Kuten viikon Akkaristakin saitte lukea, Korakrumin ruhtinas on ensimmäinen käsikirjoitus, jonka Barks antoi muiden piirrettäväksi jäätyään eläkkeelle.

Kuten viikon Akkaristakin saitte lukea, Korakrumin ruhtinas on ensimmäinen käsikirjoitus, jonka Barks antoi muiden piirrettäväksi jäätyään eläkkeelle. Varmistaakseen näkemyksensä päätymisen myös lehtien sivuille, hän teki käsikirjoitukseensa huomattavan tarkat luonnokset.

Akkarissa on tuore Daan Jippesin versio, jossa taidokas Jippes pyrkii toteuttamaan Barksian alkuperäisen idean piiruntarkasti. Aikanaan taas sarjan toteutti Tony Strobl, joka ei ollut tunnettu piirrostyylinsä yksityiskohtien rikkaudesta...

Pidemmittä puheitta, tehkää vertailut itse! Valitsin katseltavaksennen kolme varsin erityylistä sivua.

Kommentit (51)

Vierailija

Kiitos näistä kuvista! Erittäin mielenkiintoisia nämä versiot. Jippesin versio paaaljon lähempänä Barskia kuin Stroblin.

Ööh... Tuossa näkyy kylläkin vain Laputa-linna taivaalla -elokuvan kuva! Ei mitään Aku-kuvia. Olen tainnut lukea tarinan Stroblin tekemänä.

Vierailija

Kyllä Jippesin versio on minusta paljon parempi. Pidän myös muistakin Jippesin kuvittamista Barks-tarinoista, minusta miesten tyylit sopivat hyvin yhteen. Vaikka eipä Stroblkaan mikään huono piirtäjä sinäänsä ole.

Vierailija

Mielestäni Jippesin luonnokset ovat parempia. Tony Stroblin tyylistä en niin paljon pidä.

Vierailija

Tarina oli hyvä. Kun seurasin Barksin ja Jippesin luonnoksia huomasin hieman pieniä eroja.

Vierailija

Minusta Stroblin tyyli on vähän....."kulmikas" joten joskus luonnos on parempi kuin itse sarja.

Vierailija

Nostalgiaa... kyllä penskana toi Stroblin tyyli putosi ihan hyvin, mutta nyt arvostaa kyllä enemmän Jippesiä: enemmän yksityiskohtia, luonnetta ja irrottelua. Toisaalta voi ajatella, että Stroböl jätti enemmän tilaa omalle mielikuvitukselle.

Vierailija

Toi on varmaan ihan kiva mutta meille se tulee varmaan vasta ensiviikon perjantaina. Meille akut tulee aina noin kymmenen päivää myöhässä :( :(

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Kiitos, toimitus! Juuri tätä kaipasinkin keskelle kiireisintä koe-rumbaa. Oli [b]todellakin[/b] ilo lukea Korakumin ruhtinas. Tätä lisää vain, ainakin minulle kelpaa, vaikken kaikkein kovin Jippes-fani olekaan. Käsikirjoitus teki tästä sarjasta loistavan. Kiitos, Barks!

Vierailija

Tässä mielipiteeni piirroksista: Strobl: 7- Jippes: 10- Kiitos Barks mahtavasta tarinasta!!! :D

Vierailija

Kyllä Carl Barks vei jälleen kerran voiton. Korakarumin ruhtinas oli kyllä hyvä tarina, mutta ei ehkä ihan paras.

___Aku Ankka___
Liittynyt17.6.2008

Mun mielestä itse tarina oli kokonaisuudessa hyvä ja piirroksista antaisin nyt arvosanoiks ehkä Stroblille 9- ja Barksille ehkä 9+. Mun mielestä Stroblillakin on tässä tosi hyvää kynän jälkee vaikka en ite nyt mitenkään erityisesti oo Strobl fani, ja onhan myös Barksillakin todella hienot piirrokset.

Tämmöinen vanha sivujen käyttäjä joka täällä käy piipahtamassa silloin tällöin!

Vierailija

Daan Jippes on parempi piirtäjä kuin Tony Strobl ja Carl Barks mutta ei nekään huonoja piirtäjiä ole. Hyvä tarina muuten tuo Korakarumin ruhtinas. :)

Vierailija

kaikki piirtäjät on hyviä, etten tiedä mikä on hyvää ja mikä huonoa ja toi tarina on hyvä

Vierailija

Tarina tosi hyvä ja Jippesin Barksmainen tyyli sopi tarinaan täydellisesti,tai ainakin paremmin kuin Tonyn.

Vierailija

Oli kyllä hyvä tarina hyvä tuo Jippesin tyyli ainakin sata kertaa parempi kuin Tonyn.

Vierailija

Minun mielestäni Jippesin ja Barksin tyylit ovat paljon parempia kuin Stroblin versio. Ensimmäisen kerran kun näin Stroblin piirroksen, ajattelin heti, että se oli tylsä, mutta täytyyhän muistaa, että hän on legenda.

Vierailija

Omasta mielestäni Barksin ja Jippesin luonnokset ovat parempia luonnollisesti yksityiskohtien vuoksi, mutta Stroblin teoksissakin on oma viehätyksensä. Stroblin puhdasversio on kyllä melko saman näköinen kuin Jippesin ainakin näiden kolmen sivun perusteella.(Yksityiskohtia lukuun ottamatta.

Vierailija

Omasta mielestäni Barksin ja Jippesin luonnokset ovat parempia luonnollisesti yksityiskohtien vuoksi, mutta Stroblin teoksissakin on oma viehätyksensä. Stroblin puhdasversio on kyllä melko saman näköinen kuin Jippesin ainakin näiden kolmen sivun perusteella.(Yksityiskohtia lukuun ottamatta.)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat