Kuukauden Barks-klassikossa Aku ja pojat laukkaavat kilpaa.

Keväällä Aku Ankan toimituskunta istahti yhdessä kahvipöydän ääreen ja päätti latoa loppuvuoden Carl Barks -klassikot kalenteriin. Jokainen sai ehdottaa muutamaa omaa suosikkiaan. Kriteereinä sarjoille oli, että niiden tuli olla kymmensivuisia ja edellinen julkaisu Aku Ankka -lehdessä pitäisi olla mahdollisimman

hamassa menneisyydessä. Koska näin heinäkuun lopulla yleisessä tapahtumakalenterissa komeilivat olympialaiset, ajattelimme, että lehden numero 30 Barks-klassikko olisi jollain tavalla sidoksissa urheiluun.

Luupäälaukan säännöt eivät aivan istu rehtiin urheiluhenkeen, mutta hevosurheilusta sarjassa ainakin on kyse. Siispä tämä Barksin uran alkutaipaleelta oleva toivesarja nähdään nyt. Barksin ankat hakevat selvästi vielä muotoaan – mestarin myöhempiin tarinoihin verrattuna Akun kaula on vielä silmiinpistävän pitkä ja poikien posket näyttävät olevan aivan kuin maapähkinöitä pullollaan. Jos hahmot eivät vielä ole tuttuja barksmaisia itsejään, naurettavia tilanteita mestari on kuitenkin osannut jo ympätä käsikirjoitukseen melkoisen liudan.

Asetelma on Huonossa häviäjässä (The Hard Loser) varsin klassinen – Aku haluaa päihittää pojat. Ankkaperheen huoltajalle kisan säännöt, joissa kaikki on sallittua, sopii kuin nenä päähän. Niinpä kieroilu käynnistyy jo ennen kuin lähtölaukaus on ennättänyt kajahtaa. Poretabletteja hepan rehukaukalossa, opasteiden kääntämistä, olkinukkeja ruohikossa, hevosen hilaamista heinäsuovan päälle… Ei ihme, etteivät ankanpojat aio äänestää Akua vuoden parhaaksi sedäksi. Mutta turvoksissa oleva koni ja laitumen heinäsaaliista uutta pontta saanut Henttunen saavat kyllä hymyn nousemaan huulille, jos Akun juonittelut eivät sitä tee.

Eilen, kun naputtelin kasaan Sohvaperunasta lihaskimpuksi -artikkelia, tajusin, että Höyhensarjan mestari (Bubbleweight Champ) vuodelta 1964 olisi myös mainiosti kelvannut heinäkuun viimeiseen lehteen. Kyseinen sarja on nimittäin nähty Aku Ankassa viimeksi vuoden 1965 numerossa 47. Olisikohan jo aika uusintakierrokselle?

Kommentit (6)

tupu,hupu,lupu ja rupu
Liittynyt8.2.2011

Todella kiinnostava blogi!

Itse tarina oli ihan perus tyyliä Barksilta, mutta jotenkin se tuntui hieman oudoltakin, kuten LäPä tuossa äsken sanoi. Olisin ehkä odottanut vähän parempaa tarinaa..

Lucar
Liittynyt10.3.2012

Barksin sarjat ovat usein outoja, mutta tässä esimerkiksi Aku hylkää mahdollisuuden voittaa reilusti ja jopa poistuu hevosensa selästä kiusatakseen poikia :D

snʇıoɾɹıʞǝll∀

Vierailija
Lucar Nro. 1

Barksin sarjat ovat usein outoja, mutta tässä esimerkiksi Aku hylkää mahdollisuuden voittaa reilusti ja jopa poistuu hevosensa selästä kiusatakseen poikia :D

Nii, Barksin tarinat ovat joskus ihan sekoja, Aku vähän kiusas poikii! :/

Ajatelkaa, jos mä oisin ollu Tupu, Hupu ja Lupu, ois vähä sattunnu! :-D

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Minusta se outous oli juuri hyvä asia tarinassa!

~ Tanelikymppi

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat