Tässä toisessa blogissani ajattelin kertoilla suosikkipiirtäjistäni. Niitä on vuosien varrella ollut monia, mutta nyt on enää vain muutama ylitse muiden.

Yksi ensimmäisiä suosikkipiirtäjiä oli ehdottomasti Vicar. Lähes kaikissa akkareissa joita pienenä tapasin lukea, oli joku Vicarin piirtämä tarina. Silloin en tyylin hienoutta osannut oikein perustella, mutta kai siinä viehätti se yksinkertaisuus ja suunnilleen joka lehdessä sitä tyyliä näki ja siihen kerkesi kiintyä. 

Enää en Vicarin tyylistä niinkään ole pitänyt. Olen vain tainnut lukea hänen piirtämiään tarinoita liikaa ja jotekin ehtinyt kyllästyä siihen. Mutta monet Vicarin tuhertamat sarjat tuovat mieleen muistoja mummolasta ja silloin tällöin niitä lukee enemmän kuin mielellään.

Carl Barks oli myöskin tyylillään ja tarinoillaan minulle se ykköspiirtäjä. Hänen tyylinsä yksiä ensimmäisiä mihin tutustuin. Barks loi monia hahmoja eikä tietenkään unohdeta rahasäiliötä ja Ankkalinnaa. Barksin tyyli on kivan yksinkertainen ja käsikirjoitukset tarinoissa ovat olleet mielestäni loistavia. Barksilla on hurja määrä hienoja sarjakuvia, mutta lempparini niistä on aina ollut Vanhan Linnan Salaisuus, Kulmikkaat Munat ja Takaisin Klondikeen. Niihin en vuosien saatossa ole edes kyllästynyt. Barks on jo vuosia ollut yksi suosikeistani.

Don Rosa on ehdottomasti minun suosikkini. Se kaikkein paras. Olen aina pitänyt Rosan ah, niin ihanan yksityiskohtaisesta tyylistä. Yhteen ruutuun on mahdutettu paljon pieniä yksityiskohtia, joita ei ensimmäisellä vilkaisulla edes huomaa. Rosan tarinoiden juonet ovat mielenkiintoisia ja nekin jaksaa tavata vuosi toisensa jälkeen aivan samalla innolla kuin alussakin. Suuret suosikkini pienestä pitäen on Rosalta olleet Musta Ritari -tarinat. Muistan jopa iskänkin niitä minulle lukeneen välillä, mutta suurimmaksi osaksi luin tarinoita itse. Viimeksi eilen taisin nuo tarinat lukaista ja edelleen on vaan niin mahtavia. Muita suosikkejani Rosalta on ehdottomasti Sammon Salaisuus ja Kymmenen Avataran aarre.

Tähän loppuun voisin listata italialaispiirtäjiä, mutta sanonpa vain, että tulisi pitkä lista. Giorgio Cavazzano on nyt ainakin mainitsemisen arvoinen, hänen tyylistään pidän paljonkin. Ja löytyy niitä lukuisia muitakin piirtäjiä, joita en nyt tähän hätään muista. Tuli tuohon ainakin kolme vanhaa lemppariani, joista kaksi on siirtynyt jo ajasta ikuisuuteen.

Kiitos kaikille blogejani lukeneille, voi olla että vielä yksi tulee.

Kommentit (16)

Vierailija

tuleehan se kolmas logi viel :)) hyvä blogi ja aika samat lempipiirtäjät mullaki on mut dot piirtää viel paremmi ku noista kukaa :))

Vierailija
akselipoika

tuleehan se kolmas logi viel :)) hyvä blogi ja aika samat lempipiirtäjät mullaki on mut dot piirtää viel paremmi ku noista kukaa :))

Vierailija

Onpa hyvä blogi! Itse tykkään Carl Barksin sekä Floyd Gottfredsonin piirtämistä sarjoista.

raivo_ankka
Liittynyt10.11.2009

Kiitän kaikkia tätä ja edellistä blogiani kommentoineita. Blogeja oli hauska kirjoittaa ja palautetta oli mukava lukea. Kolmas blogi jäi kiireiden takia kirjoittamatta, mutta näistä kahdesta blogista irtosi jotain ankkaharrastuksestani. :)

Hamppari
Liittynyt28.4.2010

Itsekin tykkään eniten Don Rosan piirtämistä sarjoista. :) Olen samaa mieltä kuin raivo_ankka. Rosan piirrosten yksityiskohdat ovat olleet lemppareitani pitkään. Toisena on varmaan Carl Barks ja muiden järjestystä en ole miettinyt..

Vierailija

Itsekin tykkään eniten Don Rosan sarjakuvista kuin raivo_ankka. Rosan piirrosten yksityiskohdat ovat olleet lemppareitani pitkään. Toisena on varmaan superhessu ja muiden järjestystä olen kuvitellut näin: taikaviitta

tupu hupu ja lupu, roope setä ja aku ankka

Vierailija
ckeil

ihan kiva tykkään ite myös vickarista ja don rosasta

Kirjoitit vicarin väärin mut virheitä sattuu

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011