Tässä toukokuussa Carl Barksin paras tarina on Kohtalokas väriaine.

Carl Barksin tarinat ovat monen mielestä Aku Ankka -lehden parasta antia, mutta mitkä ovatkaan parhaat Barksit? Omien suosikkien valitseminen lukuisten klassikoiden joukosta on vaikeaa, mutta homma helpottuu kummasti, kun muistelee lapsuuden kirjahyllyä.

Monille meistä 1970-luvulla syntyneistä ensikosketus Aku Ankka -albumeihin ja -kirjoihin tuli Aku Ankan parhaita -nimisen albumisarjan kautta. Toki Akkareitakin selailtiin yhä uudelleen ja uudelleen, mutta Aku Ankan parhaiden tarinoissa oli jotakin, joka sai palaamaan niihin yhä kerta toisensa jälkeen. Ne olivat tietenkin Barksia kannesta kanteen.

Albumisarjasta saa vielä tänäkin päivänä mainion Barks-kokoelman, jos vain jaksaa koluta antikvariaatteja. Aikoinaan täydellisen setin haaliminen olisi kuitenkin vaatinut melkoista pitkäjänteisyyttä – sarjaa nimittäin julkaistiin peräti 48 osaa, ja sitä ilmestyi kolmella eri vuosikymmenellä, 1974–1994.

Kun minua pyydettiin valitsemaan toukokuulle jokin Barks-klassikko, katseeni pysähtyi arkiston pitkillä riveillä juostessaan Kohtalokkaan väriaineen kohdalle. Syy paljastui pian tarinan julkaisuhistoriasta: "Julkaistu albumissa Tuulen viemää ja muita Aku Ankan parhaita, 1983." Kuinkas muutenkaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat