Ajattelin aloittaa uuden blogin, jota pyrin päivittelemään tästä lähin joka kuukauden lopussa, kun Akkari-sato on kunkin kuun osalta postilaatikoissa. Saadakseni itseni pysymään ruodussa, päätin valita Kuukauden parhaan Akkari-hetken eri kategorioissa, vähän sen mukaan, mitä neljässä numerossa on tullut vastaan. Toukokuu näytti olleen oiva Aku-kuu!

Kuukauden kansi
Akkarin 20 kansi kutkuttaa ainakin minun nauruhermojani eniten. Yhteen kuvaan saa helposti piilotettua kokonaisen pienen tarinan! Ajatelkaa vaikka Hessun sonnustautumista unelmiensa rodeoretkelle, epäonnisia hevosen selkään nousemisia, uljasta laukkaa kohti sonnia ja taitavaa lasson sinkautusta – ja siinä sitä ollaan! Hollantilainen Gerben Valkema on hienosti pysäyttänyt hetken, ja Hessun... Samoin pollen kaiken nähnyt, lauhkea ilme on paljon puhuva.

Kuukauden ruutu
Kovasti tekisi mieli poimia vanhasta suosikkisarjastani Kohtalokas väriaine jokin osuva kohta, mutta kamppailen itseäni vastaan! Nappaan suosikikseni Touhon julman katseen Akkarista 22, jossa Aku ja Touho tuijottavat halveksuvasti trenssitakkejaan. Al Hubbard oli pienten yksityiskohtien mestari! Akkarissa 19 on hyviä haastajia sarjassa Karskit karjapaimenet.

Kuukauden hurjin
Ikuisen nuoruuden lähde oli varsin perinteinen jatkosarja Paul Halasin ja Marco Rotan tarinamyllystä. Mutta sen ensimmäisen osan viimeinen ruutu! Luin sarjan käsikirjoituksen pari vuotta sitten Egmontilla Kööpenhaminassa, ja silloin tilanne oli vielä hurjempi ja sommitelma rutkasti uhkaavampi.

Kuukauden ilme
Kisan voittavat hymykuopan mitalla ihan oikeat ihmiset – eli Tuomas Holopainen ja Don Rosa. Akkarin 21 Uutis-Ankan jatkoina kannattaa katsoa herrojen haastattelu Aku Ankan Jeetuubi-kanavalta.

Kuukauden tärkeä huomio
Muistakaa! Teppo Tulppu ja Aku eivät ole hulluja! Herrat yrittävät kovasti asua rauhanomaista rinnakkaiseloa, mutta välillä keittää. Tästä muistutuksena Akkarin 22 sivun 15 ensimmäinen ruutu.

Kuukauden sarja
Olen suuri Mau Heymans -fani, joten suosikkini on umpihöpsö Outoja lintuja Akkarista 20. Kuinkahan monta kertaa Aku onkaan menettänyt muistinsa ja luullut olevansa jotain kummallista, mutta silti se jaksaa edelleen naurattaa? Sarjassa on muuten pari ruutua, joiden toimittaminen vei enemmän aikaa kuin koko sarja yhteensä. Yrittäkääpä tihrustaa kaikkien kirjojen ja lehtien nimet!

Kommentit (6)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Teen itsekin samanlaisen arvostelun!

Kuukauden kansi
Parhain kansi oli mielestäni heti kuukauden ensimmäisestä Akkarista löytyvä Euroviisujen kunniaksi tehty kansi. Se on juuri sopivan yksinkertainen. Ampiainen pistää Akua, ja Aku kääkäyttää mikkiin niin että kuuluu. Yksinkertainen kuva, jossa kuvataan Akun epäonnea.

Kuukauden ruutu
Itsekin valitsen Al Hubbardin tarinasta kuukauden ruudun. Se on ehdottomasti tarinan toiseksi viimeinen ruutu! Roope on juuri ajanut vahingossa kaupan lasin läpi. Hänen ilme ja lausahduksensa ovat niin hyvä yhdistelmä! Tämä ruutu voitti täpärsäti ruudun, jossa Aku  itkee eläinten mellastaessaa puutarhaansa, ja Tulppu sanoo Putouksesta lainatun lauseen ankkamaisesti muutettuna!

Kuukauden hurjin
Varmaan se on se sama Paul Halasin ja Marco Rotan jatkosarja. Erityisen hurjia tarinoita tässä kuussa ei nähty.

