Aku Ankan 27/2012 aloitti Arild Midthunin johtosarja.

Norjalaisen Arild Midthunin sarjoja on ilmestynyt tänä vuonna Aku Ankassa kaiken kaikkiaan seitsemän, joista kolme on ollut Sudenpentujen aikamatkaseikkailuja. Tiedän,

etten ole aivan ypöyksin sanoessani, että näkisin Midthunin sarjoja mieluusti lisääkin. Tietoni perustuu puhtaasti siihen, että palautepostin seasta on löytynyt yksi kirje, jossa norjalaisen viivanjälkeä verrataan jopa Don Rosan riemukkaisiin ankkoihin. Meitä Arildin ankoista pitäviä on siis ainakin kaksi. Toki se, mistä kukin pitää, on puhtaasti makuasia, mutta nostakoon tassunsa ilmaan se, jota ei oheinen kuva edes vähän hykerrytä.

Sudenpentujen aikamatkailua historian tapahtumiin on muuten tiedossa tänä vuonna vielä muutaman jakson verran. Mikä teidän mielestänne on ollut tähän mennessä kiinnostavin? Tai oletteko mahdollisesti oppineet jotain uutta sarjoista?

Kommentit (13)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Minäkin tykkään Arildin tarinoista suunnilleen yhtä paljon kuin Rosan! Hyvä Akkari taas kerran.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Midthun on ollut jo jonkin aikaa lemppari "arkipäivän" akkaritekijä. Tosin Sudenpentutarinat eivät kiehdo niin paljoa kuin normaalit Arildin sarjat.

Vierailija

En ymmärä miksi skipata tarinoita. Toisaalta kyllä ymmärrän koska skippasin joskus mikkitarinat. Mutta ei kannata skipata, pidän nykyään paljon mikeistä ja eihän tarinan hyvyyttä voi tietää ellei ole lukenut. Mutta pidän kyllä Arildista , ehkä hänestä tulee nykyajan vicar, arkisarjojen hyvä tekijä, kun Vicar on nyt kuollut.

taika jonttu
Liittynyt4.9.2011

Arildhan on mahtava ankkapiirtäjä,vielä tästä ihan läheltä.Kaikki Arildin tämän vuoden tarinat ovat olleet hyviä,paras oli ehkä se Uusin Arildin tarina,tai sitten hyljeluoto.

goldal
Liittynyt22.6.2012

Arild on hyvä piirtäjä! Ne sudenpentutarinat on myös hyviä. 

Kaikki Arildin tänä vuonna olleet tarinat ovat  tosi hyviä. Paras oli se viimeisin tarina. 

Vierailija

Arildi on kyllä hyvä piirtämään, siitä tosiasiasta ei päästä mihinkään. (Ei kyllä voita Rosaa.) Ja tarinoiden skippauksesta sellainen juttu, että itse en hirveästi tarinoita skippaa, paitsi tietenkin Paul Murrayn Mikki Hiiri-tarinat; Mikki on ärsyttävä hahmo josta kertovia tarinoita kyllä voi lukea, mutta Paul Murran Mikki-tarinat ovat minusta tappavan tylsiä. (Sori, Murray-fanit.) Minä vain en jaksa niitä.

Ja niistä ankanpoikien aikamatkailujutuistakin pitänee vielä jaaritella jotakin. Itse en ole niistä ole hirveästi välittänyt, mutta se kiinahommali oli ihan hupaisa. mikä sen nimi olikaan?

A r s k a
Liittynyt18.6.2012

Jos nykypiirtäjät tulisi arvioida, asettuisi Arild Midthun minunkin suosikkilistassani melko korkealle, ehkä kolmen parhaan joukkoon. Etenkin tänä vuonna ilmestyneistä sudenpentutarinoista olen tykännyt, ja oli ilo kuulla niitä ilmestyvän vielä lisää.

Valdonado
Liittynyt25.5.2012

Arild on yksi lempipiirtäjäni ja tässä pari syytä siihen:

- Pohjoismaalainen

- Kivoja tarinoita

- Tosiaan yhtä hyvä piirtäjä kuin Vicar joka on lempipiirtäjäni.

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Pelkkä nimi ei välttämättä kerro ainakaan allekirjoittaneelle tässä tapauksessa paljoa, mutta välillä sitä tarinaa lukiessa alkaa miettimään mistä kyseinen henkilö on entuudestaan tuttu, mikä tarina häneltä ensimmäisenä pulpahtaa mieleen? Midthunin kohdalla nämä parhaiten muistamat tarinat on nimenomaan nämä historiaan keskittyvät tarinat, jotka on tehty Loklingin kanssa yhteistyönä, kuten tämän viikon Aku Ankassa ollut tarina Tunguskan salaisuus tai viime vuonna ilmestynyt jatkosarja Hankala hansamatka. Tämän viikon Akkarin ensimmäistä sivua ei kyllä heti tunnistaisi akkari sarjakuvaksi, sen verran erkoiset ruudut sekä outo paikka ja henkilö kuvassa. :D Hienoa vaihtelua Akkareihin tuollaiset tarinat eikä piirtotyylissäkään ole mitään moittimista, hienoa jälkeä. :) Onhan noihin tarinoihin pientä huumoriakin pyritty selvästi tunkemaan, hieno avaruusalus ja vaatetus tämän viikon Akkarin avaruusolennoilla. :P

Uutta piirtäjäpolvea eikä mitään huonoa sellaista. :)

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Ravintolataivaan komeetta oli kylläkin vasta kuudes sinä vuonna julkaistu Midthunin tarina, ei seitsemäs, niin kuin artikkelissa kerrottiin. Arvostelen kaikki tänä vuonna ilmestyneet Midthunin tarinat pikaisesti:

Sudenpennut: Aikamatkaajat oli tämän vuoden ensimmäinen Midthunin tarina. Minusta se huonoin Sudenpentujen aikamatkailu tarina, mutta todella hyvä silti. Siinä nähtiin Arkhimedes ja Mr. Beankin! THL: Nukkuva lähiö oli toiseksi lempi käsikirjoittajani käsikirjoittama tarina, Byron Ericksonin siis! Varsinkin kohta, kun Julle Ankanpään patsas alkoi elämään jäi mieleen. Siinä yhdessä kohdassa oli semmoinen tyyppi, joka juoksi kauhuissaan Julle Ankanpään patsasta karkuun.. Minusta se näytti hieman "Huuto"- maalauksen huutavalta tyypiltä. Toinen Aikamatkailu- tarina Muinaiset Muukalaiset oli oli ensimmäistä parempi, ei hirveästi, mutta parempi silti. Erkki Von Lipsakeelle repesin, hauskankuuloinen nimi xD Seuraava Midthun tarina ilmestyikin vasta parin kuukauden päästä, sekin aikamatkailu tarina, Raketti Matkalla nimeltään. Voitti aikamatkailujen ensimmäisen osan, muttei ohitaMuinaisia Muukalaisia. Alkoi jännittämään ihan oikeastikin, kun raketit oli syttymässä, ja Aku tuolissa. Selviytyminen tuntui mahdottomalta, mutta kuitenkin tiesin että Aku selviäisi. Seuraavaksi Midthunia nähtiin jo parin numeron päästä. Aika harvinaista että Midthun tekee 8- sivuisia tarinoita. Toisaalta kyllästyin jo kuudennen sivun kohdalla, joten en olisi kyllä jaksanutkaan enää neljää sivua. Tämäkin tarina oli todella hyvä. Ei kuitenkaan voita aiempia tänä vuonna julkaistuja Midthun tarinoita. Ravintolataivaan komeettakaan ei vedä vertoja muille tänä vuonna julkaistuille Midthun tarinoille, paitsi juuri ja juuri Hyljeluodolle. Luontokuvaamisen sietämätön keveys taas voitti nuo kaksi edellä mainittua, ja nousi Nukkuvan lähiön tasolle, joka oli myös erittäin hyvä. Uusin Sudenpentujen Aikamatkailu tarina oli paras tänä vuonna julkaistu Midthun tarina! Ensimmäinen sivu oli erikoinen, eli mukava poikkeus Aku Ankka- lehdessä. Mitähän Midthun- tarinoita vielä on luvassa? Ainakin ne kaksi Aikamatka tarinaa..

~ Daniel10

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

repan dollarit
Liittynyt30.4.2010

Minunkin mielestäni Arild Midthun on hyvä piirtäjä ja siksi hän on yksi lempipiirtäjistäni. Tulppaanimania oli mielestäni hyvä tarina, niinkuin kaikki sudenpentutarinat.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat