Ensimmäinen lukijablogivuoro! Ensimmäisen blogini kunnian lahjoitan Aku Ankan taskukirjalle.

Vuoden 2013 huhtikuussa ilmestyy Taskarin historian 400. taskukirja. Melkoinen saavutus. Taskarissa on ilmestynyt vaikka mitä sitten vuoden 1970.

Wikipediassa lukee, että vuoteen 1991 (numeroon 142) asti Taskarit käännettiin suomeksi tanskankielisistä taskukirjoista. Eipä tuota olisi tiennyt. Taskarin alkupuolella oli Taskareissa paljon esinäytöksiä, mutta sitten on tullut tauko, ja tähän asti viimeinen esinäytös on vuodelta 2006. Vanhoissa Taskareissa on ollut värin säästämiseksi joka toinen sivu mustavalkoinen. Useimmat silloin värittivätkin näitä sivuja värillisiksi, mutta harva enää nykyään harvinaisuuksia värittelee (ainakaan keräilijät).

Aku Ankan taskukirjoista on tullut vaikka mitä sivuhaaroja, kuten Jumboja, jotka aloittivat 2000 ja ovat siitä asti tulleet kaksi kertaa vuodessa. Teemataskareita tulee noin 2–4 kuukauden välein, ja ne liittyvät johonkin aiheeseen. Aiheita ovat olleet esim. kulta ja Akun auto.

Vuonna 2010 Taskari täytti pyöreät 40 vuotta. Taskari-vuotta on juhlistettu omilla kotisivuilla (joita ei enää ole), omalla Taskari 40 v. -aihealueella ym. Nyt huhtikuussa tulee taskukirjan 400. numero, ja Akkarin foorumilla onkin jo pohdittu, mitä tämä teos sisältää. On ehdotettu Tupun, Hupun ja Lupun neljännen veljen Rupun ilmestyvän, kansikuvia taskareista 100, 200 ja 300, Barksin ja Rosan tarinoita, julistetta, 3d-kantta, Tuplanollan salaisuuden selviytymistä yms. Mitä tahansa tämä juhlateos sisältää, voimme olla ylpeitä Taskarin 42-vuotisesta taipaleesta (joka jatkuu edelleen).

Kommentit (11)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Hyvä blogi eharlas!

Oli mukava lukea kun ei ollut liian pitkä eikä lyhyt. Arvosanaksi tulee 9! Pari virhettä löysin, muttei haittaa. Aihe oli ajankohtainen, eikä liittynyt tällä kertaa omiin Ankka-kokemuksiin, niin kuin yleensä.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Eliteist
Liittynyt14.9.2011
Daniel10

Hyvä blogi eharlas!

Oli mukava lukea kun ei ollut liian pitkä eikä lyhyt. Arvosanaksi tulee 9! Pari virhettä löysin, muttei haittaa. Aihe oli ajankohtainen, eikä liittynyt tällä kertaa omiin Ankka-kokemuksiin, niin kuin yleensä.

Kiitokset!

Kun olin lähettänyt viestin, huomasinkin jo, että virheitä taisi parikin tulla, mutta en vain jaksanut korjata virheitä. Toivoin, että toimitus huomaisi ne, mutta ei se mitään.

Sitten lähenkin miettimään uutta blogikirjoitusta.

 

okei...

Eliteist
Liittynyt14.9.2011

Anteeksi tuplaviesti!

Eli jos tarkoitit tuota kohtaa, jossa kerron Taskarin olevan 42. Selityshän on se, että kirjoittelin tätä blogia jo 2012, mutta jostakin syystä en tajunnut vaihtaa sitä. Toinen virheistä oli ihan tavallinen typo.

okei...

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Koska olen nipottaja, niin huomautan siitäkin että numeron "2000" perässä olisi pitänyt olla sana "vuonna" Muutenkin tekstin olisi voinut kirjoittaa ns. "virallisemmin" Blogejahan kirjoitetaan huolellisemmin kuin tavallisia viestejä. Sitä sinäkin näytit kovasti yrittävän, mutta joissain kohdissa jotain sanaa hoettiin vähän liikaakin, yms. pikkuvirheitä löytyi. Mutta ei haittaa, arvosana on edelleen 9 :)

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

A r s k a
Liittynyt18.6.2012

Jep, hyvä blogi. Tosta esinäytös-jutusta tuli mieleen, että eikös jossain vuoden parin takaisessa taskarissa ollut myös jokin esinäytöksen tyyppinen ratkaisu, olisiko ollut numero 354 tai sinne päin.. Ankat olivat jossain piknikillä ja muistelivat seikkailujaan. 

Reilun kuukauden päästä se 400. taskari sitten ilmestyy... Ite toivoisin jotain pitkää Tuplanolla-seikkailua mieluiten Gavazzanon piirtämänä ja ehkä jotain Scarpan klassikkotarinaa... Mikki-tarinoita en kaipaisi, paitsi jos sattuu olemaan Mustakaapu-, Indiana Hopo- tai joku oikein hyvä Musta Pekka- tarina, niin sitten :).

ZeroZeroSeven
Liittynyt3.12.2012

Lainaus:
Ae: Jep, hyvä blogi. Tosta esinäytös-jutusta tuli mieleen, että eikös jossain vuoden parin takaisessa taskarissa ollut myös jokin esinäytöksen tyyppinen ratkaisu, olisiko ollut numero 354 tai sinne päin.. Ankat olivat jossain piknikillä ja muistelivat seikkailujaan.
jep, kyllä se näin oli. Mutta katsoppa taskari nro. 374. Siinä Sudenpennut eksyvät lumipyryn takia ja alkavat kertomaan toisilleen tarinoita, joista Taskari koostuu.

A r s k a
Liittynyt18.6.2012

Juu, olen lukenut kyseisen taskarin, siinäkin tosiaan on esinäytös. Kumma kun niistä ei ole sen kummemmin ollut missään mainintaa, se taskarin nro. 319 esinäytöshän oli aika suuri juttu.

 

Eliteist
Liittynyt14.9.2011
cocopec

tiätääks kukaa kuka piirs esinäytöksen?

 

Wkipedian mukaan Giuseppe Perego.

 

okei...

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011