Ihmisellä ei voisi olla hauskempaa, herttaisempaa ja uskollisempaa kumppania kuin koira. Koirat toimivat myös korvaamattomana apuna opaskoirina, jäljittäjinä ja vahteina. Ikävä kyllä ihminen osaa käyttää myös väärin koiran hyviä

Ihmisellä ei voisi olla hauskempaa, herttaisempaa ja uskollisempaa kumppania kuin koira. Koirat toimivat myös korvaamattomana apuna opaskoirina, jäljittäjinä ja vahteina. Ikävä kyllä ihminen osaa käyttää myös väärin koiran hyviä ominaisuuksia. Hyvä esimerkki tästä on Itä-Saksan sotilaskäyttöön koulutetut koirat, jotka vartioivat Berliinin muuria. Muurin murruttua koiria lopetettiin ja niiden pentuja annettiin pois. Tämä on taustana Kaisa Rastimon uudessa Myrsky-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa tänään perjantaina 15.8.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1989. Marjamäen perheen muusikkoisä tuo mukanaan työmatkalta Itä-Saksasta löytämänsä suloisen koiranpennun. Myrskyksi nimetystä karvapallosta kasvaa muutamassa kuukaudessa valtava turrukka, joka panee huushollin hyrskyn myrskyn. Rodultaan kaukasianpaimenkoiraksi paljastunut, suojelunhaluinen koira ei nimittäin tottele muita kuin seitsemänvuotiasta Muru-tyttöä, joka käyttää tilannetta oitis hyväkseen ja tyrannisoi koko perhettä Myrskyn avulla.

Tilanne äityy niin pahaksi, että apua pitää hakea koirapsykologilta. Asiantuntija selittää ymmärrettävästi ja fiksusti, mistä kenkä puristaa. Perhe on koiran lauma, ja koiralle pitää tehdä selväksi heti kättelyssä, missä sen paikka laumassa on, muuten eläin hämmentyy. Kaikkien koiran hankkimista harkitsevien, varsinkin lapsiperheiden, kannattaisi katsoa tämä kohtaus.

Onneksi kaikki käy sentään lopulta parhain päin. Hauskaa ja herttaista elokuvaa voi hyvillä mielin suositella koiranystäville. Muutkin sen parissa varmasti viihtyvät.

Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan erinomaisia, Muru (Ronja Arvilommi), hänen murrosikäinen siskonsa Minttu (Sara Tammela) ja tämän punkkaripoikaystävä Romppu (Antti Väre) ovat kaikki uskottavia rooleissaan, samoin lepsuja mutta hyväsydämisiä vanhempia esittävät Laura Malmivaara ja Janne Virtanen. Elokuvan varsinaiset tähdet ovat kuitenkin Myrskyä esittävät hurmaavat koirat.

 

Kommentit (14)

Vierailija

En usko, että menen katsomaan elokuvaa. Se ei ole minun laatuiseni ja en pidä mistään koira elokuvista, mutta varmasti hyvä elokuva niille, jotka pitävät koiraelokuvista..

Vierailija

Kuulin eräältä tuon elokuvan jo katsoneelta, että se on hyvä kuulemma...Tuskin menen sitä katsomaan, mutta katsotaan nyt...:^/

Af1
Liittynyt11.5.2008

Aivan ihana elokuva, sai itkeä ja nauraa naama punaisena.. Aivan ihana, suosittelen... Rakastan tuota elokuvaa, aivan täydellinen. Kandee katsoa.

Vierailija

Taidan mennä katsomaan, eläinfilmit ovat hauskoja ja toisekseen pitää suosia välillä kotimaisia pätkiä.

Af1
Liittynyt11.5.2008

Ihan kelpo elokuva, vaikken itse yleensä tällaisista perustakaan. P.S. En ole Af1, mutta oma profiilini on rikki, joten älkää ihmetelkö. T:Salwer1st/

Vierailija

Elokuva oli aivan Fantastiquel! Parempaa saa hakea! Hullu rehtori, pelästyneet keittiötädit, ilkeä opettaja, jättimäinen koira, pikkuinen tyttö, kauhean ruma punkkari, ilkeä äiti, kiroileva isosisko ja kiltti isä! Minusta alkoi tuntua että kiroileminen elokuvassa ei ole niin kauheaa. SUOSITTELEN!!! 10 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Af1
Liittynyt11.5.2008

Aleksi, älä siinä hehkuta, sekin et heitit sun isän judo-liikkeellä... hmm.. aika kaukaa haettua!

Vierailija

Ihana koira<3 pikkusiskoni (s.1998) nimesi yhden lelukoiristaankin Myrskyksi :D 10+++++++++++++++++++ :)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat