Korpivuoren leirikeskuksessa tapahtuu kummia!

Viimeviikkoinen Barks-toivesarja Karhukaruselli ei ollut oma poimintani Carl Barksin kymmensivuisista klassikoista (vaan sivumennen sanoen päätoimittajan, jota aina jaksavat huvittaa blondiperuukki päässä koheltavat ankkalinnalaiset!), enkä toimitustyötä aloittaessani siis heti muistanut, kuinka riemukkaasta tarinasta on kyse.

Asetelma on tuttu: Tupu, Hupu ja Lupu haluavat kujeilla Akun kustannuksella, Aku yrittää tehdä ennakoivan vastaiskun, ja tapahtumat lähtevät etenemään hallitsemattomasti kuin alamäkeen vyöryvä lumipallo. Karhukarusellissa omaa lisämaustettaan tarinaan tuovat niin leirintäalueella vieraileva kuvernööri Sikonen seurueineen kuin Hannu-serkkukin, joka toimii kyseisen leirin vartijana. Miten Hannu on muuten erehtynyt ottamaan vastaan ihan ihka oikean työpestin – joskin minimaalisen vähän rasittavan sellaisen? Hänhän on alvariinsa kehuskellut, ettei ole tehnyt päivääkään rehellistä työtä. Tämä ristiriita on aina askarruttanut minua.

Alkuperäisessä sadussa Kultakutri ja kolme karhua Kultakutrin hahmo ärsytti minua lapsena perin juurin. Näin hänet hemmoteltuna pikkuprinsessana, joka lupaa kysymättä otti mitä sattui haluamaan. Kultakutri-Aku toimii hänkin hetkittäin aika moraalittomasti. Vai mitä tuumaatte siitä, että päästyään mökkiin karhuilta karkuun hän heittäytyy tyytyväisenä sängylle lepuuttamaan sen sijaan että auttaisi pojatkin turvaan? On siinä meillä varsinainen holhooja!

Tarinan jokainen ruutu on oma hilpeä pienoistaideteoksensa. Esimerkiksi Akun ja Hannun taisto tussarin kanssa, hätääntynyt kuvernööri Sikonen peruukki päässään anomassa armoa hämmentyneen oloiselta mesikämmeneltä ja viimeisellä sivulla savupiipusta putkahtanut ”skunkki” naurattavat kerran toisensa jälkeen. Oli se Barks vain nero!

Kommentit (1)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat