Vuosi 2010 rupeaa sitten kääntymään ehtoopuolelle ja näin ollen blogikirjailijan pestinikin alkaa olla nyt siis loppusuoralla.

Vuosi 2010 rupeaa sitten kääntymään ehtoopuolelle ja näin ollen blogikirjailijan pestinikin alkaa olla nyt siis loppusuoralla. Toki mukavaahan se on ollut kirjoitella yhtä sun toista keräilyyni liittyviä sattumia ja tapahtumia vuosien varrelta, sekä tietenkin saada alan harrastajilta kaupan päälle vielä jotain kommenttiakin. Tästä on hyvä taas jatkaa eteenpäin uusin kujein.

Tämäkin kuukausi alkoi varsin raflaavasti, kun suuri Amerikan idolimme Don Rosa tulla tupsahti taas pikavisiitille ja minun piti käydä tapaamassa häntä privaatisti lentoaseman hotellissa ennen hänen Lahden vierailuaan. Lupasin hoitaa erään raskaan sarjan Rosa-fanin puolesta asioita, koska kulkumatka tuolta syvemmältä Suomesta pääkaupunkiseudulle työ- ym. kiireiden ohella olisi ollut hänelle turhan hankalaa. Tulipahan tästä nyt ainakin hieman erilainen itsenäisyyspäivän muistelo.

Jouluakin pukkaa kovasti taas päälle ja lahjalistat pullistelevat taatusti kaikkea mahdollista Disney-kirjaa ja sarjakuvaa – leluista ja leffoista puhumattakaan. Eräs erikoisimpia jouluun liittyvistä asioista tapahtui alkuvuonna 2000, kun tanskalaiset rupesivat kehittelemään juhlakirjaa joka joulun piirroskavalkadiohjelmasta, joka meillä tunnetaan paremmin nimellä Samu Sirkan joulutervehdys. Heillä kun tämä kyseinen ohjelma on jo pyörinyt vuodesta 1960 asti ja oli siis aika juhlistaa sen 40-vuotista taivalta. Suomen ensiesitystä telkkarista saikin odotella lähemmäs 70-luvun puoliväliin asti. Ainoa huonompi homma tässä oli se, että kaikista ohjelman tarinoista ei ollut olemassa valmiita sarjakuvaversioita, joten ne piti sitten piirrättää joukolla valikoituja Disney-taiteilijoita. Yksi heistä oli myös Kari Korhonen. Toinen ongelma oli, että piirtäjille piti saada niitä piirroslyhäreitä malliksi, mutta eihän sellaisia ollut missään silloin kätevästi saatavilla, kuten nykyään. Tässä asiassa he sitten Karin myötävaikutuksella kääntyivät minun puoleeni, ja kokosin heille omasta leffavarastostani kasetillisen tarvittavia piirrosfilmejä, jota sitten tarvittaessa kloonattiin eteenpäin piirtäjille. Kirja viimein ilmestyi yhteispohjoismaisena julkaisuna sopivasti vuoden lopulla, mutta täällä meillä Suomessa se jätettiin silloin julmasti väliin. Ilmeisesti sen kaupallisen potentiaalin katsottiin olevan turhan pieni siihen maailman aikaan. Nauhoituspalkkioksi tanskalaiset lahjoittivat minulle kirjan ruotsalaisen painoksen jopa ihan kiitoskirjeen kera. Lopulta kyseinen julkaisu näki päivänvalon meilläkin kolme vuotta myöhemmin, mutta lähes puolet ”laihempana” versiona. Kirjan nimeksi tuli ytimekkäästi Samu Sirkka esittää! Aku Ankan joulu.

Aku Ankasta puheen ollen, ensi vuosi tietääkin sitten juhlan humua ja muuta säpinää. Keskiviikon pelastajamme näet täyttää taas pyöreitä vuosia ja se tullaan varmasti huomioimaan monilla eri tavoilla. Puhetta on ollut mm. Päivälehden museon näyttelystä, jonne olisi tarkoitus ladata napakka annos kotimaisen Disney-keräilyn helmiä muun asiaan kuuluvan aktiviteetin lisäksi. Aika näyttää mitä sitten tuleman pitää.     

Kun puhutaan perinteisestä joulusta, siihen kuuluu olennaisesti tietenkin joulupukin lisäksi kaiken maailman nisset ja nasset, sekä muut tipetipetiptapit. Mutta kaikkein oleellisin on aina kuitenkin se runsas ja silmiä hivelevä joulupöytä. Senpä vuoksi kuvaan on nyt katettu alkupaloiksi kohtuullinen Akkari- ja Disney-keräilijän herkkupöytä joulumielen kohottamiseksi. Näillä tunnelmilla kiitän kuluneesta vuodesta ja toivotan kaikille lukijoille ja faneille mitä rauhallisinta joulua sekä ennen kaikkea keräilyrikasta uutta vuotta!

Kommentit (5)

Vierailija

Mukavaa tekstiä. Uutta vuotta odottelen innolla, hyvät joulut kunhan tässä ensin vietetään! (=

Vanha koira
Liittynyt4.1.2010

Sä siis olet se keräilijä,joka kirjotti aikoinaa Akkarii keräily harvinaisuuksista Onko jotain uusia tullut 2005-luvun jälkeen tai yleensä täälä ei ole kuin 1 paikka josta voi etsiä vanhoja lehtiä enkä ole onnistunu löytämää,kuin 1:n 74 luvun Akkarin

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Olipa kiva blogipläjäys. :) Erityisen paljon sykähdytti tuo kaikenlaisilla herkuilla katettu pöytä. Kestää jonkin aikaa sulatella tuollaista määrää harvinaisuuksia yhdessä pöydässä. Itseltähän löytyy ainoastaan tuo Mikki kiipelissä ensimmäisenä painoksena, joka sekin on jo parhaat päivänsä nähnyt. Minulla on siis vielä rutkasti matkaa tuollaisiin mittoihin. :D

Seuraa 

Sivusilmällä Ankkalinnaa katselevat huolella Ankka-taiteilijoiden, -kääntäjien ja -fanien joukosta käsin poimitut yksilöt. Aina tilaisuuden tullen pyydämme myös toimituksessa vierailevia ulkomaanihmeitä avaamaan ajatuksiaan lukijoille.