Olisi aika kirjoittaa lukijablogi, mutta mitä siihen voisi raapustaa?

Lukijablogeja on ilmestynyt Aku Ankan saitilla säännöllisen epäsäännöllisesti. Olisi kuitenkin mukava lukea teidän lukijoiden blogeja ja mietteitä Ankkalinnasta hieman säännöllisemminkin! Vuoden 2014 alussa Lukijoiden luomukset -blogi uudistui niin, että kaksiviikkoisista blogivuoroista luovuttiin. Blogiin pääsee mukaan yksinkertaisesti kirjoittamalla oman blogitekstin ja lähettämällä sen osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com. Julkaisemme lukijablogit saapumisjärjestyksessä.

Kielitoimiston sanakirjan mukaan ’blogi’ tarkoittaa verkkopäiväkirjaa. Vaikka päiväkirjat usein ovat varsin yksityisiä, ei blogikirjoituksessa ihan sydämensä syvimpiä salaisuuksia tarvitse paljastaa. Toisinaan voi olla ihan hauskaa kertoa esimerkiksi omista lukukokemuksistaan ja -mieltymyksistään muille – ja muiden mietteitä vasta onkin hauska lukea! Kirjoittamasi blogin ei tarvitse olla suuri eepos, jos haluat esimerkiksi kertoa vain, mikä on kaikkien aikojen suosikkitarinasi Aku Ankan sivuilta, sekin voi jo riittää. Toki olisi hauskaa tietää, miksi kyseinen sarja on suosikkisi. Ihastuitko mukaansa tempaisevaan juoneen vai oliko jokainen ruutu itsessään oma taideteoksensa? Kenties suosikkitarinassasi oli mukana myös lempihahmosi? Ja lempihahmosta ainakin keksii vaikka mitä kerrottavaa! Blogissa voi kertoa myös, milloin aloitit sarjakuvien lukemisen, luetko jotain muita sarjakuvia kuin Aku Ankkaa, kuinka paljon luet, onko sinulla suosikkipiirtäjää ja niin edelleen. Pelkästään näihin vastaamalla pääsee jo aika hyvään alkuun blogikirjoittajan uralla.

Yhtä oikeaa mittaa blogitekstillä ei ole. Blogissa pitäisi kuitenkin olla otsikko ja sen lisäksi vähintään kymmenen riviä tekstiä, mielellään enemmän. Jos haluat blogisi kuvitukseksi jonkin tietyn hahmon tai vaikkapa jonkin tietyn sarjakuvaruudun, kerro se toimitukselle samalla kun lähetät tekstisi. Yritämme parhaamme mukaan toteuttaa kuvitustoiveenne.

Kynät sauhuamaan... Tai ehkä verkkokieleen sopisi paremmin: näppäimistöt laulamaan!

Kommentit (7)

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Hienoa:D!!! Kiva kun ei ole enään niitä kaksiviikkoa juttuja;D Tämä uudistus on kyllä hyvä, kiitos Toimitukselle:)!! Hmm... nyt pitää miettiä jos kirjoittaisin jostain aiheesta blogin, mutta en ole vielä varsinaisesti ajatellut mitään.

 

*wulffi*

~wulffi~
Liittynyt30.7.2011

Anteeksi kirjoitin vahingossa tähän, mutta ei kai haittaa(?) Luulin että olisin kirjoittanut tuohon "Lukijablogi uudistuu!". Mutta kiitos myös noistakin jutuista;D

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012
Tikki Tähtipöly

Kiva juttu joo, mutta en tajunnut mistät tämän blogin voi "Luoda".

Kirjoitat omalla koneellasi blogin esimerkiksi Word ohjelmalla, kopioit kirjoittamasi viestin ja liität sen sähköpostiviestiin. Tämän jälkeen vain lähetät blogisi sähköpostilla osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com ja odotat vain blogisi ilmestymistä.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat