Tuoreimmasta Aku Ankka -lehdestä voi lukea Carl Barksin klassikon Ennusuni (The Unorthodox Ox), jossa nähdään yksi kaikkien aikojen katastrofeista – ja kenelläpä muulla on näppinsä pelissä kuin Akulla.

Ennusuni valikoitui tämän kuukauden Barks-klassikoksi minun toiveestani. Sarjaa ei ole nähty Akkarin sivuilla sitten vuoden 1975, joten on jo korkea aika saattaa se nyky-Akun lukijoiden tietoisuuteen. Itse olen lukenut tarinan taatusti kymmeniä kertoja Aku Ankan parhaita -albumista numero 15.

Sarja julkaistiin ensimmäisen kerran Walt Disney's Comics and Stories -lehdessä vuonna 1955, ja – yhdysvaltalainen kuin on – siinä on havaittavissa muutamia rapakon taakse yhdistettäviä piirteitä. Esimerkiksi alkuruutujen kyynärän korkuiset pancake-pinot ja niiden päälle valutettava siirappi. Moisen aamiaisen rinnalla kaurapuuro voisilmällä kalpenee kummasti.

Tämä(kin) mestari Barksin tarina on mitä oivallisin, mutta ikimuistettavan siitä tekee Akun kauhistunut ilme posliinihallin ovella (sekä ne kymmenet lukukerrat).

Kommentit (1)

Zeleck
Liittynyt18.9.2014

En tiedä olenko ymmärtänyt jotakin väärin , mutta usimmassa akkarissahan on Barksin "kamalaa kasvoippia" tarina eikä "ennus uni" ??? Ihmettelin vaa. :D

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat