Ankkalinnalaiset tuskin ymmärtävät, kuinka hyvässä asemassa he ovat, kun pienimmistä murheista (leivänpaahtimen hajoaminen) aina suurimpiin (aikamatkaaminen) löytyy ratkaisu Pelottoman keksijänverstaasta!

Olen monet kerrat muistanut kehua yksisivuisia, mutta kunnianosoitukset pidempiä sarjoja kohtaan ovat aina hukkuneet jonnekin ajatuksen ja tietokoneen välille. Nyt saan kuitenkin korjattua tämän virheen, kun MM-kisat potkaistiin käyntiin tämänviikkoisesta Akkarista alkavassa jatkosarjassa Mitalimeteli, jonka onnistuneesta kuvituksesta vastasi Ferraris. Viimekertaisen futiskirjoitukseni jälkeen päätin visusti, että se aihe saisi jäädä nyt ainakin loppuottelun mitalijuhliin asti, mutten silti voi olla kehaisematta käsikirjoittaja Paul Halasin taitoa yhdistää 12 sarjakuvasivun sisään jalkapallon MM-kisoja, ensilantin katoamista, Kulta-Into Piitä, mitalivarkautta, Ankkojen kiinnijäämistä (kahteen otteeseen) ja montaa muuta eri tapahtumaa. Välillä tuntui, että Ankka-perheellä on jopa liian kova vauhti päällä näin meikäläisen makuun, mutta sarjan genovalaiskuvittaja ja englantilaiskäsikirjoittaja pitivät kyllä visusti huolen, että jo seuraavassa ruudussa vauhdin hurma laski taas sopiviin sfääreihin.

Lehti sukelsi myös erilaisien keksintöjen ja keksijöiden maailmaan. Pelle Peloton tuntuu olevan nykyään vakiokasvo Akkareissa ja vierailevatkin nerot pääsevät yhä useammin lehden sivuille. Ankkalinnalaiset tuskin ymmärtävät, kuinka hyvässä asemassa he ovat, kun pienimmistä murheista (leivänpaahtimen hajoaminen) aina suurimpiin (aikamatkaaminen) löytyy ratkaisu Pelottoman keksijänverstaasta. Tosielämän Pelle Pelottomat saa ilmoittautua - palkkaa ankkalinnalaiseen tapaan ei tietenkään tule.

Roope-setä joutui muideun ankkalinnalaisen tavoin kamppailemaan ongelman, josta moni meistä suomalaisista vielä vain haaveilee, kanssa sarjassa Hikinen iltapäivä. Helle oli laskeutunut häiritsemään niin Roopen kuin Akunkin työntekoa ja keksintöjen avulla siihen pyrittiin tuomaan ratkaisua. Kuten usein Akkarin tarinoissa, myös tässä tapauksessa jouduttiin toteamaan, että liian monimutkaisista vekottimista ei ole kuin harmia - paras viileydentuoja on ehdottomasti vanha kunnon viuhka (ainakin jos saa palkattua jonkun heiluttamaan sitä).

Myös Pelle pääsi todistamaan keksijäntaitonsa seuraavassa sarjassa. Energiapulan kanssa taisteleva pormestari kutsui keksijäneron ratkaisemaan tuulivoimaongelmaansa, mutta Pellepä päättikin laittaa energian kiertämään, eikä ratkaisu lopulta ollutkaan niin järkevä.

Kommentit (5)

Olen itsekin huomannut että Pelleä on alkanut tulla Akkareihin hiukan enemmän, ja sehän on hyvä asia (ainakin omasta mielestäni), koska Pelle sattuu kuulumaan suosikkihahmoihini. Kumminkin Häntä saisi esiintyä vielä hiukan enemmän.

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Ups, päässyt itseltäni vähän unohtumaan Aku Ankan lukeminen...kaksi edellistä Aku Ankkaa lukematta ja kun tänään tulee uusin niin 3 lukematta. Pitäisi kyllä jossakin välisssä ehtiä.

Vierailija

Viime lehdessä oli hyvä ja huono puoli! Liite oli loistava mutta johtosarja surkea!(Anteeksi mielipiteeni!)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat