Eilen putkahtaneesta Akkarista löytyy hauska yksityiskohta.

Eilen putkahtaneesta Akkarista löytyy hauska yksityiskohta. Mieleen tulee aivan, olisiko Suomen ikioma ankkapiirtäjä Kari Korhonen ottanut mallia Argentiinan mestarilta Daniel Brancalta. Ylempi kuva on Korhosen sarjasta 7.50 Ankkalinnasta, josta muuten löytyy viittaus myös melko samannimiseen Agatha Christien romaaniin. Ne, jotka ovat Christiensä lukeneet tai televisioversiot katselleet, huomaavat sen varmasti. Alempi kuva on puolestaan Brancan taiteilema. Mestarikin voi vallan hyvin ottaa mallia mestarilta.

Keskusteluissa on tällä viikolla pohdittu William Van Hornin piirrosjälkeä ja käsikirjoituksia (huomaattekos, lukijat, toimitus käy aina silloin tällöin lueskelemassa teidän aatoksianne) – joten eikös sopivasti Kari Korhosta seuraa lehdessä tällä viikolla Van Horn! Itse pidän Van Hornin ankoista, vaikka ne ovatkin jotenkin – miten sen nyt muotoilisi – muovailuvahamaisia. Mutta ehkä hänen persoonallinen tyylinsä piirtää onkin se, mikä minua viehättää. Mene ja tiedä. Toivottavasti Unkka T. Kumiankan sekoilut eivät nyt pilaa lukuelämystä niiltä, joille Van Horn aiheuttaa hiusten repimistä, vaan mieluisaa luettavaa löytyy joko Van Hornia edeltävästä Korhosen sarjasta, Milletin piirtämästä Pellestä tai Manriquen jatkiksesta.

Ankkamaisia lukuhetkiä kaikille!

Kommentit (17)

Don McAnkka
Liittynyt26.10.2009

Heh! Aivan samanlaiset Akut! : D

Tämän viikon lehti oli muuten lähes pohjanoteeraus, Korhosen tarina pelasti lehden, joka oli muuten täytetty tarinoilla, jotka olivat __surkeita__! Lehden taso on laskenut taas 2000- luvun tasolle! Ei näin!

Vierailija

No jopas, muistankin nyt tuonkin Brancan taiteileman tarinan, ja kappas vain, ihan samanlaiset Akut löytyy! : D

Korhosen tarina oli hyvä, kuten myös Van Hornin piirtämä. Minä pidän Van Hornista kovasti, hyvä piirtäjä, ja omalaatuinen, miksiköhän hän piirtää joka tarinaan kärpäsiä? :P

Pelle-sarja oli kohtuullinen, ja jatkosarja ihan hyvä, vaikka loppuikin epäjännittävään-kohtaan.

No, hyvä akkari, keskiarvollaan (Minun antamalla, kts. Uusin Aku Ankka-lehti-topic) tällä hetkellä nousee ylimpien joukkonn tältä vuodelta. (:

OP kuittaa.

Vierailija

Minusta tuo Korhosen sarja ei edes ollut mikään huippu. Liian tavanomainen ja ehkä hieman tylsä. Van Hornin tarina oli ok, vaikka hieman sekava ja Pelle-minisarja suoraan sanottuna surkea. Onneksi lehdessä oli hyvältä kuulostava jatkis.

Vierailija

Itsekkin mietin noiden hahmojen yhden näköisyyttä, sillä olen lukenut tuon Brancan piirtämän stoorin. Senhän on muuten kirjoittanut Korhonen.

AKU-97

Vierailija

Olen miettinyt tuota sannäköisyttää mutta en tiedä onko hän piirtänyt mallista.

Vierailija

ajattelinkin että onko tuo Kari Korhosen tarinan nimi sattumaa vai tarkoituksella. Itse nimittäin olen lukenut kyseisen Agatha Christien dekkarin!

Af1
Liittynyt11.5.2008

Joo, itsekin olen lukenut kyseisen kirjan.. (P.S. Olen 5kk aika epäaktiivinen, mutten tauolla!)

Vierailija

Van Horn piirtelee mielellään ruutuihin itikoita, koska kesäisin niitä lentelee hänen työhuoneessaan. Ilmeisesti ne siis tuovat hyvän tunnelman sarjoihin. Tai ainakin jotain sinne päin :P En muista tarkasti, mistä olen tuon lukenut, olisiko ollut joku Akkari.

Itse en kyllä hirveästi tykkää kummankaan Van Hornin piirroksista, ja varsinkin Unkka Kumiankka on ärsyynnystä herättävä hahmo.

Touhula
Liittynyt25.8.2008

En kyllä olisi ilman tätä blogia huomannut kyseistä yhtäläisyyttä. Mutta näinhän tuo näyttää olevan. Tuo Brancan kuvahan löytyy myös hänen Ankantekijät-kirjan takakannesta.

Vierailija

*Kultu*, totta. Van Horn piirtelee itikoita joihinkin ruutuihin, joka ei minusta ole ollenkaan paha asia. Itse pidän Van Hornin tyylistä, vaikka ei olekaan lempipiirtäjäni. Kuvat tosiaan näyttävät samanlaisilta. Olen lukenutkin molemmat tarinat. Toimitus nokitti jälleen kerran!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat