Joulukuun 25. päivä saa ensi-iltansa vauhdikas koira-aiheinen komedia/seikkailu Beverly Hillsin hienostohauva (Beverly Hills Chihuahua).

Joulukuun 25. päivä saa ensi-iltansa vauhdikas koira-aiheinen komedia/seikkailu Beverly Hillsin hienostohauva (K-7/5)). Elokuvan pääosassa on Chihuahuatyttö Chloe, timantteihin puettu ja tossuja käyttävä Beverly Hillsin hienostohauva. Se nauttii ylellisestä elämäntyylistään niin täysin siemauksin, että tuskin edes huomaa Papia, hullunhauskaa chihuahuapoikaa, joka on erityisen hulluna Chloeen. Mutta kun tuo hemmoteltu hauveli eksyy Meksikoon oppaanaan vain katujen koulua käynyt saksanpaimenkoira, Papi päättää rientää apuun ? ja kokoaa rinnalleen kirjaimellisesti monenkirjavan avustusjoukon: kolme koiraa, kaksi ihmistä, juonikkaan rotan ja hermoheikon leguaanin ? pelastaakseen suuren rakkautensa.

Elokuva on suomeksi dubattu.

Faktoja:
- Elokuvassa nähdään kansainvälinen koirakaarti ja runsaasti eri koirarotuja: dobermanneja, saksanpaimenkoiria, chihuahuoita, villakoiria, mopseja, kiinanharjakoiria, ranskanbulldog, bernhardinkoira, labradorinnoutaja, borderterrieri, mäyräkoira, bostoninterrieri, yorkshirenterrieri, beagle, dalmatiankoira, bordercollie, pomeranian, bichon frisé ja kiinanpalatsikoira. Osa koirista on löydetty Los Angelesin ja Meksikon eläinsuojeluyhdistysten hoivista ? toiset taas ovat kokeneita Hollywood-hauvoja. Puolet niistä ymmärtää espanjaa, puolet englantia.
- Yli 200 eri rotuisen koiran lisäksi elokuvassa nähdään paljon muunkinlaisia eläimiä, mm. käärmeitä, puluja, kojootteja ja puuma, lisäksi kaksi virtuaalieläintä?rotta ja leguaani.
- "Rusco", joka on elokuvan pääosakoira PAPI, löydettiin eläinsuojelun hoivista. Tuon chihuahuan ja sekarotuisen koiran risteytyksen suuret korvat ja ääretön ilmeikkyys hurmasivat elokuvantekijät. Rusco on siitä asti asustanut kouluttajansa luona lähes kolmen hehtaarin ranchilla Los Angelesin lähistöllä. Tällä hetkellä se hengailee uusien koiraystäviensä kanssa ja odottaa seuraavaa suurta elokuvarooliaan.
- Aina ennen lemmikkieläimen ottamista on ehdottoman tärkeää tutustua kyseiseen rotuun ja kannattaa lisäksi harkita lemmikin ottamista eläinsuojeluyhdistykseltä.

Pääosissa: Piper Perabo, Manolo Cardona, Eugenio Derbez ja Jamie Lee Curtis sekä ääninäyttelijöinä Andy Garcia, Plácido Domingo, George Lopez, Edward James Olmos, Paul Rodriguez, Cheech Marin, Luis Guzman, Eddie "Piolin" Sotelo, ja Drew Barrymore ?Chloen? äänenä
Ohjaaja: Raja Gosnell
Käsikirjoitus: Analisa LaBianco ja Jeff Bushell
Tarinaidea: Jeff Bushell
Tuottajat: David Hoberman, John Jacobs, Todd Lieberman
Vastaava tuottaja: Steve Nicolaides

Elokuvan nettisivut löytyvät osoitteesta:

www.hienostohauva.fi

Kommentit (0)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat