Viikon Akkarissa nähtiin ensi kertaa Carl Barksin klassikkoseikkailu Kultaisten kattojen kaupunki.

Aiemmin seikkailu on toki nähty Taskarissa 50 ja Barksin kootuissa, mutta itse viikkolehdessä nyt ensi kertaa. Vaikka sarja onkin Barksin arvostetuimpia, ei kyse ole muusta kuin puhtaasta sattumasta. Pitkiä sarjoja kun emme halua pätkiä lukunautinnon takaamiseksi.

Joululoman kunniaksi lehteilin tuoretta hankintaani Carl Barks and the Disney Comic Book: Unmasking the Myth of Modernity - kirjaa, ja siellä oli tehty muutamia kiintoisia huomioita Kultaisten kattojen kaupungista. Monissa sarjoissa Barks osoittaa lievää ylenkatsetta 50-luvulta alkanutta nuorisomusiikin valtakautta kohtaan, mutta tässä sarjassa hänen huomionsa osoittautuvat hämmästyttävän kestäviksi. Liekö Barks istuttanut itsensä Roopen damaskeihin, kun Akun nauhurista kaikaa Kengättömän kulkurin musiikin pauhu, mutta universaaliksi kieleksi ja yhdistäväksi tekijäksi musiikki kuitenkin osoittautuu. Jopa kaukaa viidakosta löytyy faneja rummutukselle! Samoin Barks osoittaa, miten popmusiikki jyrää alkuperäiskulttuurin, ja jossain mielessä niin on tapahtunutkin. Nykypoppareiden kotkotukset kun saavuttavat maapallon etäisimmänkin kolkan hujauksessa.

Myth of Modernity -kirjan mukaan myös Roopen tavat tehdä kauppaa eivät Barksin mukaan kestä lähempää tarkastelua. Myyhän Roope jotain tuiki tarpeetonta riistohintaan länsimaisista härpäkkeistä säästyneelle hallitsijaparalle. No, siinä suhteessa globalisaatio on jyrännyt meidät jo moneen kertaan eikä ole helppo sanoa, kuka myy tarpeetonta krääsää ja kenelle...

Mielenkiintoisia taustatarinoita, mutta sarjakuvaelämyksestä kannattaa nauttia sellaisenaan! Jos mainitsemaani kirjaan törmäätte, avaa se joka tapauksessa kiintoisia taustoja moneen Barksin sarjaan, eivät sarjiksetkaan synny ympäröivästä maailmasta irrallaan.

Kommentit (8)

Magia00
Liittynyt23.2.2012

Vihdoinkin tämä tuli! Eilen ei vielä päivällä näkynyt tai sitten en vain löytänyt tätä. Oli hyvä tarina :)

duck26
Liittynyt31.8.2011

Moi, Magia! :)

Joo, tää oli hauska nähdä. Ei tää ihan täyttänyt mun kriteerejä, mutta muuten hyvä tarina.

Erityisesti pidin siitä, kun Roope sanoi sillä kielellä: "Ostaako joku teistä lapsista kamiinan?" ja yksi vastasi "Onko tuo kamiina"

Vierailija

Olihan se kyllä vähän epäreilua kun Roope sai työn sanomalla oman nimensä

evät he Akun kanssa siis ihan tasatilanteesta lähteneet

mutta hauska  tarina

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Alku oli hyvä, mutta minusta tarina ei ollut "sitä hyvää Barksia", vaan oikeastaan aika huonokin tarina. Minua alkoi kyllästyttämään kun Roope, Aku ja pojat vain etsivät asukkaita, ja meloivat Hip Hei- joella. Yleensä Barksin pitkien seikkailu- tarinoiden lopussa jää sellainen tunne että tämä tarina on pakko lukea uudestaan, mutta tällä kertaa ei.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Lucar
Liittynyt10.3.2012

Daniel; millähän sivulla tuommoinen on? He etsivät asukkaita kahden ruudun verran, löytävät niitä, etsivät taas kaksi ruutua ja sitten he päätyvät kultaisten kattojen kaupunkiin. Jos tosiaan 4 ruutua häiritsee noin kovasti, kannattaa jättää sarja sivummalle ja kääntyä yksisivuisten pariin.

snʇıoɾɹıʞǝll∀

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Sivulla 12: 3 ruutua.
Sivulla 16: 4 ruutua.
Sivulla 17: 6 ruutua.
Sivulla 18: 1 ruutu.

Siinä kaikki "melonta-ruudut" Myös sivulla 14-15 oli aikamoista sekoilua. Ja esim. Sivulla 20 oli vain ruutuja, jossa kuului musiikkia, eikä mitään tapahtunut. Ainakaan mitään, mikä olisi tarinan juoneen vaikuttanut. Ainakin 26 ruutua olisi voinut poistaa, jollo8in tarina olisi ollut noin kolme sivua lyhyempi. Ja tuo oli vain yksi syy monista.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Olihan se ihan kiva sarjis, mut toivoisin jotain... kauhua! Nimittäin ihmiset haluavat kunnon kauhua, peukkua ylöspäin jos tykkäsitte ideasta 

Vierailija

Olihan se ihan kiva sarjis, mut toivoisin jotain... kauhua! Nimittäin ihmiset haluavat kunnon kauhua, peukkua ylöspäin jos tykkäsitte ideasta 

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat