Eilen ilmestyneessä Akkarissa komeilee Daan Jippesin piirtämä Sudenpentu-tarina Carl Barksin käsikirjoituksen ja luonnosten pohjalta. Tarina on edesmenneen mestarin viimeisintä tuotantoa. Tässä muodossa tarinaa ei ole ennen julkaistu Aku Ankassa.

Eilen ilmestyneessä Akkarissa komeilee Daan Jippesin piirtämä Sudenpentu-tarina Carl Barksin käsikirjoituksen ja luonnosten pohjalta. Tarina on edesmenneen mestarin viimeisintä tuotantoa. Tässä muodossa tarinaa ei ole ennen julkaistu Aku Ankassa. Kuitenkin vuonna 1984 Barksin samaisen käsikirjoituksen pohjalta kolmirivisenä piirretty tarina on ilmestynyt Aku Ankan Taskukirjassa, numerossa 74. Tällöin piirtäjänä on ollut Kay Wright. Jos hyllystä löytyy tai muuten vain pääsette käsiksi Anteeksi, nimeni on Ankka –taskukirjaan, suosittelen ehdottomasti lukemaan vertailun vuoksi kyseisen tarinan!

Teksteissä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että vielä vuonna 1984 ilmestyneet Taskarit ovat olleet yhtä isoa kokonaisuutta koko kirja, välillä jopa tarinat yhdistäneine esi- ja välinäytöksineen! Tämä on vaikuttanut kääntäessä tarinankerrontaan. Nykyään taasen pyrimme julkaisemaan esimerkiksi Barksin tarinat niin alkuperäistekstin mukaisina kuin mahdollista. Taskarissa esimerkiksi tarinan pohjustus ja kellon alkuperä on jouduttu mukauttamaan kirjan kokonaisuuteen sopiviksi.

Uudessa suomennoksessa käy ilmi, kuinka Barksin alkuperäistekstissä kalastajien työ ja elämä vesillä on kovaa ja kilpailuhenkistä, keinoja kaihtamatta. Ja tähän sudenpennutkin joutuvat mukautumaan. Taskukirjan versiossa jutun sävy on toinen.

Kuvitusta on myös lysti vertailla, sillä periaatteessa, koska kummatkin tarinat on piirretty samojen luonnosten pohjalta, pitäisi niiden olla samanlaiset…

Kertokaa, mitä mieltä olitte tarinan eri versioista! Omasta mielestäni, vaikka Jippesin taiteilemat kuvat viehättävätkin barksilaisuudellaan, en myöskään voi olla ihastumatta ”vanhaan kunnon” Taskari-tarinaan. Niitä kun on muutama tullut luettua…

Vaikken ole ehtinyt bloggailemaan mitään parista viime lehdestä, haluamme mielellämme myös tietää, mitä mieltä olitte niistä.

Ei muuta kuin tarinoita vertailemaan!

Kommentit (9)

Vierailija

Vihdoin uusi kirjoitus Toimituksen blogiin! Pidän kovasti Sudenpennuista, mutta minusta lehden paras sarja oli kyllä se Ison, Pahan Suden Ässä hihassa.

Mutta miksi Akkari tuli meille vasta tänään, torstaina?

Vierailija

No jaa, ei ollut kauhean hyvä sudenpentujuttu, mutta Avaruushiiritarina oli minusta hyvä.

Vierailija

Minusta tämä kyseinen tarina Turskan turjakkeet jäi hieman vaisuksi jos vertailee tarinoihin tanssipyssy ja se parhaiten nauraa... tarina ei missään nimessä ollut huono mutta se on minun mieli piteeni. Viime Aku ankassa minusta nousi hyvin esiin tarina Sietämättömät serkukset.

Vierailija

Lisäisin vielä tuohon viimeiseen että viime akkarin paras sarja oli minusta ylivoimaisesti Avaruushiiri hieman epärealistiselta se tuntuu että hiiri tulisi superälykkääksi ja oppisi puhumaan mutta niin kuin jo off-topicissa mainitsin se on täysin mahdollista sarjakuvamaailmassa lisää vain tälläista.

Olen huomannut että toimitus on edennyt nettisivujen uudistamisessa mutta milloin kaikki viat ja lisäykset ovat suunnilleen valmiina??

ystävällisin terv. Lillen

Vierailija

Itse olen nyt mökillä joten vielä en pääse tuohon lehteen käsiini mutta olen muistaakseni tuon tarinan lukenut AATK Ruotsalaiset tulitikut ja muita taskarin parhaita julkaisussa. Muistaakseni Kayn piirtämä, uskon että tuo tarina on otettu juuri tuosta AATK 74.

Se on muistaakseni ihan kelpo tarina joten odotan innolla että pääsen vertailemaan Wrightin ja Jippesin piirroksia.

Vierailija

Tuota Taskukirjaa en omista, joten en valitettavasti voi vertailla. Sudenpentutarina ei ollut minusta kovin hyvä. Pidin eniten Avaruushiirestä.

Vierailija

En omista Anteeksi,nimeni on Ankka-taskaria,joten en voi vertailla,mutta yksi asia on tosi:Barks+Jippes=:DDDDDDDDDDD

Vierailija

en oikein tykkää siittä että barck (tai mikälie nyt onkaan)antaa jippelin (vai mikä se nyt oli tahrata piirrustustyylinsä..

HUOM!!!

TÄMÄN KOMMENTIN EI OLLUT TARKOITUS LOUKATA KETÄÄN!!!!!!!

Ps: mirrors edge peli on paras

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat