Ystävänpäivän aihetta noudattaen tämän kolmannen blogini aihe on ystävät ja tietysti päähenkilöinä toimivat Ankat!

Ankkalinnan kansalaiset omistavat jokainen omia ystäviä ja viettävät heidän kanssaan aikaa, enemmän tai vähemmän. Ystävät ovat yleensä samanhenkisiä ja pitävät samoista asioista.

Muiden muassa Tupulla, Hupulla ja Lupulla on monia ystäviä sudenpentuharrastuksensa myötä. He saavat ystäviä myös koulusta ja erilaisten tapahtumien kautta. Läheskään kaikkia heidän ystäviään ei ole nimetty muuta kuin joissain tarinoissa sivuhenkilöinä. Silti uskon, että näitä kavereita löytyy kasakaupalla.

Iinekselläkin on ystäviä, mutta huomattavasti erilaisia kuin ankanpojilla. Iineksen ystävät ovat kohteliaita, hienostuneita ja keskustelevat aivan eri asioista kuin edellä mainittu kolmikko ja heidän ystävänsä. Iines puhuu ystäviensä kanssa luultavasti ainakin näistä asioista: vaatteet, sisustus ja meikit. Myös erilaiset tapahtumat vievät Iinestä ja hänen ystäviään milloin mihinkin tilanteeseen, eikä aina mihinkään parhaimpaan.

Akullakin on omia ystäviä, tosin heidän kirjonsa on vähän erilainen. Akun ystäviinhän lukeutuvat niin Pelle Peloton, Hansu kuin pihi Roope Ankkakin. Kaikki kolme vaikuttavat aivan erilaisilta Akuun verrattuna, mutta veikkaisin heitä yhdistävän jonkin tietyn asian. Pelle on väsymätön nero, joka keksii kaikenlaista. Joskus hyödyllistä, joskus haitallista. Hansu yrittää päästä kaikesta mahdollisimman vähällä vaivalla. Roope taas seuraa tiukasti rahatilannettaan ja yrittää maksaa kaikesta mahdollisimman vähän.

Aku Ankka -lehdessä on onnistuttu tuomaan ystävyyden merkitys ja sen erilainen kirjo päivänvaloon. Siihen ei kenties kiinnitä kovastikaan huomiota lukiessaan, mutta kun pysähtyy miettimään, niin se pitää kyllä paikkansa. Joskus jopa Aku ja Hannukin ovat ystäviä keskenään, vaikka kilpailevatkin Iineksestä.=)

Kommentit (7)

Vierailija

Ja taas mahtava blogi Nöösi! Tämäkin oli ilo lukea, sillä jotenkin erikoisen hauska blogi. Toivottavasti sinulta tulee vielä lisää blogeja, sen verran hyviä ne ovat ollet :)! (Juu sorry aika lyhyt palautteeni.. ;D)

Vierailija

Loistavaa Nöösi!

Toivon todella, että tekisit lisää tämän kaltaisia blogeja.

Olet mielestäni loistava esikuva uusille käyttäjille ja loistava malli esimerkki kaikille muillekkin!

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Ankanpoikien ystävistä voisi nimetä ainakin aina tikkari suussa kulkeva Joppe, Kultu Kimalluksen lapsenlapsi (tai ankanpoikien serkku) Poppi ja rautatieasemalla asusteleva lauri Lokki. Ystävyys oli vahvasti läsnä aikoinaan myös Nettisakki-sarjoissa ankanpoikien, Pee-Ceen, Miksun ja Penan välillä. Tai entäs Ylävirran yrityksen jalkapallojoukkue, josta löytyy monia vahvoja ystävyyssiteitä, päällimmäisenä tietysti Mortin, Vertin ja Pikku-Pellen (Peltsin) välillä. Mikki ja Hessu olisi voinut blogissa mainita, sillä he ovat koko ankkamaailman luultavasti erottamattomin ystäväpari. Myös Riitta Hanhi ja Kuuno Kaakkuri ovat varsin hyvät ystävykset. Noh.. Paljon jäi blogissa mainitsematta, mutta paljon kerrottiinkin. Hyvä blogi jokatapauksessa. :)

Vierailija

Kiitos huomautuksesta AkeMake! Hauska saada palautetta.:>

Ja saatan ehkä kirjoittaa vielä yhden blogin... Katson miten aika riittää. Blogivuoroni nimittäin loppuu perjantaina.=)

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Kiva ja ajankohtainen aihe, enpä olisi tuosta itse keksinyt kirjoittaa. Ja johonkin raja on aina vedettävä, mieluummin tarkemmin käsitelty harvempaa määrää kuin vähemmän syvällistä pohdintaa sisältävä luettelo, jos multa kysytään..:)

Seuraa 

Myös lukijat pääsevät bloggaamaan Aku Ankan saitilla. On aina mielenkiintoista lukea toisten suosikkipiirtäjistä ja -tarinoista ja suhtautumisesta Aku Ankkaan muutenkin. Jos haluat mukaan lukijablogiin, kirjoita oma blogiteksti ja lähetä se osoitteeseen aku.ankka @sanoma.com. Toimitus julkaisee blogit saapumisjärjestyksessä.

Blogiarkisto

2011