Kaupoissa kävijät ovat jo parin viikon ajan saaneet pakoilla Taikaviitan tuimaa tuijotusta. Uuden Teemataskari 31:n nimi on Salaiset aseet, ja sen kannessa komeilevat sankarin itsensä lisäksi tämän apuvälineet, joita myös vempaimiksi, vehkeiksi tahi vipstaakeiksi kutsutaan. Kirjan sisältä taas löytyy kaksitoista tarinaa sekä kahdeksansivuinen katsaus Taikaviitan varustekätköjen salaisuuksiin.

Viitta esiintyi ensi kerran vuonna 1969 Guido Martinan käsikirjoittamassa ja Giovan Battista Carpin piirtämässä tarinassa Akun hahmonvaihdos – ja siitä pitäen lukuisat taiteilijat ovat kartuttaneet sankarin asearsenaalia mitä mielikuvituksellisimmilla laitteilla. Nykyään Taikaviitalla luulisi jo olevan kaikkea, mitä kuvitella saattaa, mutta aina löytyy joku, joka kykenee keksimään lisää kojeita – Pelle Pelottoman avustuksella tietysti. Tässä teoksessa tuotekehittelyn saralla ansioituu eritoten käsikirjoittaja Nino Russo, jonka kynästä karannut Kivikova kauppamies tyrkyttää Viitalle muun muassa lian- ja luodinkestävää kenkävoidetta, josta on 715 eri värivaihtoehtoa.

Pelkkää välineurheilua Taikaviitan elämä ei sentään ole: isoa roolia sankarimme taistoissa näyttelee myös hänen omintakeinen oveluutensa sekä oikutteleva onnensa. Näiden aika lailla vaihtelevien variaabelien takia on kuitenkin hyvä, että Taikaviitalla on turvanaan Pelle ja Pellen nerous. Näin on ollut hahmon syntymästä saakka, ja näin on toivottavasti aina oleva. Aika surkeasti nimittäin uhkaa käydä, kun sankari ajautuu riitoihin hovihankkijansa kanssa tarinassa Tee se itse -supersankari ja yrittää pärjätä omin neuvoin kovassa alamaailmassa. Taikaviitalla on toki yksinäänkin asennetta, jolla luulisi yltävän uskomattomiin urotöihin, mutta vasta Pellen avustuksella viitan kantajasta kuoriutuu todellinen supersankari.

 

Tämän Teemataskarin tarinoista vanhin ja omasta mielestäni kiehtovin on kaikkien aikojen toinen Taikaviitta-tarina, jonka Guido Martina ja Romano Scarpa tekivät vuonna 1970. Sarja sai tässä julkaisussa uuden nimen Naamiosankarin karmea kosto – ja juuri sitä se on! Kirjan muissa sarjoissa kuvataan sankarin myöhempiä vaiheita, ja tarinoista viisi nähdään nyt Suomessa ensi kertaa. Toimitus toivottaa viihdyttävää ja välineellistä lukukokemusta!

Kommentit (6)

Vierailija

Hauska tuo Taikaviitta on, mutta pojat ovat melkein löytäneet Taikaviitan majapaikan

Turha
Liittynyt27.1.2013

Muistaakseni yhdessäö tarinassa pojat tiesivät, että aku on taikaviitta, mutta se unohtui niillä mikä-ihme-lie-puillereillä.

-Turhia topiceja jo vuodesta 2013!

Vierailija
turhamies15

Muistaakseni yhdessäö tarinassa pojat tiesivät, että aku on taikaviitta, mutta se unohtui niillä mikä-ihme-lie-puillereillä.

Mäki muistan ton! Ja se sun "mikä-ihme-lie-pillerit"  taitaa olla UhKa pillereitä (ehkä)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat