Minulla on ollut monia suosikkeja, mutta pisimpään parhaana on pysynyt kaikkien tuntema Don Rosa.

Minulla on ollut monia suosikkeja, mutta pisimpään parhaana on pysynyt kaikkien tuntema Don Rosa. Miksikö? Don Rosan tyyli on minusta aivan loistavaa. Hän piirtää parhaiten, ja hänen tyylinsä on todella helposti tunnistettavaa. Kaikkihan Don Rosan tyylin tunnistavat... :D

Don Rosan sarja White Agony Creekin vanki oli aivan mahtava tarina. Siinä oli taas Rosan upeaa tyyliä, ja käsikirjoitus todella hyvä. Tarina on hyvin koskettava tarina Roopesta Klondikessa, Kultu Kimalluksen kanssa. Loppu siinä tarinassa on aivan mahtava, ja kyllä siinä kuka tahansa alkaa itkeä... 

Toiseksi paras, ainakin tällä hetkellä, on Al Taliaferro. Taliaferro on tullut tutuksi melkein jokaisessa Aku Ankka -lehdessä, Bob Karpin käsikirjoittamissa stripeissä. Taliaferron tyyli on myös upeaa, ja vähän tulee mieleen Marco Rota, vaikkakin Taliaferro on mielestäni parempi. Tosin suurin osa Taliaferron maineesta kuuluu Bob Karp -nimiselle käsikirjoittajalle. Hänenhän tarinoitaan Taliaferro aina piirtää.

Kolmantena tilastoissani on Carl Barks. Barks on tehnyt monia erittäin hyviä sarjoja. Barksin piirrostyyli on todella hienoa. Se on sopivan klassista ja omalaatuista. Carl Barkshan on suuri legenda ankkapiirtäjien keskuudessa. Daan Jippeskin on tehnyt oman versionsa lähes kaikista Barksin tarinoista. Eräässä viime vuoden viimeisistä Aku Ankoista (numero 45) oli tarina Vahva-Jussi. Minusta tarina on todella hyvä, ja tuli luettua useammankin kerran. Piirrostyyli oli hienoa ja käsikirjoitus huippuluokkaa.

Mutta sitten mennäänkin käsikirjoittajien puoleen. Paras käsikirjoittaja mielestäni on Don Rosa. Don Rosan tarinat ovat lähes aina mahtavia. Rosan sarjoissa on aina huumoria, draamaa ja jännitystä. Lähes kaikki Rosan tarinat on tullut luettua useammastikkin. Aku Ankassa 45/2010 oli hänen tekemänsä jatko-osa Barksin sarjaan. Tarina oli Vahva-Jussin paluu. Tämäkin tarina tuli luettua kolme kertaa. Rosan paras tarina on mielestäni White Agony Creekin vanki. Käsikirjoitus oli kyllä täyden kympin arvoista.

Toiseksi parhaan käsikirjoittajan tittelin saa Kari Korhonen. Korhonen on paras suomalainen tekijä, ja käsikirjoitukset ovat todella hyviä. Ne ovat aina huumorilla höystettyjä ja muutenkin mahtavia. Piirrostyyli Korhosella ei järin liikuta, mutta käsikirjoitukset ovat sitten sitäkin parempia. Korhonen ei olekaan järin monen suosikkikäsikirjoittaja, mutta minulla se on poikkeus. Korhosen paras tarina on luultavasti Syntipukki.

Ja sitten kolmas on tietysti Carl Barks. Barksin käsikirjoitukset ovat aina lähes täydellisiä. Aku Ankassa 45/2010 oli Barksin tarina Vahva-Jussi (minkä olenkin jo moneen kertaan maininnut...), joka oli todella hyvä tarina – kenties Barksin paras tarina. Carlin tarinoissa on aina sopivasti huumoria, ja niitä on todella mukava lukea. Tosin Barks on nykyään kuollut, joten tarinoita häneltä ei ikinä enää tule... Mutta muistamme Barksin aina lämmöllä.

Kommentit (8)

Vierailija

Mukavaa kerrontaa hessu hissu. Lisää kirjoituksia sinultakin saisi tulla! (=

Vierailija

One Piece, toinen on nyt lähetetty Akille, joka toivon mukaan pian tämän julkaisee.

Vierailija

Hyvä että piditte. Vähän pelotti, ovatko nämä mitään esim. Sohvaperunan, Akuhullun ja Kirjaan verrattuina...

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Turha on kyllä tuollaisia pelätä..Todella hyvä blogi tämä on, hienoa tekstiä kerta kaikkiaan..=)

Vierailija

Sohvis: Niinhän sitä on, mutta aattelin vaan, kun teillä oli niin mahtavat blogit. Mutta kiva että tykkäsitte!

Vierailija

Oikein hyvää tekstiä...ei voi sanoa muuta, kuin että jatka samaan malliin! :D

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011