Aku Ankka on kaiketi jollain lailla kuuluisa nimiväännöksistään, joita rustaamme enemmän tai vähemmän säännöllisesti lehden sivuille.

Aku Ankka on kaiketi jollain lailla kuuluisa nimiväännöksistään, joita rustaamme enemmän tai vähemmän säännöllisesti lehden sivuille. Puhekuplissa ne ovat itse asiassa harvinaisempia, mutta taustat suorastaan pursuavat erilaisia varsin helposti tunnistettavia väännöksiä.

Meiltä on usein kysytty, miten väännökset syntyvät. Metodeja on monia, enkä ryhdy ihan kaikkia ammattisalaisuuksiamme paljastamaan, mutta näin maanantaista suopeutta pursuten innostuin lehteilemään painosta tullutta Aku Ankan numeron 37 lämpimäistä ja silmiini tarttui aimo liuta hupaisia väännöksiä.

Kaikkein klassisin tapa tehdä julkkisnimiä on kääntää suoraan suomeksi koko nimi tai vain osa siitä. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa näyttelijä Clint Itäpuu. Samalla tavoin voi etsiä käännöksen lisäksi jotain alkuperäiseltä nimeltä kuulostavaa ja tehdä siitä keitos, esimerkiksi muuttoliike Vihtori Tamminen.

Pelkästä äänteellisestä samankaltaisuudesta saa myös kelpo väännöksiä James Pöntti -linjalla. Joskus väännös syntyy vain yhtä kirjainta muuttamalla, esimerkiksi Hotelli Peurahuone on ihan lysti. Samoin synonyymeistä voi kaivella hyviä, varsinkin lehdille tai liikkeille sopivia väännöksiä kuten aikakauslehdet Virne ja Hups.

Joskus väännöksellä ei tarvitse olla mitään tekemistä alkuperäisen nimen kanssa, mutta silti te lukijat tiedätte, mihin me täällä toimituksessa apujoukkoinemme olemme yrittäneet viitata. Ensi keskiviikon numerossa on väännelty muutamia tunnettuja telkkariohjelmien nimiä edellä mainittuun tapaan, mutta yksi nimi ei suoraan viittaa juuri mihinkään. Olen silti varma, etä liki jokainen tunnistaa, kenen haastatteluun Aku lopulta pääsee.

Välillä teemme toki niin kryptisiä nimiväännöksiä, että olemme itsekin yhtä pihalla kuin kuvan Hessut.

Kommentit (28)

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Monta kertaa keksimänne nimiväännökset ovat hyviä ja hauskoja ja ei kukaan varmaan sentäs niin pihalle ole kuin nuo kuvan Hessut :)

Vierailija

Mahtavia nuo teidän nimiväännökset! Parhaimpia ovat Ami Nassikka ja alfred Hitsikokki.

Ankkarock
Liittynyt14.5.2008

Teette loistavia nimiväännöksiä. Parhaat nimiväännökset lukee aina parhaiten akuankasta. parhaimpia ovat muunmuassa: Teräspekoni, Ami Nassikka ja James Pöntti jne..

Vierailija

Teillä on kyllä hauskoja nimiväännöksiä aina kehitetty... Mm. Donald Inho ja monia muita hyviä. Odotan jo innolla huomista lehteä...

Vierailija

Minäkin pidän nimiväännöksistä, mutta en välttämättä tunnista "oikeata" ihmistä siitä, Ladonnan tunnistin sentään aika äskeittäin olleessa lehdessä.

Vierailija

Minäkin pidän nimiväännöksistänne. Ne ovat yleensä todella hyviä. Stuart Baxterista on hyvin tehty Turo Paksuterä. Jos olette joskus noin pihalla kuin kuvan Hessut, niin kyllä te silloin ihmettelette asiaa kovasti!

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Ilmeisesti meni läpi paljastusten jakelun vähentäminen. Harmi! Tällä hetkellä tiedän huomisesta H-hetkestä koulun jälkeen vain, että läpyskä sisältää nimiväännöksiä.

Vierailija

Vähän enemmän olisi voinut paljastaa seuraavasta Akkarista. Harmi, kun niin moni haluaa vähemmän paljastuksia. Mutta tosiaan, nuo nimiväännökset ovat aina hauskoja, kuten James Pöntti tai Ladonna.

Vierailija

Heh, minä olen melkein aina saanut, edes jonkin laisen tolkun, mitä yritätte kertoa...Kaikki versiot James Bondista on ollut hyviä, Nigthvis = yö vissy, Arja Koriseva = Tarja Horiseva...heh...Franz Shubralent = Suu Pertti... Heheh, teillä on mukava ja täyteliäs mielikuvitus siellä toimituksessa... :D

Vierailija

noi väännökset on just hauskoja. :) muistan että on ollu Ladonna ja Aprilli Lavonen.:D

Vierailija

Nimi väärennökset on tosi hauskoja, ja ne sopii akkariin täydellisesti. Esim. Laardi ja Robert Mysli ovat tosi hassunkurisia!

Vierailija

Kyllä nuo nimiväännökset ovat metkoja! Itse en ole tosin hyvä keksimään niitä... Tuo ylläoleva kuva Hessuista on hauska.

Vierailija

Juu nimiväännökset on huippuja. Esim. Ladonna oli hyvä väännös Madonnasta. :D Hyvä!

Vierailija

Jes!Murry tuli!No,alotetaanpa arvostelut.Vicarin tarina luonnollisesti todella hyvä.Sille pisteitä ropisi 9,2.Murry ylsi suunnilleen samaan tasoon Vicarin kanssa.Pisteitä Murrylle tuli 9,1.Sitten tuli Bernado ja Hiawatha!Se oli karmeaa luettavaa!Pisteitä vaan 4,3.Motan tarina oli yllättävän hyvä!Sille arvosana 8,5.Ja sitten Petrossikin löi Bernadon!Yksisivuiselle tarinalle pisteitä 5,7

Vierailija

Minusta nimiväännökset ovat aika hauskoja, esim: James Pontti tai Ankkildo.En olisi uskonut että toimitus osaa tehdä niin hauskoja nimiväännöksiä.

Vierailija

Nimiväännökset ovat tosi kekseliäitä, kuten nämä kolme: Eemu Selaani, Ernesti Hämminkivei ja vihtori de Sika.

Vierailija

Teillä on aina ollut hyviä, ja hauskoja sekä "repäisevän" narujuja tuovia nimiväännöksiä. Luin jonkun vanhan tarinan, jossa oli James Bond heppu jatkotarinassa. Hänet oli muutettu James Pontiksi. Varmaan tuo sama henkilö, mistä kerroitte. Murryn piirtämä Hessu-tarina oli varsin hupaisa. Perinteikästä hessu-tyyliä.

Vierailija

Olen nähnytkin joissain kohdissa tv ohjelmista tuttuja hahmoja joilla on LÄHES sama nimi ja se on aina kiinnostavaa!

Vierailija

Nimiväännökset on tosi hyviä varsinkin nimiväännös Joonas Kolkasta on Jaahas polkka!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat