mielessä, vaikken ikinä ole ihan vakavissani piirtäjänpestiä harkinnutkaan. Piirtelin Akuja koulussakin ja osaan luultavasti vieläkin piirtää ilman mallia hahmon, jota voisi jopa luulla Akuksi.

Nykyäänkin luen Akkaria. Sen osalta mikään ei siis ole muuttunut, mutta sen sijaan muutama muu asia on. Pienenä tykkäsin hulvattomista tarinoista, joilla oli yksinkertainen juoni. Kasvaessani aloin arvostaa hiukan totisempiakin tarinoita, jotka kuitenkin sisältävät huumoria. Esimerkiksi Rosan tarinoita opin arvostamaan enemmän ehkä vasta noin 12–13-vuotiaana. Fanitus ei ehkä ole enää lapsenomaista eikä niin innokasta kuin joitain vuosia sitten. Kuitenkaan en ole suunnitellut lopettavani Akkarin tilausta. Nykyään omistan ehkä noin suurin piirtein 450 Akkaria.

Suosikkihahmoni Akkarissa on tietenkin Aku, mutta luen mielelläni myös paljon muidenkin hahmojen seikkailuista. Mikki-tarinat kiersin pienempänä syystä tai toisesta kaukaa, mutta viimeisen 4 vuoden aikana on tullut enemmän luettua niitäkin.

Vuonna 2006 aloin tilaata Sarjisekstraa. Ja tilaan sitä edelleenkin. Noihin aikoihin Akkari-fanitus oli suurimmillaan, joten halusin lisää luettavan. Muistelisin ,että joku puhelinmyyjä soitti meille ja kaupitteli Sarjisekstraa, jonka sitten tilasimmekin myyjältä. Luen Sarjisekstroja edelleen, tosin ne eivät ole mielestäni aivan yhtä hyviä kuin se tavallinen Aku Ankka. Sarjisekstrojakin minulla on varsin paljon tallessa, suurin osa kenties jossakin varastossa, viimeisen vuoden lehdet ovat omassa huoneessani. Pian siis tulee 5 vuotta täyteen siitä kun Ekstra alkoi meille ilmestyä, ja nykyään omistan kyseistä julkaisua arviolta noin 70 kappaletta, kun otetaan huomioon erikoisnumerot jne. Sarjisekstran tilaaminen on ollut toisinaan vaakalaudalla, mutta jotenkin aina syystä tai toisesta sen tilausta on jatkettu. Saa nähdä ilmestyykö se vielä montakin vuotta postilaatikkooni.

Kommentit (19)

HENRI K J L
Liittynyt29.11.2009

Jaahas, jaahas... että Otto Ankka on päässyt kirjoittelemaan blogeja. Sinäkin kun tuosssa mainitsit että kaikki alkupään lehdet eivät ole enää tallella niin eivät ne kaikki minullakaan ole. Kaikista harmitttavinta oli se että olin vuoden 2004 Akkarin numero kivi ja kääpä rikkonut lähes lukukelvottomaksi. Tässä viime vuonna kun otin urakaksi luke a kaikki vanhat Akkarit, niin tietenkin se lukukelvoton numero oli tietenkin toinen osa Don Rosan sarjaan Kirje kotoa.

HENRI K J L

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

candyking, ei huolta, sinä olet listalla, toimitus itse sanoi sen. oLet suoraan minun jälkeen, minulal on hieman aikaa vielä minun lukijablogiini.

DONUONTYHMÄ
Liittynyt11.7.2010

Ilmoitin bloggaushalukkuudestani 13.12. Jos sinulla VH on nyt jotain ylemmän tahon tietoa niin jakaisitko sitä tännekin suuntaan?

Vierailija

Kiitos blogista, Otto Ankka-94! Jälleen kerran haluan sanoa, että kaikille bloggaushalukkuutensa ilmoittaneille tarjotaan kyllä vuoroa ilmoittautumisjärjestyksessä. Älkää huoliko! Lista on minulla täällä toimituksessa. Jaan vuoroja korkeintaan pariksi kuukaudeksi eteenpäin, koska muuten joudumme ongelmiin (jos esimerkiksi joku ei käytäkään vuoroaan, jolloin joutuisimme taas siirtämään kaikkien vuoroja, tai jos joku unohtaa vuoronsa odotusaikana). DONUONTYHMÄ on seuraava, jolle aion vuoroa tarjota. Kyseessä on joko toukokuun jälkimmäinen puolisko tai (ellei eräs, jolle on vuoroa tarjottu, pian vastaa sähköpostiviestiin) jo pikahälytyksellä aiemmin. Veli Huilu on ilmoittautunut listalle ensi kerran 3.1. ja candyking 2.2., joten he eivät ole peräkkäin listalla, vaan välissä on peräti viisi bloggaajaa. Terveisin Kati

Poppi
Liittynyt28.4.2009

Ensiksi: Mahtava Blogi! Olen muuten huomannut, että muilla keskustelupalstoilla ja blogeissa ei kirjoiteta niin hyvää Suomen kieltä kuin Aku Ankan nettisivuilla. Hehhee, kun luen Akkareita niin äidinkielestä vaan ropisee niitä hyviä numeroita!

Ja sitten: Pääsisinkö minäkin joskus kirjoittamaan blogiin?

Vierailija

Voin kyllä lähettää asiasta sähköpostiakin, mutta saisinko minäkin jossain vaiheessa päästä lukijablogistiksi? Joka tapauksessa, tämä blogi oli minusta mielenkiintoinen ja hyvin tehty.

cxv
Liittynyt18.6.2012

Minä haluaisin kirjoittaa blogia,jos se vain on mahdollista:).

Sitten itse blogiin:

Tämä blogi on todella hyvä!Mukavan pituinen :D

Foorumin tylsin mies.

Vierailija

Myös cxv on nyt lisätty jonon jatkoksi. Tiedoksi kaikille, että jos kaikki jonossa olijat ottavat kahden viikon vuoronsa vastaan, kun niitä tarjoan, bloggaajia riittää nyt jo vuoden loppuun saakka. Mahtavaa!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011