Viime viikolla, kun Vain elämää -sarjan kolmas kausi pyörähti käyntiin, joku kysyi toimitukselta ketkä kaikki sarjan tähdistä ovat päässeet nimiväännöksenä Akkariin tai muuhun Ankka-tuotteeseen. Emme muistaneet moista ihan suorilta, mutta tokihan asiaa piti hiukan tutkia.

Pienen penkomisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että tämän kauden seitsemästä artistista neljä on esiintynyt Akkarissa tai Taskarissa (tai peräti molemmissa) omalla nimellään hahmona tai ainakin mainintana, ja loput kolmekin välillisesti bändien kautta.

Väkilannoitteen väkevää punkkia huudatettiin Akkarissa jo viime vuosituhannella tarinassa Naapurukset paratiisisaarella (AA 11/1999). 

Masa-Vetti Luiru mainittiin vuonna 2002 Taskari-tarinassa Taas PAMahtaa (AATK 267, Räyhä maassa). Teksti sivuaa myös komiikan syvintä olemusta, jota toimituksen muistin mukaan ehdittiin jo itse ohjelmassa ruotiakin. 


Himmel esiintyi Roope-sedässä 7/2003 ja PöMPPö-duo Akkarissa 34/2006 tarinassa Mahdoton mainoskatko.

Hemuli Adelmann patsasteli tarinassa Sumussa tähtihumussa (tosin ehkä enemmän näyttelijän kuin laulajan roolissa) Akkarissa 17/2010. 

Plastinen puolestaan seikkaili Taskarissa vuonna 2003 tarinassa Tenavatähden turvamiehet (AATK 290 Oikotie onneen), ja Akustinen tuomaroi räppikisaa Akkarissa 43/2012. Jälkimmäinen tarina on Kari Korhosen piirtämä, joten Akustisen hahmossa on nähtävissä selkeitä yhtymäkohtia todellisuuteen. 

Viimeisenä muttei vähäisimpänä vilahti Vaula Joikuniemi tarinassa Musiikin universaali voima  (AA 12/2013). 

 

Arkistojen penkominen on kiehtovaa! Seuraavaksi taidan perehtyä Ankkalinnan kirjallisuusasioihin, onhan lokakuu kirjamessujen aikaa. Sitä odotellessa vielä kysymys: onko sinun suosikkiartistisi jo nähty Akkarissa tai Taskarissa?

Kommentit (1)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat