Aku Ankka, tuo tuittupää tunari, uskomaton unikeko, kovakalloinen kiivailija – ja arjen sankari?


Taskarin tähtihetket

-kirjasarjan aiemmissa osissa tähtihetkiä on koettu niin liikemaailman, viihteen kuin urheilunkin saralla, mutta nyt ollaan kotikulmilla ja metsästetään arkielämän tähtihetkiä. Sarjan neljännen eli viimeisen osan nimi on Arjen sankari, ja sen kannessa komeilee Aku Ankka, täynnä tarmoa ja hymyssä suin! Ei merkkiäkään siitä nurisevasta ja nuutuneesta yksinhuoltajasta, joka on ensin istunut vastentahtoisesti pitkän päivän setänsä kolikkopinojen ääressä ja sitten toiminut kotoisen kolmikkonsa yhden miehen huoltojoukkona, kunnes lopulta raahautuu kaikkensa antaneena omaan sänkyynsä – vain jotta asetelma voisi toistua samanlaisena vielä seuraavanakin päivänä, ja sitä seuraavana…

Mutta nyt Akulla onkin aihetta iloon! Ja onnistaa kirjassa muitakin Ankkalinnan arjen sankareita. Suosikkitarinani on kirjan avaussarja Kelpo kasvattaja, jossa Aku osoittautuu kuin osoittautuukin tarinan nimen mukaisesti kelpo kasvattajaksi, vaikka lukija voisi aluksi muuta luulla – ja vaikka Aku saa tarinan sivuilla myös nokilleen. Sarjan hauskinta antia ovat Romano Scarpan loihtimat erilaiset Akut – Tupun, Hupun ja Lupun holhooja näet seikkailee sarjassa lukuisissa eri valeasuissa – sekä sivuosassa kompasteleva viaton ohikulkijapolo.

Mokistaan ja möykkäämisestään huolimatta Aku on ankanpojille ainoa oikea isähahmo. Tämä käy ilmi

myös Giorgio Cavazzanon piirtämästä sarjasta Täydellistä setää etsimässä, jossa pojat yrittävät mielessään asettaa Akun kuvitteellisiin saappaisiin muita sukulaisiaan. Osaan testataan niin Hannua, Roopea kuin Touhoakin, mutta Aku on aina Aku!

Ankkalinnan arjessa sankaritekojaan tekevät edellä mainittujen lisäksi muiden muassa myös Iines, jonka itsevarmuus pelastaa koko kaupungin saastumiselta, sekä Mummo Ankka, joka osaa pitää puolensa tilanteessa kuin tilanteessa.

Kommentit (4)

Subbe93
Liittynyt15.9.2012

Täytyyki käydä tuo ostamassa! Musta on jotenkin niin ihanaa, että vaikka Aku onkin niin huono-onninen ja niin edelleen, niin silti aina lopulta se on Hupulle, Tupulle ja Lupulle se oikea huoltaja! Sekin oli häkellyttävän ihanaa silloin, kun Akun synttäreitä (?) juhlittiin ja pojat koittivat keksiä Akulle lahjaa, kunnes keksivät sen muotokuva -jutun, mikä ei oikein onnistunu :) Eli siit jotenki niin välitty se, et vaikkei Aku ja pojat aina keskenään "tuu toimeen", niin silti ne välittää toisistaan, ja se on musta niin ihanaa :)
Olis muuten todella hienoo, jos tulis semmonen taskari, mis ois vaan näitä tämmösii, mis aina lopulta tullaan siihen, et Aku on pojille se oikee, tai semmonen, et ne tulee toimeen ja välittää toisistaan tai jotain :D Ja miksei vaikka muitki, et vaiks tulee esiin se, et Roope-setäki tosiaan välittää Akusta, vaiks se on semmonen ku on :D
Vai onko tämmösii pokkareit jo olemassa? :O Terveisin minä, joka en aina pysy perässä :'D

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat