Kun on puhe ankkapiirtäjistä ja siitä, kuka heistä on kunkin suosikki, tuntuu toimituksessa vallitsevan melko yksimielinen meininki. Nimi Carl Barks kuuluu nimittäin yhden jos toisenkin suusta.

Toinen suosikkini Barksin lisäksi on Daniel Branca, joka esitellään muutaman viikon kuluttua yhtenä Ankkauniversumin arkkitehdeista. Brancakaan ei liene kovin omaperäinen valinta, mutta minkäs teet, piirtäjän kynänjälki oli kerrassaan verratonta.

Työssäni on monta kivaa puolta, mutta yksi parhaista on ehdottomasti se, että täällä saa toden teolla paneutua ankkasarjoihin – ja tietysti myös hiirisarjoihin. Tarinoita toimittaessani olenkin löytänyt muutaman uuden piirtäjän, joiden tyylistä pidän. Norjalainen Arild Midthun on yksi. Hänen johtosarjansa nähdään muuten lehdessä numero 32 (mainittakoon, että tämän sarjan kohdalla toimituksesta kuului huokaus: "Kyllä ne norjalaiset sitten osaa"). Midthunin piirtämät ankat ovat minun mielestäni yksinkertaisesti hykerryttävän hauskoja. Ainakin alla oleva kuva sai suupieleni kohoamaan.

Toinen uusi piirtäjäsuosikkini on Rodriguez. En selittele, miksi, lisään tähän vain ruutunäytteen herralta:

Helleaalto koetteli Ankkalinnaa sarjassa Veteen vaikka väkisin (AA 29/2012).

Kuka on sinun suosikkisi?

Kommentit (1)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Arild Midthun ja Rodriques ovat minustakin parhaat Akkarin nykypiirtäjät!

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat