Yksi syy, miksi pidän Aku Ankka -lehdestä on varmaankin hahmot ja niiden erilaiset piirteet.

Yksi syy, miksi pidän Aku Ankka -lehdestä, on varmaankin hahmot ja niiden erilaiset piirteet. Lehdestä löytyy niin epäonnisia, onnekkaita, rikkaita, köyhiä, kilttejä, pihejä kuin ihan tavallisiakin tallaajia. Omaa hupiani onkin joskus miettiä, kuka hahmo muistuttaa ketäkin ystävääni.

Otetaan ensimmäisenä Aku Ankka -lehden päähenkilö, Aku Ankka! Epäonninen, laiska, sohvaperuna. Silti niin ihana hahmo, johon moni tuntee samaistuvansa, ainakin jossain tilanteessa. Akuhan yrittää aina mennä siitä, missä rima on alimpana, helpoin ylittää. Rahaa löytyy vain vähän, työpaikat vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja tyttöystävääkin yrittää saada itselleen onnekas serkku, Hannu Hanhi. Silti Aku jaksaa aina yrittää ja vaikka sotkeekin usein asioita, niin lopussa se palkinto yleensä odottaa.

Toinen hahmo, kenties laiskan Akun vastakohta on toimelias ja reipas Mummo Ankka, joka kuuluu omiin suosikkeihini, Akun tapaan. Mummo Ankkahan on aina ahertamassa maatilallaan ja hoitaa lehmiä, kanoja ja muita eläimiään. Hän keksii pulmiin ratkaisut ja viihtyy sukulaistensa ja ystäviensä kanssa. Lisäksi hän on tunnettu ihanista ruuistaan. Mielestäni Aku Ankassa on onnistuttu Mummo Ankan tekemisessä hyvin, koska voin aivan hyvin sovittaa oman mummuni Mummo Ankaksi.=)

Kolmas, myös omasta ääripäästään oleva hahmo on tietysti Roope Ankka. Rikas, pihi ja äreä, mutta kovan kuorensa alla varsin lämminsydäminen ja ihailtavan uuttera hahmo. Roope tietää aina, missä on suurin rahasuoni ja mitkä osakkeet on parempi hylätä kuin hallita. Tietysti Roopen yleisin lähetti ja matkoille mukaan otettu apuri, Aku, sotkee joskus Roopen suunnitelmat, mutta onhan niitä tarinoita, joissa Akun mukana olo koituu Roopelle onnenpotkuksi.

Hahmoja riittää Aku Ankka -lehdessä ja jokaiselle lukijalle löytyy omia suosikkeja. Moni samaistuu johonkin hahmoon, jotkut tuntevat olevansa vähän kutakin. Hahmojen värikkyys on hyvä asia ja tekee lehden lukemisesta kerta kerralta hauskempaa!

Kommentit (11)

Vierailija

Lainaan tähän viimeviikkoisia kommenttejani, kun näitä nyt kysytään uudestaan:

Tarjoan vuoroja ilmoittautumisjärjestyksessä ja aina kuukautta tai paria ennen kuin vuoro tulee ajankohtaiseksi. Tällöin sovitaan päivämäärät eli se kahden viikon jakso, jolloin se oma kirjoitusvuoro on.

Lukijabloggaajaksi pääsee ensin jokainen halukas kerran, sen jälkeen voidaan toki jakaa toisiakin vuoroja.

JA VIELÄ: Kirjautuminen sivustolle monta kertaa eri nimimerkeillä ei mitenkään nosta kenenkään asemaa listalla, eikä niin voi saada monta vuoroa peräkkäin.

Vierailija

Ei pahalla, mutta hieman ärsyttävää kun jotkut tulevat monella profiililla tänne vaan "Mä haluun lukijabloggaajaks"... Mutta ite asiaan: Taas kerran hieno blogi Nöösi! Täyttä asiaa. Oli todella ilo lukea, toivottavasti sinultakin lisää blogeja tulee :D!

Vince
Liittynyt18.6.2012

Upeaa työtä, Nöösi. Kerronta oli jouhevaa ja teksti helppolukuista. Ja hauska idea tuo, että ketä ystävää kukin hahmo muistuttaa, mietin usein itsekin samaa. Minä itse samaistun aikalailla Akuun. :D

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011