Rosa-kesän aikana saamme lukea Roopen nuoruuden seikkailuista toivottujen uudelleenjulkaisujen myötä. Tarinoissa vilahtelee myös tänään nimipäiväänsä viettävä Hortensia!

Tänään perjantaina on Ankkalinnan nimipäiväkalenterissa Hortensia MacAnkan nimipäivä. Hortensiahan tunnetaan parhaiten Roopen siskona ja Akun äitinä. Viime viikolla hänet nähtiin Akkarin numero 23 sivuilla suuren Rosa-kesän aloittaneessa tarinassa Klaaninsa viimeinen.

Tarinassa Roope on nuori pojankoltiainen, joka haluaa palauttaa MacAnkan klaanin nimen kunnian. Tarinassa vilahtaa Roopen perhe, johon kuuluu vanhempien lisäksi kaksi siskoa, Matilda ja Hortensia. Hortensia on vasta peukaloa imevä, taaperoikäinen tytöntyllerö, joka ei osaa sanoa muuta kuin "Glxblt!" Tämän viikon lehdessä numerossa 24 Roopen saaga sai jatkoa Mississippin mestari -tarinan myötä. Siinä Roope on jo matkustanut Yhdysvaltoihin muun perheen, myös Hortensian, jäädessä kotiin Skotlantiin. Mutta mehän tiedämme, että Hortensiasta kuullaan vielä kyllä.

Alkaneen Don Rosan sarjoja pullollaan olevan kesän myötä Roope Ankan nuoruuden seikkailut tulevat tutuiksi taas yhdelle lukijapolvelle, ja jo pidempään Aku Ankan maailmassa viihtyneet saavat pitkästä aikaa lukea suositun mestarin ihastuttavia tarinoita. Kuulun itse siihen ikäpolveen, joka on ollut parhaimmassa Aku Ankka -iässä juuri 1990-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella, jolloin suurin osa Rosan sarjoista näki päivänvalon Suomessa.

Täällä toimituksessa parhaillaan pakerretaan ahkerasti elokuussa lanseerattavan Aku Ankka Lataamon parissa. Aherrukseen kuuluu muun muassa se, että vanhoja tarinoita käydään läpi ja lajitellaan. Oma työsarkani kattaa muun muassa nuo nuoruuteni kultaiset vuodet. Kun Lataamo julkaistaan elokuussa, nämä ratkiriemukkaat tarinat ja kaikki muutkin sarjat ovat pian myös suuren yleisön luettavissa. Silloin Roopen seikkailut on helppo katsastaa yhdestä paikasta.

Selasin juuri läpi 2003 vuoden lehtiä, joista yhdessä oli mainio tarina Unelmoiden läpi elämän. Kyseisessä sarjan sivuilla vilahtaa Roopen perhe. Tarinassa Aku soluttautuu mukaan Roopen uniin estääkseen Karhukoplan ovelia suunnitelmia. Aika ja paikka vaihtuvat tarinassa sukkelaan, mutta siinä tehdään muun muassa paluu Roopen lapsuuden ajan Skotlantiin, jossa tapaamme jälleen nuoren Hortensian. Hänet saa tavata myös aikuisikäinen Aku, joka on haljeta onnesta tavatessaan äitinsä.

Onneksi pian myös tämä, ja monet, monet muut tarinat, ovat luettavissa Lataamosta!

Kommentit (7)

Vierailija

Ihanaa, että näitä Roopen lapsuuskertomuksia julkaistaan Akkarissa. Olen paatunut Rosa-fani, vaikka menen vasta vitoselle:)

Rosan sarjakuvat on parhaita!

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

En nyt kyllä ymmärrä... Rosa-kesän piti olla täynnä pääasiassa Akkarissa ennen julkaisemattomia tarinoita, mutta on sanottu myös että Rosa.kseä koostuu elämistä ja teoista. Mutta kaikki muut elämät ja teothan on jo tietääkseni julkaistu Akkarissa, paitsi Klaaninsa viimeinen ja Mississippiin mestari.

Niin ja Toimitukselle, jos ette ole huomanneet: Rosa-kesästä on tehty jo oma topakin, joten sieltä voitte lukea muiden mielipiteitä.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Don Rosa - kesä tarkoittaa, etten paljon lue lehteä lapsilleni. En voi sietää piirrosjälkeä. 

Ä

Vierailija

Nyt kun on Rosa kesä, niin vois tulla Barks talvi! Se olis mahtavaa, koska rakastan Don Rosan ja Carl Barksin tarinoita eniten! :)

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Eihän tämä kesä kokonaan ole elämä ja teot teot painoitteista kun alkoihan tämä Windigojen mailla ...

 

*Wulffausta*

Vierailija

Onkohan kukaan koskaan ihmetellyt miks suomen Aku Ankassa Roopen sukunimi on "Ankka". Eikö sen pitäis olla "MacAnkka". Outoa eikö?

  

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat