Hämärän tullen toimituksessa on hiljaista... Pieni ja hento tuulenvire pyyhkäisee valkoisen nenäliinan alas pöydältä... Arkistokaapin ovi narahtaa... Olkapäälle laskeutuu hyinen koura... Hui hirvitys, sehän on...

Ei syytä huoleen. Mikään haamujengi ei ole vallannut Aku Ankan toimitusta, vaan tutut naamat täällä ahertavat sarjakuvan parissa. Lokakuu on kuitenkin lopuilaan, ja illat pimenevät vikkelästi, mikä luo otollisen tunnelman kummitustarinoille. Ainakaan vielä sarjakuvakirjatoimittajien hiuspehko ei kuitenkaan ole valahtanut säikähdyksestä valkoiseksi, vaikka kirjava katras aaveita ja hirviöotuksia vilahtelee myös uutukaisessa Taskarissa numero 396, Lorun loppu.

Lokakuun loppu on eri puolilla maailmaa ollut myös sadonkorjuujuhlien eli kekrien aikaa. Ennen vanhaan uskottiin, että juuri tähän aikaan maan päällä liikuskeli henkimaailman olentoja. Kekriperinteistä ja kristillisestä pyhien päivän perinteistä on nykymuotoonsa kehittynyt myös varsinkin Amerikassa suosittu halloween.  Se jos mikä on noitien, kummitusten, irvistävien kurpitsojen ja muiden hirvitysten juhlaa. Myös Ankkalinnassa sonnustaudutaan usein lokakuun lopussa naamiopukuihin ja kierretään ovelta ovelle karkkien toivossa Amerikan malliin. Ankkalinnalaisen perimätiedon mukaan joka tuhannes vuosi kaupungissa hiippailee halloweenin aikaan myös ihka oikea hirviö. Tällä kertaa kummajainen on päättänyt kunnioittaa läsnäolollaan Taavi Ankan kotia, ja isäntä suhtautuu vieraaseen kuten järkevä tiedemies ainakin.

Myös Aku pääsee uutuustaskarissa tekemään tuttavuutta aaveiden kanssa, kun Roope-setä tuuppaa hänet keskelle kokonaista aavekylää. Ensi säikähdyksestä selvittyään Aku talsii aaveiden joukossa muina ankkoina. Jos kummitusten seura houkuttaa sinuakin, kannattaa marraskuun pimeiden iltojen ratoksi kaivaa esiin koko ankalliskauhun klassikkotrilogia, Taskarin teemanumeroissa 4, 16 ja 25 ilmestynyt Munaaja-sarja. Hiuksianostattavista kokoelmista uusin, Munaajan veljenpoika, on julkaistu vuonna 2011. Se sisältää karmivan komean kokoelman muun muassa Romano Scarpan, Giorgio Cavazzanon, Giovan Battista Carpin ja Giulio Chierchinin piirtämää kauhusarjakuvaa.

Ei yksi tai kaksi haamua vielä haavaa tee. On siis vain mukavaa, että Ankkalinnan kaduilla on tilaa myös noidille, hirviöotuksille ja miksei joskus kummituksillekin. Kunhan ovat ystävällistä laj... KÄÄK!

Kommentit (7)

Vierailija

Olis kyllä mahtavaa saada joku halloween-erikoistaskari tai vaikka kauhusarja ihan aku ankka-lehteen..

Taikkis1
Liittynyt3.7.2012
tarkanmarkanvartija

Olis kyllä mahtavaa saada joku halloween-erikoistaskari tai vaikka kauhusarja ihan aku ankka-lehteen..

On tullu jo halloween liite

Vierailija
LäPä7*

tarkanmarkanvartija, olisi todella kiva saada sellainen erikoistaskari! :)

jep.

Vierailija

HA JA HA! KUULIN,ETTÄ AKU ON TAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSS                        IHAN NALKISSA

Rapkissa
Liittynyt19.7.2012
murphypuppy

HA JA HA! KUULIN,ETTÄ AKU ON TAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSS                        IHAN NALKISSA

Capsille jäi vai?Ei näyttäisi liittyvän hirveästi aiheeseen.

T:Rapcat ja muut kotimaiset

ZeroZeroSeven
Liittynyt3.12.2012
tarkanmarkanvartija

Olis kyllä mahtavaa saada joku halloween-erikoistaskari tai vaikka kauhusarja ihan aku ankka-lehteen..

Kannatan lämpimästi! :D

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat