Tupu, Hupu ja Lupu päätyvät vekkuleista luonteistaan huolimatta usein Akkareissa taka-alalle, kun näyttämön valtaavat Ankkalinnan karttuneempi väki.

Tupu, Hupu ja Lupu päätyvät vekkuleista luonteistaan huolimatta usein Akkareissa taka-alalle, kun näyttämön valtaavat Ankkalinnan karttuneempi väki. Tämän viikon lehdestä oli kuitenkin mainiota huomata, että ankanpojat olivat päässeet jopa kahteen eri sarjakuvaan (eikä kumpikaan ollut edes sudenpentuilua!), joista toinen kulki jopa veljestrion nimeä kantaen. Hillohullunmylly, jossa pojat päätyivät markkinoimaan Mummon hilloa varankeruumielessä, oli tyypillisen hauska sarjis. Lukijalle taisi olla heti alusta asti selvää, että Mummo on menossa Roopen luo ihan muista syistä kuin rahaa hakeakseen, mutta sekoilun säilyttämiseksi se ei tietenkään voinut olla ankanpojille ihan heti niin itsestään selvää. Nimensä arvoinen tarina joka tapauksessa!

Toinen Tupu, Hupu ja Lupu -kertomus, lehden aloittanut tarina Kuokkavieraat, alkoi meille kaikille niin tutulla lähtökohdalla: eiköhän siellä Aku kolkutellut jonkun sortin työvoimatoimiston uksea. Tällä kertaa kaikki näytti Akun huonosta pätevyydestä huolimatta menevän putkeen, kun herra Ökyri palkkasi Akun lapsenvahdikseen vähintäänkin hulppealle merenrantahuvilalleen. Kun Tupu, Hupu ja Lupu vielä piiloutuivat mukaan lähtevään peräkärryyn, Ökyrin Jonne-poika kutsui kaverinsa salaa vierailulle ja varkaat tyhjensivät herra Ökyrin arvokokoelmat, soppa oli valmis. Kerrankos Aku kuitenkin pikkuapureineen hoiti tilanteen mallikkaasti ja koko seurue pääsi nauttimaan aurinkolomasta.

Ankanpoikien hienon käynnin tämänviikkoisen Akkarin sivuilla täydensi vielä etukannen kääntöpuolelta löytynyt kuukausittainen palkintotehtävä, jossa tällä kertaa pyydettiin etsimään virheitä kahdesta toisensa peilaavasta kuvasta otsikolla Rikkinäinen peili. No, tuskinpa peilikuvat nyt tosiasiassa poistavat tai lisäävät minkään muotoisia esineitä kuvajaisiinsa (olkoonkin kuinka rikkinäisiä tahansa) mutta Ankkalinnassa sellaisetkaan peilit eivät näemmä ole mahdottomuuksia. Nopean vilkaisun perusteella ainakin yksi mutteri näytti karanneen toisesta peilikuvasta taivaan tuuliin. Kaikki siis vinhasti ottamaan osaa palkintotehtävään.

Kun pidemmät sarjat olivat lehden loppuosasta jätetty kokonaan pois, mahtui lehteen jopa kuusi erinäköistä sarjakuvaa, joissa pääsivät seikkailemaan pitkästä aikaa niin Matami Mimmi, Hessu ja Hansukin. Mukavaa piristystä, kun aina ei ole pelkästään Akua ja Roopea - vai kuinka?Tulipa muuten Tiede-lehden viimeisimmän numeron (10/2010) välissä mieluisa yllätys meille Ankka-faneille, kun sinne oli liitetty Tiedettä Ankkalinnassa-lehtinen, joka sisälsi sarjakuvapitoisen sisältönsä lisäksi myös tieteellistä pohdiskelua Ankkojen maailmasta. Kukapa meistä ei joskus olisi pohtinut, että voisiko niihin Roope-sedän kolikkoihin oikeasti sukeltaa. Ne, jotka eivät Tiede-lehden lukemisessa ole erityisemmin kunnostautuneet saavat myös läpyskän luettavakseen, sillä sama liite luvattiin myös Akkarin ensiviikon numeroon. Sitäpä siis odottelemaan.

Kommentit (5)

Vierailija

Kiinnostava blogi, mutta ikävä kyllä minä tilaan Tiede-lehteä, ja tiedän lehden sisällön. Olen jopa tehnyt kaikki aivojavaivaavia tehtäviä.

Vierailija

Tiede-lehden mukana sain jo tuon maanmainion läpyskän - joka olisi saanut olla suurempi. (= Viime lehden arvostelunvoi tuttuun tapaan lukea Uusin Aku Ankka -lehti topicista. On sekää hyvää että huonoa, keskivertoa akkaria vuoden tilastoihini katsellessa.

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Hyvä blogikirjoitus.., mutta oma mielipiteeni on se, että Matamit, Pepit ja muut sivuhahmot kuuluvat AA-Ekstraan. Akkari on Akulle, Roopelle ja muille hahmoille...

Vierailija

Hyvä blogi... Itse pidän kovasti noista "auringon pilkahduksista" lehdissä, eli niistä joskus näkyvistä Matami Mimmi, Hansu ja Tupu, Hupu ja Lupu tarinoista. He kaikki kuuluvat suosikki hahmoihini ja tarinat tosiaan virkistävät Aku ja Roope tarinoiden seassa.=)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat