Nyt siis on minun, poppi10:n vuoro kirjoittaa blogia. Aloitan sen kirjoittamalla PAMista.

Niin sanottu PAM-sarja on käsikirjoittaja Lars Jensenin ja piirtäjä Flemming Andersenin luomus, joka ilmestyy Suomessa ainoastaan Taskareissa. Niille, jotka eivät ole kuulleetkaan PAMista: PAM (Päihitämme Avaruuden Muukalaiset) on salainen järjestö, jonka leivissä työskentelevät Akun ja Touhon lisäksi myös muiden muassa johtaja tohtori Kaviaari, Katarriina Karski, Kolina, Vaapukka, Eikka sekä Höytylä. PAM:in tarkoitus on estää kaikenlaisia mörköjä, kummituksia ja avaruusolentoja valloittamasta maata tai pelottelemasta ihmisiä.

Ensimmäinen PAM-tarina ilmestyi Aku Ankan Taskukirjan numerossa 261 (Kapteeni käskee) ja viimeisin numerossa 373 (Umpijäässä). Suomessa tarinoita on ilmestynyt tähän mennessä 14.

Erikoista tarinoissa on se, että melkein kaikissa(paitsi ensimmäisessä) otsikkoon sisältyvät jollain lailla kirjaimet P, A, ja M, esimerkkeinä siitä Taas PAMahtaa! tai Pöyristyttävän Ahne Muukalainen.

Pahoittelen tekstin lyhyyttä, mutta aiheesta ei löytynyt paljoakaan tietoa. Seuraavasta blogistani tulee luultavasti pidempi.

Kommentit (19)

Vierailija

Öh... Ihan hyvä blogi. Tiesitkö tosin, ettei blogeissa ole tarkoitusta kertoa tietoja aihealueista vaan kertoa omia mielipiteitään? Toivon, että seuraava blogisi on paljon parempi, mutta en tarkoita sitä, ettei tämä olisi hyvä.

vikke98
Liittynyt20.4.2010

Mun mielestä on ihan sama mitä kirjottaa, kunhan liittyy jotenkin Aku Ankkaan. Ihan hyvä blogi tääkin.

Vierailija

KORJAUS: Viimeisin PAM -tarina ilmestyi tämän kuun taskarissa (numero 382: Näköalapaikka)! =)

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Lähes samanlainen PAM-esittely on muistaakseni ollut jossakin Taskukirjassa aikanaan... ja tosiaan blogissahan ei tarvitse kirjoittaa vaan omia kokemuksia, vaan saa kertoa mistä tykkää.

Vierailija

Ensimmäiseksi blogiksesi vallan hienoa työtä, poppi10. Aiheestahan ei varmastikaan ole kovin paljon tietoa, ja tuossahan on uusille lukijoille tarvittavat tiedot, jos haluaa kyseistä sarjaa alkaa lukemaan. Mielestäni hyvä blogi, varsinaisia kirjoitusvirheitäkään sieltä ei tainnut löytyä. Hyvää työtä!

-Scrooge McD, World the richest duck and King of the Klondike-

Vierailija

Tim, en voi enää tehdä sitä. Annoin vain huumorillisen esimerkin dj-lordin sanoihin. Olen valmiiksi jo kirjoittanut blogini ja lähettänyt toimitukselle, vaikka vuoroni on vasta joulun jälkeen.

Vierailija

Lähetin muuten sähköpostiviestiä sinne päin, aion nimittäin lukijabloggaajaksi. Odotan, että nimeni saapuu listaan, niin tiedän milloin kirjoittaa.

-Scrooge McD, The Richest Duck in the World and King of the Klondike-

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Arvon Jac, pitääkö sinulle vääntää kaikki rautalangasta? Kyseessähän on siis Aku Ankan nettisivusto, joten se on sanomattakin selvää, että blogikirjoitusten pitää liittyä Aku Ankkaan. Sanoin vaan että ei tarvitse kertoa omia kokemuksiaan Aku Ankasta, vaan ihan yleisestikin saa kertoa Aku Ankasta.

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Tämähän oli hyvä blogi poppi10:)

Kirjoitus virheitä en kyllä löytänyt.Minun mielestäni saat kyllä jatkaa samaa rataa.Kivahan näitä blogeja on joskus lukeakkin jos ei ole muuta tekemistä:)Hyvä poppi10,hyvä blogi.

Vierailija

Arvon dj-lordi, vaikka oletkin niin legendaarinen käyttäjä, sanon tämän: En kommentoinut mitenkään pilkallisesti kommenttiasi, vaan ilmaisin sanasen, jonka oli tarkoitus olla jotenkin humoristista.

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Jac, en miellä itseäni legendaariseksi käyttäjäksi, vaikka olenkin ollut täällä jo monen vuoden ajan aktiivisesti. Aion kuitenkin pian pitää piiitkän tauon, mutta kirjoitan siitä kyllä vielä jonnekin... PS: käyttäjänimeni on täällä "djlordi".

Vince
Liittynyt18.6.2012

Kiva ja helposti luettava blogi poppi10. Varsinkin tuo toinen kappale, joka valoittaa sarjan olennaisimmat seikat. PAM-sarjat ovatkin yksi syy, miksi tykkään Taskareista. Tosin Andersenin piirrostyyli alkaa kyllästyttää. Mutta kiitos blogista.

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011