Olen siis 14-vuotias poika (jolle ei ole vieläkään tullut äänenmurrosta) Helsingistä, ja vaikka pyrinkin välttämään kliseitä tekstissäni, en voi mitenkään olla laittamatta tähän alkuun "Minä ja Aku Ankka"-blogia, sillä jokaisen alkuvelvollisuushan se on.

Olen siis 14-vuotias poika (jolle ei ole vieläkään tullut äänenmurrosta) Helsingistä, ja vaikka pyrinkin välttämään kliseitä tekstissäni, en voi mitenkään olla laittamatta tähän alkuun "Minä ja Aku Ankka"-blogia, sillä jokaisen alkuvelvollisuushan se on.

En muista tarkkaan, kuinka ylipäätään aloin kiinnostua ankasta, mutta enköhän tarttunut Akkariin jo melko pian sen jälkeen, kun 3-vuotiaana opin lukemaan. Varhaisin ankkakokemukseni on vuodelta 2001, kun viiden vanhana luin läheisen puiston kerhotiloissa sarjakuvia muiden lasten leikkiessä ulkona (ja niinä aikoina myös rupesin lukemaan mummolassa ahkerasti Disney-sarjakuvia). Kotonamme oli jo ennestään muutamia ankkajulkaisuja, joita luin innolla ja jotka ovat tätä nykyä hyvin nostalgisia minulle.

Meille ruvettiin tilaamaan Akkaria vuonna 2003, aluksi vain kokeilumielessä. Keskituloinen perheemme ei viitsinyt tuhlata rahojaan mokomaan sarjakuvaan vuodesta toiseen, joten kahtena seuraavana vuotena pikkusisarukseni saivat tilaamisvuoron. Sinä aikana tyydytin sarjishimoni lukemalla taskareita ja Akkareita läheisessä puistossa. Samoihin aikoihin innostuin myös ankan piirtämisestä – 8-vuotiaana piirtelin mallista ankkaa aikani ratoksi, ja varsinaisen, yhtäkkisen sysäyksen piirtelylleni toi vuosi 2006, jolloin mummoni alkoi tilata Akkaria jälleen minulle. Piirrostyylini hioutui tuon vuoden syksyyn mennessä jo nyt tunnistettavaksi (ja jokaistahan nyt kiinnostaa tämä piirrostyylini historia :)). Akkari on siitä lähtien tullutkin minulle joka vuosi.

Vuoden 2006 kesäkuussa, ollessani 9-vuotias, liityin ensimmäistä kertaa ankka-aiheiselle keskustelufoorumille, Ankkikseen. Viestieni laatu toki alkuaikoina oli mitä oli, mutta ankkoihin se loi pysyvän kiinnostuksen – mitä tietoa ankantekijöistä mahtaakaan löytyä netin syövereistä?

Akkarin sivut uudistuivat 10.3.2008, ja uudistumispäivänä rekisteröidyin sinne heti. Pyörin siellä satunnaisesti noin vuoden ajan, ennen kuin sähköpostiosoitteeni vaihtui, ja salasanani unohtui sen myötä. 2010 heinäkuussa päätin rekisteröityä näille sivuille jälleen, ja tällä tunnuksella temmellän täällä vieläkin.

Tiedän, että elämäni olisi paljon köyhempää ilman Aku Ankkaa. Kuitenkin pyrin jostain syystä siirtymään aina vähemmistön puolelle, joka tulee minusta ikään kuin luonnostaan. Esim. Don Rosaa fanitin vielä viitisen vuotta sitten, mutta sittemmin olen tullut vakaasti sille mielelle, että ko. ankantekijä on kansan ja median parissa suuresti yliarvostettu. Myös mm. lehden tason laskeminen on tehnyt nykyisistä lukukokemuksistani hieman innottomia. Nykyajan Akkarin tarinat ovat usein varsin tavanomaisia ja ennalta-arvattavia, joka on saanut minut harkitsemaan jopa tilauksen lopettamista. Pysyn kuitenkin vielä siinä uskossa, että jossain vaiheessa on vielä tulossa oikea jytky…

Kommentit (11)

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

Pahoittelen, jos Wondy vaikutti niin suuresti, ettei mikään enää tunnu samalta…

Joo, tosi hauskaa....

Mutta hyvä blogi kuitenkin! Toivotaan että tulee vielä jokin uusi jytky...siis rosan jälkeen...

Vierailija

Jytky- lausahdus sopii loppuun mainiosti. Pakko tunnustaa, että luin tätä innokkaammin kuin Wondyn tekstejä, joten jatka samaan malliin. ^_^

Vince
Liittynyt18.6.2012

Yllättävän hyvä kirjoitus, DOT, ja pituutti oli sopivasti eikä liian vähän. Hienoja muistoja olet saanut ankkailun parissa. Ja Don Rosasta olen samaa mieltä, aivan liian yliarvostettu.

Vierailija

Hyvä blogi! Juuri sopivasti tekstiä parhaimmassa laadussaan. Tekstiäsi ei voi muuta kuin kehua. Jatka samaan malliin!

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Loistavasti kirjoitettu blogi..Blogia oli mukava lukea: Se oli hauska, mutta samalla sopivan asiallinen. Sitä jaksoi lukea alusta loppuun ilman, että tuli mitään "Ai hemmetti, kun on tylsää.."- fiilistä.

Ja onhan Rosa aika yliarvostettu ja tuntuu, että maailmassa ei välillä olisikaan kuin yksi tai korkeintaan kaksi (Barks mukaan lukien) ankkapiirtäjää.

Ja toivotaan, että se iso jytky sieltä vielä tulee..

Vierailija

Todella upea blogi, hienosti kirjoitettu. Tekstisi oli sujuvaa ja siinä oli paljon upeita kohtia. Rosasta en ehkä itse ole niin samaa mieltä, mutta olen siitä samaa mieltä, että nykyisten Aku Ankkojen tarinat ovat vähän ennalta arvattavia. Tulisi nyt joku todellinen seikkailu tarina, oikea kunnon tarina!

-Scrooge McD, World the richest duck and King of the Klondike-

jalmari
Liittynyt18.6.2012

Kas...Olen samanikäinen,mutta kummastuttaa,kun minulla sattuu olemaan niin erilainen filosofia tälle Don Rosa-etiikalle yms.Itse olen vain sitä mieltä,että jos niin kuin hahmottaa tiettyjä syviä asioita Aku Ankasta,on tosi kova juttu.Ja jos sen selvästi pystyy tehdä Rosan ja Barksin tarinoista,heidän tarinoitansa voisi pitää ns.taiteisekstaattisen puolella,ja eikös sen jo vähintäänkin pitäisi saada yliarvostetun titteli...? ;)))

Lunni_
Liittynyt31.12.2010

Upea blogi! Sen tosiaan jaksoi lukea kokonaan ja järkevää tekstiä. Rosasta olen eri mieltä, mutta tarinat ovat nykyään kyllä hyvin ennalta-arvattavia. Toivottavasti tulee muutos!

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011