Aku Ankka on tuonut sisältöä elämääni huimasti. Miten tylsää olisikaan, jos ei olisi Aku Ankkaa?

Itse olen kovassa flunssassa, kun tätä kirjoittelen. Ennen minua näitä hienoja lukijablogikirjoituksia on kirjoitellut jo kolme käyttäjää, jotka kaikki hoitivat hommansa hienosti, joten saa nähdä miten meikäläinen tästä selviytyy. Nyt kyllä kaipaisi vaikkapa Histan kaltaista flunssalääkettä (ks. AATK 276: Virusvaroitus).

Itse en muista milloin luin ensimmäisen kerran Aku Ankkaa, mutta sen tiedän, että ensimmäinen meille kotiin tullut Akkari on tammikuulta 1999. Siitä lähtien joka keskiviikko on postiluukusta tuo upea lehti pudonnut, nyt jo siis kohta 12 vuoden ajan. Mielestäni en ollut vielä silloin, kun Akkarin tilaus alkoi, niin kiinnostunut Akkarista tai Aku Ankasta ylipäätään. Kiinnostus alkoi kasvaa pikkuhiljaa ja oli suurimmillaan vuosina 2003–2005, jolta ajalta suurin osa Roope-sedistä, Taskareista ja muista julkaisuistani varmasti on. Vuodet 2006–2009 olivat aikamoista hiljaiseloa ja täytyy myöntää, että oli pitkiä jaksoja, jolloin en ostanut mitään julkaisuja tai ollut ollenkaan kiinnostunut Aku Ankasta.

Kiinnostus Aku Ankkaa kohtaan syttyi uudelleen keväällä 2009, kun tutustuin Aku Ankan nettisivuihin. Olin toki käynyt siellä aiemminkin, mutta nyt kiinnostus oli suurta, koska sivut olivat uusiutuneet. Tutustuin sivuihin, luin keskustelupalstan viestejä ja lopulta rekisteröidyin heinäkuun toisena vuonna 2009. Siitä alkoi uusi kiinnostus Aku Ankkaan, kun vihdoin sai vaihtaa mielipiteitään muiden ankkafanien kanssa.

Aku Ankka on tuonut sisältöä elämääni huimasti. Miten tylsää olisikaan, jos ei olisi Aku Ankkaa? Viihtyvyyden lisäksi Akkari on opettanut minua. Itse olen todellakin oppinut joitain asioita, esimerkiksi joitain sivistyssanoja tai vaikkapa historian faktoja lukemalla Aku Ankkaa tai muita ankkajulkaisuja.

Ankkajulkaisut ovat siis paljon pienessä paketissa: Ne opettavat, viihdyttävät ja antavat elämyksiä. Niissä on myös se harvinainen hyvä puoli, että niihin ei koskaan kyllästy. Samoja tarinoita voi lukea yhä uudelleen ja uudelleen. Harvat pystyvät tähän, mutta Akkari pystyy.

Kommentit (8)

karvisfani97
Liittynyt27.11.2008

Hyvä blogikirjoitus, Sohvaperuna! Minä olen tykännyt Aku Ankasta koko tilaukseni ajan. Ennen Aku Ankan nettisivujen uudistumista kävin nettisivuilla tosi harvoin. Nyt kun sivut ovat uudistuneet, niin täällä viihtyy paljon paremmin ja pitempään.

Ankkarock
Liittynyt14.5.2008

Aika hyvä blogi muuten! Kun blogia alkoi lukea, ei voinutkaan lopettaa sitä kesken, joten onnistuit todella hyvin!

Vierailija

Mahtavaa jälkeä! Hienosti osaat kirjoittaa! En todellakaan voinut jättää lukemista kesken, oli niin hienosti kirjoitettu. Itse en tuollaiseen pystyisi, vaikka kuinka kauan yrittäisin jotain tekstiä kirjoittaa XD Sinä osaat tämän ja toivottavasti myös jatkat kirjoittamista, koska tätä oli hauska lukea! Onnittelen vielä hienosta työstä!

Vierailija

Mahtava blogi Sohvis... Alku oli niin hyvä, että oli pakko lukea monta kertaa. Itsekkin kirjoittelen tällä hetkellä toista blogiani Offise Wordiin, sillä blogi vuoroni alkaa 10.1.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011