Pixarin nimi on laadun tae. Yhtiö on digianimaation edelläkävijä, sekä teknisesti että tarinankerronnallisesti ylivoimainen osaaja. Pixarin tarinaideat ovat niin omaperäisiä, että kun kuulee uuden elokuvan lähtökohdan (hirviöiden

Pixarin nimi on laadun tae. Yhtiö on digianimaation edelläkävijä, sekä teknisesti että tarinankerronnallisesti ylivoimainen osaaja. Pixarin tarinaideat ovat niin omaperäisiä, että kun kuulee uuden elokuvan lähtökohdan (hirviöiden maailma; kala, joka lähtee etsimään poikaansa valtameren poikki; elävät autot), jää ihmettelemään, miten moisesta ajatuksesta voi saada toimivan käsikirjoituksen. Aina se on kuitenkin onnistunut yli odotusten. Samoin on Rottatouillen laita.

Vuonna 2007 valmistunut Rottatouille kertoo Remy-rotasta, jolla on ylivoimaisen hyvä haju- ja makuaisti. Remy haaveilee pääsevänsä joskus kokiksi, ja erilaisten sattumusten kautta se osuukin pariisilaisen huippuravintolan keittiöön. Se ystävystyy ravintolan apupojan kanssa, ja yhdessä heistä tulee huippukokki. Kukaan vain ei tiedä apupojan ja Remyn salaisuutta.

Rottatouille on upea elokuva täynnä riemastuttavia hahmoja. Se on myös rakkaudenosoitus hyvälle ruoalle ja lumoavalle Pariisin kaupungille. Animaatio on aivan huippua ja Pariisin näkymät henkeäsalpaavia. Pixar onnistuu jälleen luomaan unohtumattoman elokuvaelämyksen.

Kahden levyn DVD-erikoisjulkaisussa pääsee kurkistamaan elokuvan tekoprosessia lukuisissa minidokumenteissa. Ohjaaja Brad Birdin ja huippukokki Thomas Kellerin haastatteluissa ilmenee hupaisasti, miten kumpikin suhtautuu työhönsä samanlaisella intohimolla. Mukana on myös poistettuja kohtauksia ja pari lyhytanimaatiota. Rotta, ystävä tarjoaa historiallisen katsauksen ihmisen ja rotan yhteiseen historiaan, ja Siepattu enteilee jo seuraavaa Pixar-elokuvaa Wall-E, joka tulee elokuvateattereihin alkusyksystä.

Kommentit (29)

Vierailija

Kyllä!Disney-Pixar ylitti itsensä ja sain lahjaksi tämän elokuvan pelin.Elokuva +4 Peli+4.terv.Remy23

Vierailija

Hieno ja hauska elokuva meillä on ollut se vuokrattuna.Remy ja muut ovat hauskoja hahmoja ja toheloivat välillä mutta se juuri tekee siitä niin hauskan "perheleffan"!Eli kannattaa katsoa en paljasta mitään joten saatte itse katsoa sen.Onko muuten toimitus katsonut sen?

Vierailija

En oo nähny elokuvaa mutta on varmaan hyvä kun kaikki on sitä niin paljon kehunut.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat