Ankkalinnan kuuluisimmat rikolliset lienevät Karhukopla ja Milla Magia.

Ankkalinnan kuuluisimmat rikolliset lienevät Karhukopla ja Milla Magia, ja se ehkä johtuu heidän sinnikkyydestään. Karhukopla on monet kerrat yrittänyt ryöstää Roopen rahoja ja Milla Roopen ensilanttia, onnistumatta tosin kertaakaan.

Taikaviitan esikuvana toiminut Fantom Ankkakin oli herrasmiesvaras, mutta nykyään Taikaviitalla on tekemistä yrittäessään saada Ankkalinnan alamaailmaa kuriin. Taikaviitan rikolliskavalkadiin kuuluu niin kirjava joukko vähemmän nähtyjä hahmoja – kuten Zafire ja Herra Näkymätön – kuin jo aiemmin mainitut Karhukopla ja Milla Magiakin.

Nykyään suosituksi nousseissa Tuplanolla-tarinoissa rikollisia on vaikeampi tunnistaa, kiitos joka puolella pörräävien kaksois- ja kolmoisagenttien. Pääasiassa rikolliset ovat kuitenkin Järjestön työntekijöitä.

ATP-tarinoissa vastustajina toimivat pääasiassa Roopen rahoja havittelevat rikolliset tai kilpailevat (kuten Kroisos Pennosen tai Kulta-Into Piin) firmat.

Miehet mustissa -elokuvia parodioivissa PAM-tarinoissa tuntuu yliluonnollisia olentoja ja avaruudesta tulevia tunkeilijoita riittävän, joten Touholla ja Akulla riittää tekemistä niitä jahdatessaan (onneksi heillä on apunaan laaja valikoima varusteita ja kollegat).

Ei siis mikään ihme, että Aku nukkuu aina kun vain voi, onhan tuo rikollisten jahtaaminen sen verran rankkaa puuhaa.

Kommentit (3)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011