One Piece täällä taas, nyt viimeistä kertaa.

One Piece täällä taas, nyt viimeistä kertaa. Kuudennessa blogissani ajattelin kertoa mitä sellaisia julkaisuja on tulossa, jotka ovat todellisia pakkohankintoja. Tässä luettelen nyt tulossa olevat parhaat palat tältä loppuvuodelta:

  • Taskarin sankarit 4: Kaukana kotoa: Tätä osaa olen ehdottomasti odottanut jo tammikuusta lähtien. Muutkin osat olen hankkinut heti niiden ilmestyttyä, mutta vain tätä olen tosissani odottanut vesi kielellä. Tähän taskariin mahtuisi kaikenmoista nannaa. Aihe on sen verran laaja, että taskarista voi tulla yksi kaikkien aikojen parhaista, jos Toimitus on valinnut tarinat siihen hyvin. Toivottavasti on.
  • Ankkojen maailmanhistoria 5: Löytöretket ja uusi maailma: Suurena historiafriikkinä pidän Ankkojen maailmanhistoria -kirjasarjaa yhtenä kaikkien aikojen parhaista. Mikään osa ei ole pettänyt, enkä usko että tämä tai viimeinenkään.
  • Elävän kuvan taika - Giorgio Cavazzano elokuvissa: Paitsi että olen myös elokuvafriikki, tämä opus on vain ja ainoastaan helmi. Se sisältää kolme täyttä klassikkoa. Ja onhan Cavazzano suosikkiankantekijöitäni.

  • Floyd Gottfredsonin kootut: Gottfredson on rautaa, mielestäni jopa Barksia parempi ankantekijä (hiirentekijä...) ja koska Fantagraphics Books julkaisee Floydin kootut Amerikassa, ne on pakko sieltä tilata. Uskomaton onni, että nämä vihdoin julkaistaan. Kieli on englantia, mutta onneksi olen siinä kielessä todella hyvä, vaikka itse sanonkin. Kootuthan ovat usein todella hintavia, mutta tässä tapauksessa hinnat eivät päätä huimaa.
  • Carl Barksin kootut: Fantagraphics Books julkaisee myös Barksin kootut, jotka on pakko hankkia, sillä näidenkään hinta ei ole kummoinen. Kaksi kirjaa vuodessa näillä näkymin, yhden kirjan hinta euroina sellaiset 20. On se niin mahtavaa, kun nämäkin voin nyt saada.
  • Näköispainos vuosikerroista 1951–52: Vihdoinkin saan nämä legendaariset lehdet painettuna yksiin kansiin!
  • Aku Ankka -lehden juhlakirja: Ison hintansa vuoksi uskon, että tähän kirjaan on satsattu. Pitäähän tämä myös ihan juhlan kunniaksi ostaa.

Tämä viimeinen blogini jää hieman lyhyemmäksi kuin muut, mutta tuskin ketään haitannee. Kun nyt tulevista julkaisuista aihe oli, voisin myös kertoa, että tulen listaamaan niitä blogissani ja täälläkin foorumilla vielä niin kauan kuin ankkafanina pysyn. Ja uskon, että pysyn aika kauan. Sanottakoon vielä loppuun, että olen tulossa lukijabloggaajaksi myöhemminkin, jos saan hyviä ideoita teksteihini ja minut päästetään taas puikkoihin näiden raapustuksien jälkeen. Pitänee väsätä tähän loppuun vielä kiitokset:

Tänks verry muts Toimitus, Kati Valli, sekä te kaikki blogieni lukijat! Katsotaan mitä tuleman pitää.

Kommentit (7)

Ton Roza
Liittynyt19.11.2010

Hyvä blogi, OP. Kaikki blogisi ovat olleet erilaisia, mikä on hyvä juttu. Mutta luulin aluksi, että tuo Gottfredsonin kootut julkaistaan Suomessa. Minusta hän on yksi parhaimmista piirtäjistä, sillä hänen tarinoihin mahtuu huumoria, ja hän ei esitä Mikkiä itsevarmana etsivänä, joka tietää, mitä tekee, vaan vähän hölmömpänä, lapsellisempana.

On se hurja. On se hurja kaveri.

Vierailija

Kiitos kommentista! Omasta mielestäni Mikkie i ole mikään kaikkitietävä ja ärsyttävä hahmo nykyisinkään, joillakin käsikirjoittajilla/piirtäjillä on tapansa tehdä hänestä sellainen. =)

Vierailija

Mukava lukea, kun en itse jaksa julkaisuja seurailla, Gottfredson herätti mielenkiinnon, samoin elokuva-aiheinen, mahtaisiko jenkkijulkaisut eksyä Helsingin kirjastoihin...

Ton Roza
Liittynyt19.11.2010

Toimitus, haluaisin kysyä, milloin minun blogikirjoitusvuoro on. Toivoisin saavani vastauksen pian.

On se hurja. On se hurja kaveri.

Cato
Liittynyt18.6.2012

Vaikka tuo Fantagraphicsin (USA) FG-kokelma onkin hieno, niin sen julkasutahti on hidas, vain kaksi kirjaa vuodessa, jos sitäkään. Lisäksi tuo sarja EI sisällä FG:n sunnuntaisarjoja, niistä ei ole tehty julkaisupääöstä.

Tuon Fantagraphicsin FG-sarjan julkaisemiseen menee muistaakseni n. 15 vuotta, siis alkuperäiskielellä.

Italiassa saaatin valmiiksi FG-kokoelma (38 osaa) jonka pitäisi sis. kaikki FG:n piirtämät Mikki-Hiiri-stripit väreissä.

Tämä olisi järkevää julkaista myös suomenkielellä, kaikki on siis JO valmiina, ei muuta kuin kääntämään.

Tässä linkki:

//www.corriere.it/iniziative/topolino/index.html

Uskon että tämä myisi jos siitä tehtäisiin Italian tapaan ns "kansanpainos".

Tuo jenkkisarja on alussa mustavalkoinen ja varmasti lapset ja nuoret vierastaisivat sitä seikkaa.

Vierailija

Odottaminen kannattaa, eikä strippien puuttuminen ole inulle kovinkaan kamala asia. Muuten nuo Italian kirjat olisin hommannut, mutten osaa italiaa lainkaan, joten riemu menisi sen sileän tien. Onpahan 15 vuotta ainakin täynnä hyvää sarjakuvaa. : D

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011