Kuukauden ilme
Voisiko joku vähän selventää, mikä tämän tarkoituksena on? Aluksi ajattelin, että tässä kohdassa kerrotaan mikä oli hauskin ja mieleenjäävin jonkin Ankka -tai hiirihahmon ilme. Mutta Toimitus sanoi kuukauden ilmeeksi Don Rosan ja Holopaiden projektia? Joten en kommentoi tätä kohtaa, koska en kunnolla ymmärtänyt.

Kuukauden sarja
Troelstrupin ja Feriolin Euroviisu-tarina voittaa todella niukasti Mau Heymansin lintutarinan.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vesiposti
Liittynyt4.6.2014

Hyvä, että edes joku bloggaa täällä aa.fissä. Vuosia sitten bloggaaminen oli aika suosittua mutta nyt se on jäänyt taakse. Nostan hattua D10:nnellle!

....
Liittynyt19.1.2013

Vastaan kesäkuun lehdistä:

KUUKAUDEN KANSI:

Paras on mielestäni numeron 24 kansi, jossa kuvataan tuota epäonnenpäivää, vaikka tässä kuussa ei mitään hirveän hienoja kansia kyllä ole ollut.

KUUKAUDEN RUUTU:

Itse valitsen numeron 23, sivun 21 viimeisen ison ruudun. Siinä pojat toivottavat Akulle hyvää syntymäpäivää. Se on mukava ja iloinen ruutu.

KUUKAUDEN HURJIN

En oikein tajunnut mitä tämä tarkoittaa, mutta valitsen Carl Fallbergin ja Tony Stroblin jatkosarja Jalokivien jäljillä.

KUUKAUDEN SARJA

Tarkoittaa varmaankin samaa kuin kuukauden tarina, no, valitsen kuitenkin voittajaksi Carl Barksin klassisen Ryytimaa-tarinan, ei se ollut välttämättä hauskin ja mielenkiintoisin, mutta kuitenkin. En osaa vaan perustella enempää.

Miksiköhän kukaan ei lue Valtiopelin sääntöjä, kaikki vaan tulee mukaan jollain miljardin ihmisen ydinasevaltioilla?

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Ei täällä kukaan vastaa mistään arvosteluista, kaikki saavat ihan vapaasti arvostella mitä haluavat. Arvostelun tarkoituksena on kertoa oma mielipiteensä jostain asiasta laajasti, ja samalla voi vertailla sitä muihin.

Kuukauden kansi
Joo, samaa mieltä. Eipä ollut kauhean hyviä kansia tässä kuussa. Mutta parhaimmaksi valitsen Ville Tietäväisen Akun juhlanumeroon taiteillun kannen, joka on ensinnäkin sopivan yksinkertainen, mutta myös yliluonnollinen. Miten oravanpyörä voi pyöriä molempiin suuntiin? Kansi kuvasi siis hienosti Roopen ja Akun erimielisyyttä.

Kuukauden ruutu
Kuukauden ruutu on pakko napata Vicarin jatkiksen ensimmäisestä osasta! En vain osaa päättää, minkä niistä valitsen. Kaikki ruudut ovat kuin erillisiä traideteoksia. Joten valitsen vaikka sen kaksi kertaa tavallista korkeamman ruudun, jossa rahaa sateli Roope Ankan päälle.

Kuukauden hurjin
Carl Fallbergin ja Tony Stroblin jatkis on valittava hurjimmaksi. Varsinkin sen toinen osa, jossa nähtiin myös Musta Pekka paukuttelemassa pyssyä. Ja totta puhuen kolmanneskin osa oli aika hurja, siinäkin paukuteltiin ainakin kerran pyssyjä, ja pakotettiin Aku, Roope ja pojat hajonneeseen veneeseen, joka hukkuisi melkein heti vesille päästyään.

Kuukauden sarja
Lehti 23 oli täynnä mahtavia tarinoita, mutta sanoisin, että William Van Hornin klassikko Päivänsankarin painajainen on yksinkertaisuudessaan ja hauskuudessaan tänä kuukautena valintani kuukauden sarjaksi. Siitä tuli hyvälle mielelle, niin kuin Akun juhlapäivänä kuuluukin tulla.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

....
Liittynyt19.1.2013

D10: Jos tuo vastaus oli minulle, niin ymmärsit väärin. Siinä kohtaa tarkoitin samaa kuin "arvostelen kesäkuun lehdistä". Eli "vastaa"-sana ei tarkoittanut siinä kohtaa sitä mitä luulit.

Miksiköhän kukaan ei lue Valtiopelin sääntöjä, kaikki vaan tulee mukaan jollain miljardin ihmisen ydinasevaltioilla?

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat